stdClass Object ( [id] => 1344283 [title] => Ovaj put stvarno nismo imali sreće u ždrijebu, evo tko i što sve čeka Hrvatsku u ‘skupini smrti‘ na Euru [alias] => ovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvatska nije imala sreće u ždrijebu Eura u Hamburgu. Ples kuglica svrstao je ‘kockaste‘ u ‘skupinu smrti‘ zajedno sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Doduše, može se naša grupa komotno prozvati i ‘mediteranskom skupinom‘, ali na papiru je ovo najjača skupina. U njoj su aktualni europski prvak branitelj naslova Italija, aktualni osvajač Lige nacija Španjolska te trećeplasirana reprezentacija s posljednjeg SP-a i ovogodišnji finalist Lige nacija Hrvatska. Iz tog posljednjeg četvrtog pota svi su htjeli izbjeći Italiju, nama to nije uspjelo. Evo pregleda protivnika Hrvatske na Euru. 

ŠPANJOLSKA

Stari znanci Hrvatske s Eura, ovo će biti četvrti zaredom da se susrećemo s njima

Gotovo identičnu skupinu kao i na Euru 2012., kad se igralo u Poljskoj i Ukrajini, izvukla je Hrvatska i za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Španjolska i Italija stari su znanci ‘kockastih‘, a za razliku od one 2012. kad je Hrvatska igrala protiv Irske ovog puta će igrati protiv Albanije.

Bogata je povijest Hrvatske sa Španjolcima na europskim natjecanjima. Primjerice, ovo je četvrti uzastopni Euro na kojem će igrati jedni protiv drugih. Dva puta su se susretali u skupinama, 2012. i 2016., a na posljednjem Euru su Španjolci nakon produžetaka otišli u četvrtfinale.

Igrali su i ove godine u finalu Lige nacija u kojem su Španjolci bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Baš u toj Ligi nacija, samo 2018. godine, nedugo nakon osvojenog srebra u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, Španjolci su nanijeli izabranicima Zlatka Dalića najteži poraz u povijesti.

---

image

Veznjak Barcelone Gavi je teško ozlijeđen i vjerojatno će propustiti Euro

AFP
---

Na stadionu Elchea slavili su sa 6:0, a bila je to utakmica života Marca Asensija koji se upisao u strijelce i tri puta asistirao. Namjestio je tad gol Rodriju, Sergiju Ramosu i Iscu, a u strijelce se upisao i Saul Niguez dok se autogol pisao i Lovri Kaliniću. Bila je to utakmica u kojoj je zaigrao i Marko Livaja, tad kao igrač AEK-a, a vratarska rezerva bio je Karlo Letica koji je tog ljeta ostvario transfer iz Hajduka u Club Brugge.

Španjolska i Hrvatska dosad su igrali ukupno deset puta, a Furija je bila bolja u šest susreta, jednom su remizirali, a tri puta je slavila Hrvatska.

Kvalifikacije za Euro nisu započeli najbolje za njih zbog poraza od Škota, ali na kraju su ih zaključili na prvom mjestu skupine. Ono po čemu neće sigurno dobro pamtiti kvalifikacije je zadnja utakmica u kojoj se ozlijedio Gavi. Po trenutnim prognozama liječnika, velika je vjerojatnost da na veznjaka Barcelone ne mogu računati na idućem velikom natjecanju.

Na posljednjem Euru malo im je nedostajalo da još jedan ušati trofej za najbolje na Starom kontinentu donesu doma, ali bili su bolji Talijani nakon penala. Sad im imaju priliku već u skupini vratiti za to. Prvu utakmicu igraju protiv Hrvatske, ‘ponovljeno finale‘ s Italijom ih čeka u drugoj, a grupnu fazu zaključit će protiv Albanije.

