StoryEditorOCM
Tenispočelo je...

Jesu li cijene ulaznica za Davis Cup na Gripama previše za hrvatski džep? Brojni su se žalili, a vi procijenite sami

Piše Iva Majić
12. rujna 2023. - 17:08

Dvorana na Gripama otvorila je svoja vrata za teniski spektakl. Led u skupini "D" Davis Cupa probile su reprezentacije Nizozemske i Finske, dok će Hrvatska igrati sutra protiv SAD-a.

Standardno nas na ovom turniru očekuju tri meča po danu, dva u pojedinačnoj konkurenciji te jedan u parovima. U skromnom ambijentu prvi su snage odmjerili Botic van de Zandschulp, 68. reket svijeta i Otto Virtanen kao 125. igrač ATP ljestvice. Veliko iznenađenje priredio je Finac koji je u dva seta nadigrao favorita meča sa 7:6(0), 6:4 te tako usmjerio vodu i na hrvatski mlin.

Kažemo u skromnom ambijentu, ali ne zbog godišta dvorane na Gripama, već zbog pustih tribina na kojima se okupilo svega stotinjak ljudi. Očekivano. Rekli bi mnogi, jer ipak na terenu nisu hrvatski predstavnici, a obično to tako biva u Splitu i ostatku Lijepe Naše.

No, navodno su problem i velike cijene ulaznica. A koliko košta taj „luksuzni upad” na Davis Cup? Za cijeli dan morate izdvojiti 49 ili 39 eura, s tim da su karte za djecu do 14 godina u pola cijene, dok za studente ide popust od 20 posto.

Ako biste se odlučili pogledati sve mečeve Hrvatske, dakle ukupno njih devet kroz ovih šest dana, to bi vam bilo dohvatljivo već sa 70 eura, a za malo bolja mjesta na tribini trebali bi „odrišit kesu” i dati 40 eura više.

Na prvu cifra sigurno ne zvuči malo, ali ako se u obzir uzme veličina natjecanja i količina mečeva, ove cijene ulaznica zapravo bi bile kao i kava na Rivi od euro i pol.

Već se i prije samog početka natjecanja žugalo zbog cijena, a tko je za njih odgovoran otkrio je hrvatski izbornik Vedran Martić te potvrdio kako oni i njegovi suigrači nisu mogli utjecati na cijenu ulaznica.

- Davis Cup ovdje organiziraju ITF i tvrtka Emotion. Na cijenu ulaznice ne možemo utjecati. Nekome je možda skupo, nekom nije. Nadam se da ćemo imati dobru podršku, jer ovakve, vrhunske teniske mečeve, vrlo rijetko možemo gledati. Reprezentacija u zadnje vrijeme nije igrala previše kod kuće. U Splitu igramo nakon dužeg vremena. Bilo bi lijepo da ljudi uspiju izdvojiti taj novac za ulaznice i nadam se da će ipak biti velik broj gledatelja, poručio je izbornik.

Međutim, nadamo se kako za publiku nema straha za sutra kad na teren izlaze hrvatski predstavnici. Dobrog tenisa neće nedostajati, a vjerujemo kako će Split još jednom pokazati kakav je domaćin i isputniti Veliku dvoranu na Gripama.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 22:27