StoryEditorOCM
Tenisje li moguće?

Stvarno ga ne vole ‘na Otoku‘: BBC se oglasio zbog Đokovića, morali se ispričavati i pravdati što su ‘branili‘ Srbina

Piše I. M.
27. srpnja 2023. - 09:58

Ugledni BBC oglasio se povodom brojnih kritika koje su stigle na njihovu adresu zbog prijenosa muškog finala Wimbledona. Navodno su njihovi komentatori bili previše blagonakloni prema srpskom tenisaču Novaku Đokoviću.

Britancima se nije dopalo to što je Andrew Castle "hvalio" srpskog tenisača za vrijeme meča, pa se BBC zbog toga našao na udaru kritika gledatelja, ali i pojedinih medija, poput "Daily maila", koji je odmah nakon finala osuo paljbu po poznatom komentatoru.

Brojni smatraju da je Castle za vrijeme prijenosa favorizirao Novaka i ozbiljno mu zamjeraju što ga nije iskritizirao u trenutku kada je slomio reket na terenu. Podsjetimo, Đoković je bijesno razbio svoj reket tijekom poraza u Wimbledonu od Carlosa Alcaraza, a Castle je rekao da je "shvatljivo koliko je Đoković uzrujan" u tom trenutku. 

Zbog brojnih kritika koje su stigle na njihovu adresu, BBC se odlučio oglasiti te brani svog komentatora:

- Primili smo pritužbe od ljudi koji su smatrali da naš komentar daje prednost Novaku Đokoviću i odobrava njegovo ponašanje nakon što je reketom pogodio stup na mreži. Dok je Andrew Castle istaknuo da su Đokovićev bijes i frustracija "razumljivi" u tako ključnoj točki meča, također je jasno stavljeno do znanja da je takvo ponašanje pogrešno i da je Đoković s pravom dobio prekršaj zbog toga. Andrew je također istaknuo da takvo ponašanje može biti opasno, osvrćući se na sličan slučaj s Đokovićem, navodeći; ‘Diskvalificiran na US Openu 2020. nakon što je nenamjerno udario linijskog suca. To je bio opasan trenutak iz mnogo razloga‘. Međutim, prepoznajemo kako su ovi komentari došli do nekih i podijelili smo to s programskim timom. Tijekom finala naš tim je dijelio svoje analize i pohvale obojici igrača. Hvalili su Alcaraza za takve izvedbe u tako mladoj dobi, za raznolikost njegove igre, navodi se u priopćenju ugledne televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:58