---

image

Albanski izbornik Sylvinho

AFP
---

ALBANIJA

Izbornik im je dva puta osvajao Ligu prvaka, s Hrvatskom nisu igrali iako su ‘kockasti‘ igrali u Albaniji

Kuriozitet je da Hrvatska u povijesti nikad nije igrala protiv Albanije, ali jest u Albaniji. Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. kad je Hrvatska igrala protiv Kosova u Skadru i slavila 6:0.

Puno je poveznica između hrvatskog i albanskog nogometa koji se još uvijek nije isprepletao u ogledu nacionalnih vrsti, ali je kroz igrače. Veće su migracije bile prema Hrvatskoj pa tako ove sezone u HNL-u igra pet igrača s albanskom putovnicom.

Albanska reprezentacija plasirala se na predstojeći Euro kao prva u skupini s Češkom i Poljskom, a bez ikakvih mogućnosti za plasman ostale su Moldavija i Farski Otoci. Češka je na kraju s istim brojem bodova bila druga, a Poljska će put u Njemačku za iduće ljeto tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Drugi je to povijesni plasman Albanaca na Euro nakon što su prvi put na velikom natjecanju igrali 2016. godine. Tad su ih kuglice smjestile u skupinu sa Švicarcima, Rumunjima i Francuzima kroz koju nisu uspjeli osigurati daljnji plasman.

---

image

Sokol Cikalleshi dok je igrao za Split

Tom Dubravec/Cropix
---

Na papiru su najslabija reprezentacija skupine B na Euru i prema Transfermarktu s najmanjom vrijednosti. Najveće zvijezde su zasigurno veznjak Intera Kristjan Asllani, stoper Atalante Berat Djimsiti, krilo Granade Myrto Uzuni, a ključnu ulogu i dalje ima nekadašnji topnik RNK Splita Sokol Cikalleshi koji ih je golom iz jedanaesterca protiv Moldavije odveo na Euro.

Zapravo najveća zvijezda ove momčadi je izbornik Sylvinho. Nekadašnji lijevi bočni Arsenala, Barcelone i Manchester Cityja osvajao je kao igrač Ligu prvaka dva puta i brojne druge trofeje, a ovo mu je prvi trenerski uspjeh. Trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik u Cruzeiru, a potom je na istoj funkciji bio i u Sport Recifeu, Nauticu, Corinthiansu, Inter te brazilskoj reprezentaciji, a prvi samostalni angažman imao je u Lyonu te je još radio kao trener Corinthiansa prije preuzimanja Albanije.

Prvu utakmicu igrat će protiv Talijana 15. lipnja u Dortmundu, drugi protivnik će im biti Hrvatska u Hamburgu 19. lipnja, a zadnju utakmicu grupne faze igrau sa Španjolskom 24. lipnja u Düsseldorfu.

---

image

Izbornik Italije Luciano Spaletti

AFP
---

ITALIJA

Branitelji naslova nakon velikog neuspjeha željni su dokazivanja, Hrvatska s njima ima pozitivan omjer

Nikad u svojoj povijesti Italija nije uspjela upisati pobjedu protiv Hrvatske. Susretali su se osam puta od hrvatske neovisnosti, a u toliko utakmica tri puta je slavila Hrvatska i pet puta remizirala s Talijanima. Za nastavak tog pozitivnog niza s Italijom imat će Hrvatska priliku i 24. lipnja u Leipzigu.

Bit će to treća utakmica u skupini, a kao posljednja lako je moguće da će biti i odlučujuća za obje reprezentacije koje će se ranije susresti sa Španjolcima i Albancima. Nije ovo prvi put da će se Hrvatska susretati s Italijom na Euru, bilo je to već 2012. u Poljskoj i Ukrajini kad su izvukli gotovo identičnu skupinu kao i za predstojeće natjecanje sa Španjolskom.

Na tom prvenstvu odigrali su 1:1, a to je rezultat kojim su završile i zadnje dvije utakmice u kojima su se susretali. Bilo je to u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, a hrvatskim navijačima najdraže su zasigurno utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 1996. u Palermu i ona sa Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu (i Koreji) koje su završile 2:1 pobjedama Hrvatske.

