StoryEditorOCM
Tenis‘policijski sat‘

Prekinut Đokovićev meč osmine finala Wimbledona, pravila su stroga

Piše Hina
10. srpnja 2023. - 07:12

Susret osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza prekinut je u 23 sata zbog "policijskog sata" pri rezultatu 2-0 u setovim za srpskog tenisača.

Naime, stroga pravila nalažu da se ne smije igrati nakon 23 sata po lokalnom vremenu. Tada počinje svojevrsni policijski sat, mečevi se prekidaju i prebacuju za sljedeći dan.

Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku, koje sa sobom nosi noćna teniska akcija. Također, izazov predstavlja i transport i sigurni odlazak navijača i ostalih sudionika svojim kućama.

Samo je jedan tenisač do sada prekršio to pravilo. Andy Murray je 2012. godine odservirao za pobjedu nad Marcosom Baghdatisom u četiri seta u 23:02 sata.

Srbin je prije prekida dobio prva dva seta sa 7-6 (6), 7-6 (6). Poljak je u prvom setu imao tri set lopte, ali ih nije iskoristio.

image
AFP

U ranije odigranom susretu prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek plasirala se u četvrtfinale porazivši Švicarsku Belindu Benčić sa 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3.

Benčić je dobila prvi set u trinaestoj igri, a u drugom setu pri vodstvu 6-5 imala dvije meč lopte. Međutim, Swiatek se izvukla, izjednačila na 6-6, a potom dobila set u tiebreaku.

U odlučujućem, trećem setu Swiatek je povela 4-1 i gem prednosti zadržala do kraja.

Poljakinja je do sada tri puta slavila u Roland Garrosu (2020, 2022, 2023), a jednom na US Openu (2022), dok je u Wimbledonu ulaskom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat.

Na putu do polufinala čeka je Ukrajinka Elina Svitolina koja je nakon skoro tri sata igre pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko sa 2-6, 6-4, 7-6 (9).

Swiatek i Svitolina su do sada igrale samo jednom, prije dvije godine u Rimu, a slavila je Poljakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:37