StoryEditorOCM
Strani nogometželi igrati

Stiže zamjena za Perišića? Saudijci mu dali milijune, a onda ga zakucali za klupu, on traži izlaz

Piše SPORT SD
28. studenog 2023. - 16:08

Saudijska liga i tamošnji novac privukao je ovog ljeta veliki broj nogometaša. Većina njih se ne buni na sve što ih je dočekalo na Bliskom istoku, ali ima i onih koji bi se željeli vratiti u Europu. Jedan od njih je i 24-godišnji portugalski krilni napadač Jota koji je došao u Al-Ittihad iz Celtica za 29,1 milijun eura, pišu Sportske novosti.

Problem za Jotu je nastao jer je praktično četvrti stranac u klubu. Al-Ittihad je za saudijsku Pro League prijavio Fabinha, Karima Benzeme i N‘Golo Kantea, a u prvenstvu mogu igrati samo tri stranca. Joti su tako ostali samo nastupi u Azijskoj Ligi prvaka, a to ipak nije dovoljno za 24-godišnjeg nogometaša pa engleski mediji pišu kako bi već ove zime mogao otići iz Saudijske Arabije.

Kao favorit za njegov transfer nameće se Tottenham čiji je trener Ange Postecoglou vodio Jotu u Celticu. The Times ističe kako Spursi traže igrača upravo njegovih karakteristika s obzirom na to da su Ivan Perišić i Manor Solomon ozlijeđeni. Jota bi u siječnju došao kao posuđeni igrač, a onda bi ga londonski klub kupio sljedećeg ljeta.

Dolazak Jote u Tottenham bila bi potencijalno dobra vijest i za Hajduk koji već dugo koketira s Perišićevim dolaskom. Ako bi Postecoglou dobio Portugalca, lakše bi se odlučio na puštanje Hrvata kojeg na Poljudu željno iščekuju. S obzirom na to da Perišić nije igrao od rujna, povratak u formu uoči Europskog prvenstva vjerojatno bi lakše ostvario u Hajduku nego u Tottenhamu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:08