Talijani su aktualni europski prvaci, a nakon velikog neuspjeha kojeg su doživjeli prošle godine imaju veliki motiv za novo dokazivanje. Sjetit ćete se, na prošlom Svjetskom prvenstvu nije bilo Talijana. Na putu za Katar zaustavio ih je Aleksandar Trajkovski, danas napadač Hajduka, bombom u Palermu u dodatnim kvalifikacijama.

---

image

Reprezentativac Italije i nogometaš Juventusa Federico Chiesa

AFP
---

Ove godine dogodila se i promjena na klupi. Šampionski izbornik Roberto Mancini napustio je to mjesto proteklog ljeta nakon osvajanja trećeg mjesta u Ligi nacija i ubrzo nakon toga dobio posao u Saudijskoj Arabiji. Njegovo mjesto je preuzeo Luciano Spalletti, prošlogodišnji osvajač Scudetta s Napolijem.

Spalletti je u neizvjesnoj borbi kroz kvalifikacije na kraju osigurao prolaz na Euro kao drugoplasirani u skupini s Engleskom, Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Maltom. Protiv Engleza nisu uspjeli uzeti ni bod, a na kraju su drugi završili s istim brojem bodova kao Ukrajinci, ali s boljim međusobnim omjerom.

U obranu titule europskih prvaka krenut će protiv Albanije u Dortmundu 15. lipnja, drugu utakmicu će igrati protiv Španjolske u Gelsenkirchenu 20. lipnja, dok će grupnu fazu zaključiti s Hrvatskom.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Detaljan pregled [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Detaljan pregled 2 0 7458 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-03 07:52:40 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Milić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-03 13:51:53 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-12-03 08:28:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovaj put stvarno nismo imali sreće u ždrijebu, evo tko i što sve čeka Hrvatsku u 'skupini smrti' na Euru page_title=Ovaj put stvarno nismo imali sreće u ždrijebu, evo tko i što sve čeka Hrvatsku u 'skupini smrti' na Euru [metakey] => Hrvatska nogometna reprezentacija, EURO 2024., ždrijeb skupina Eura 2024., Lucian Spaletti, gavi [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26097216.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26087847.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26073819.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26095396.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26074345.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/25869720.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","Tom Dubravec\/Cropix","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kapetan Hrvatske Luka Modri\u0107<\/p>","

Veznjak Barcelone Gavi je te\u0161ko ozlije\u0111en i vjerojatno \u0107e propustiti Euro<\/p>","

Albanski izbornik Sylvinho<\/p>","

Sokol Cikalleshi dok je igrao za Split<\/p>","

Reprezentativac Italije i nogometa\u0161 Juventusa Federico Chiesa<\/p>","

