StoryEditorOCM
Strani nogometmuke za portugalca

Razbacuje se s novcem? Tužba je podignuta, a ovaj iznos bez kojeg bi mogao ostati nije mali ni za Cristiana Ronalda

Piše Sport SD
2. prosinca 2023. - 16:30

Cristiano Ronaldo pogođen je kolektivnom tužbom kojom traži odštetu od najmanje milijardu dolara za svoju ulogu u promicanju "nezamjenjivih tokena" ili NFT-ova povezanih s kriptovalutama, koje je izdala opterećena burza Binance, piše NBC

- Dokazi sada otkrivaju da je Binanceova prijevara uspjela doseći takve visine samo kroz ponudu i prodaju neregistriranih vrijednosnih papira, uz voljnu pomoć i pomoć nekih od najbogatijih, moćnih i priznatih organizacija i slavnih osoba diljem svijeta - baš kao što je optuženi Ronaldo - piše u tužbi podnesenoj na Floridi.

Ronaldo je lansirao svoju inauguralnu kolekciju NFT "CR7" s Binanceom u studenom prošle godine, uoči Svjetskog prvenstva, a početne cijene NFT-ova kretale su se od otprilike 77 do 10 000 dolara.

U tužbi od ponedjeljka stoji da je promocija Ronaldovog Binance partnerstva bili nevjerojatno uspješna te je potaknula porast od 500% u online pretraživanjima koristeći ključnu riječ "Binance" nakon što su najavljeni NFT-ovi nogometne zvijezde. koji su rasprodani u prvom tjednu, tvrdi se u tužbi.

U tužbi se također navodi da je Ronaldo trebao otkriti koliko mu je Binance platio za partnerstvo. Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a prethodno je napomenula da savezni zakon od slavnih osoba zahtijeva da javno objave koliko su plaćeni za promoviranje vrijednosnih papira, uključujući kripto imovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:43