Izbornik Italije Luciano Spaletti<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1379","hd_26097216_1920.jpg":"1920x1080","k_26097216_1280.jpg":"1280x1280","k_26097216_1024.jpg":"1024x1024","k_26097216_640.jpg":"640x640","k_26097216_480.jpg":"480x480","k_26097216_340.jpg":"340x340","k_26097216_220.jpg":"220x220","o_26097216_1280.jpg":"1280x919","o_26097216_1024.jpg":"1024x735","o_26097216_640.jpg":"640x459","o_26097216_480.jpg":"480x344","o_26097216_340.jpg":"340x244","o_26097216_220.jpg":"220x158","h_26097216_1280.jpg":"1280x854","h_26097216_1024.jpg":"1024x683","h_26097216_640.jpg":"640x427","h_26097216_480.jpg":"480x320","h_26097216_340.jpg":"340x227","h_26097216_220.jpg":"220x147","pp_26097216_1280.jpg":"1280x1628","pp_26097216_1024.jpg":"1024x1303","pp_26097216_640.jpg":"640x814","pp_26097216_480.jpg":"480x611","pp_26097216_340.jpg":"340x432","pp_26097216_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26087847_1920.jpg":"1920x1080","k_26087847_1280.jpg":"1280x1280","k_26087847_1024.jpg":"1024x1024","k_26087847_640.jpg":"640x640","k_26087847_480.jpg":"480x480","k_26087847_340.jpg":"340x340","k_26087847_220.jpg":"220x220","o_26087847_1280.jpg":"1280x1920","o_26087847_1024.jpg":"1024x1536","o_26087847_640.jpg":"640x960","o_26087847_480.jpg":"480x720","o_26087847_340.jpg":"340x510","o_26087847_220.jpg":"220x330","h_26087847_1280.jpg":"1280x854","h_26087847_1024.jpg":"1024x683","h_26087847_640.jpg":"640x427","h_26087847_480.jpg":"480x320","h_26087847_340.jpg":"340x227","h_26087847_220.jpg":"220x147","pp_26087847_1280.jpg":"1280x1628","pp_26087847_1024.jpg":"1024x1303","pp_26087847_640.jpg":"640x814","pp_26087847_480.jpg":"480x611","pp_26087847_340.jpg":"340x432","pp_26087847_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1390","hd_26073819_1920.jpg":"1920x1080","k_26073819_1280.jpg":"1280x1280","k_26073819_1024.jpg":"1024x1024","k_26073819_640.jpg":"640x640","k_26073819_480.jpg":"480x480","k_26073819_340.jpg":"340x340","k_26073819_220.jpg":"220x220","o_26073819_1280.jpg":"1280x926","o_26073819_1024.jpg":"1024x741","o_26073819_640.jpg":"640x463","o_26073819_480.jpg":"480x347","o_26073819_340.jpg":"340x246","o_26073819_220.jpg":"220x159","h_26073819_1280.jpg":"1280x854","h_26073819_1024.jpg":"1024x683","h_26073819_640.jpg":"640x427","h_26073819_480.jpg":"480x320","h_26073819_340.jpg":"340x227","h_26073819_220.jpg":"220x147","pp_26073819_1280.jpg":"1280x1628","pp_26073819_1024.jpg":"1024x1303","pp_26073819_640.jpg":"640x814","pp_26073819_480.jpg":"480x611","pp_26073819_340.jpg":"340x432","pp_26073819_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1045x951","hd_26095396_1920.jpg":"1920x1080","k_26095396_1280.jpg":"1280x1280","k_26095396_1024.jpg":"1024x1024","k_26095396_640.jpg":"640x640","k_26095396_480.jpg":"480x480","k_26095396_340.jpg":"340x340","k_26095396_220.jpg":"220x220","o_26095396_1280.jpg":"1280x1164","o_26095396_1024.jpg":"1024x931","o_26095396_640.jpg":"640x582","o_26095396_480.jpg":"480x436","o_26095396_340.jpg":"340x309","o_26095396_220.jpg":"220x200","h_26095396_1280.jpg":"1280x854","h_26095396_1024.jpg":"1024x683","h_26095396_640.jpg":"640x427","h_26095396_480.jpg":"480x320","h_26095396_340.jpg":"340x227","h_26095396_220.jpg":"220x147","pp_26095396_1280.jpg":"1280x1628","pp_26095396_1024.jpg":"1024x1303","pp_26095396_640.jpg":"640x814","pp_26095396_480.jpg":"480x611","pp_26095396_340.jpg":"340x432","pp_26095396_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26074345_1920.jpg":"1920x1080","k_26074345_1280.jpg":"1280x1280","k_26074345_1024.jpg":"1024x1024","k_26074345_640.jpg":"640x640","k_26074345_480.jpg":"480x480","k_26074345_340.jpg":"340x340","k_26074345_220.jpg":"220x220","o_26074345_1280.jpg":"1280x853","o_26074345_1024.jpg":"1024x682","o_26074345_640.jpg":"640x426","o_26074345_480.jpg":"480x320","o_26074345_340.jpg":"340x226","o_26074345_220.jpg":"220x146","h_26074345_1280.jpg":"1280x854","h_26074345_1024.jpg":"1024x683","h_26074345_640.jpg":"640x427","h_26074345_480.jpg":"480x320","h_26074345_340.jpg":"340x227","h_26074345_220.jpg":"220x147","pp_26074345_1280.jpg":"1280x1628","pp_26074345_1024.jpg":"1024x1303","pp_26074345_640.jpg":"640x814","pp_26074345_480.jpg":"480x611","pp_26074345_340.jpg":"340x432","pp_26074345_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25869720_1920.jpg":"1920x1080","k_25869720_1280.jpg":"1280x1280","k_25869720_1024.jpg":"1024x1024","k_25869720_640.jpg":"640x640","k_25869720_480.jpg":"480x480","k_25869720_340.jpg":"340x340","k_25869720_220.jpg":"220x220","o_25869720_1280.jpg":"1280x853","o_25869720_1024.jpg":"1024x682","o_25869720_640.jpg":"640x426","o_25869720_480.jpg":"480x320","o_25869720_340.jpg":"340x226","o_25869720_220.jpg":"220x146","h_25869720_1280.jpg":"1280x854","h_25869720_1024.jpg":"1024x683","h_25869720_640.jpg":"640x427","h_25869720_480.jpg":"480x320","h_25869720_340.jpg":"340x227","h_25869720_220.jpg":"220x147","pp_25869720_1280.jpg":"1280x1628","pp_25869720_1024.jpg":"1024x1303","pp_25869720_640.jpg":"640x814","pp_25869720_480.jpg":"480x611","pp_25869720_340.jpg":"340x432","pp_25869720_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8012207 Threads: 5 Questions: 1597141161 Slow queries: 4883005 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112464129 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/ovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru-1344283 [printLink] => /sport/strani-nogomet/ovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru-1344283?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 412502 [name] => Hrvatska nogometna reprezentacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-nogometna-reprezentacija [link] => /tag/hrvatska-nogometna-reprezentacija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 710363 [name] => EURO 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-24 12:03:26 [main_article_id] => 0 [alias] => euro-2024-0 [link] => /tag/euro-2024-0 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 738622 [name] => ždrijeb skupina Eura 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-29 14:48:45 [main_article_id] => 0 [alias] => zdrijeb-skupina-eura-2024 [link] => /tag/zdrijeb-skupina-eura-2024 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 739073 [name] => Lucian Spaletti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-03 09:24:30 [main_article_id] => 0 [alias] => lucian-spaletti [link] => /tag/lucian-spaletti ) [4] => stdClass Object ( [id] => 661469 [name] => gavi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-28 23:00:11 [main_article_id] => 0 [alias] => gavi [link] => /tag/gavi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Detaljan pregled [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovaj put stvarno nismo imali sreće u ždrijebu, evo tko i što sve čeka Hrvatsku u ‘skupini smrti‘ na Euru [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-00-52-21-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26097216.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

Kapetan Hrvatske Luka Modrić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26097216.jpg [title] =>

Kapetan Hrvatske Luka Modrić

AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26087847.jpg [title] =>

Veznjak Barcelone Gavi je teško ozlijeđen i vjerojatno će propustiti Euro

AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26073819.jpg [title] =>

Albanski izbornik Sylvinho

AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26095396.jpg [title] =>

Sokol Cikalleshi dok je igrao za Split

Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26074345.jpg [title] =>

Reprezentativac Italije i nogometaš Juventusa Federico Chiesa

AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/25869720.jpg [title] =>

Izbornik Italije Luciano Spaletti

AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvatska nije imala sreće u ždrijebu Eura u Hamburgu. Ples kuglica svrstao je ‘kockaste‘ u ‘skupinu smrti‘ zajedno sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Doduše, može se naša grupa komotno prozvati i ‘mediteranskom skupinom‘, ali na papiru je ovo najjača skupina. U njoj su aktualni europski prvak branitelj naslova Italija, aktualni osvajač Lige nacija Španjolska te trećeplasirana reprezentacija s posljednjeg SP-a i ovogodišnji finalist Lige nacija Hrvatska. Iz tog posljednjeg četvrtog pota svi su htjeli izbjeći Italiju, nama to nije uspjelo. Evo pregleda protivnika Hrvatske na Euru. 

ŠPANJOLSKA

Stari znanci Hrvatske s Eura, ovo će biti četvrti zaredom da se susrećemo s njima

Gotovo identičnu skupinu kao i na Euru 2012., kad se igralo u Poljskoj i Ukrajini, izvukla je Hrvatska i za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Španjolska i Italija stari su znanci ‘kockastih‘, a za razliku od one 2012. kad je Hrvatska igrala protiv Irske ovog puta će igrati protiv Albanije.

Bogata je povijest Hrvatske sa Španjolcima na europskim natjecanjima. Primjerice, ovo je četvrti uzastopni Euro na kojem će igrati jedni protiv drugih. Dva puta su se susretali u skupinama, 2012. i 2016., a na posljednjem Euru su Španjolci nakon produžetaka otišli u četvrtfinale.

Igrali su i ove godine u finalu Lige nacija u kojem su Španjolci bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Baš u toj Ligi nacija, samo 2018. godine, nedugo nakon osvojenog srebra u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, Španjolci su nanijeli izabranicima Zlatka Dalića najteži poraz u povijesti.

---

image

Veznjak Barcelone Gavi je teško ozlijeđen i vjerojatno će propustiti Euro

AFP
---

Na stadionu Elchea slavili su sa 6:0, a bila je to utakmica života Marca Asensija koji se upisao u strijelce i tri puta asistirao. Namjestio je tad gol Rodriju, Sergiju Ramosu i Iscu, a u strijelce se upisao i Saul Niguez dok se autogol pisao i Lovri Kaliniću. Bila je to utakmica u kojoj je zaigrao i Marko Livaja, tad kao igrač AEK-a, a vratarska rezerva bio je Karlo Letica koji je tog ljeta ostvario transfer iz Hajduka u Club Brugge.

Španjolska i Hrvatska dosad su igrali ukupno deset puta, a Furija je bila bolja u šest susreta, jednom su remizirali, a tri puta je slavila Hrvatska.

Kvalifikacije za Euro nisu započeli najbolje za njih zbog poraza od Škota, ali na kraju su ih zaključili na prvom mjestu skupine. Ono po čemu neće sigurno dobro pamtiti kvalifikacije je zadnja utakmica u kojoj se ozlijedio Gavi. Po trenutnim prognozama liječnika, velika je vjerojatnost da na veznjaka Barcelone ne mogu računati na idućem velikom natjecanju.

Na posljednjem Euru malo im je nedostajalo da još jedan ušati trofej za najbolje na Starom kontinentu donesu doma, ali bili su bolji Talijani nakon penala. Sad im imaju priliku već u skupini vratiti za to. Prvu utakmicu igraju protiv Hrvatske, ‘ponovljeno finale‘ s Italijom ih čeka u drugoj, a grupnu fazu zaključit će protiv Albanije.

---

image

Albanski izbornik Sylvinho

AFP
---

ALBANIJA

Izbornik im je dva puta osvajao Ligu prvaka, s Hrvatskom nisu igrali iako su ‘kockasti‘ igrali u Albaniji

Kuriozitet je da Hrvatska u povijesti nikad nije igrala protiv Albanije, ali jest u Albaniji. Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. kad je Hrvatska igrala protiv Kosova u Skadru i slavila 6:0.

Puno je poveznica između hrvatskog i albanskog nogometa koji se još uvijek nije isprepletao u ogledu nacionalnih vrsti, ali je kroz igrače. Veće su migracije bile prema Hrvatskoj pa tako ove sezone u HNL-u igra pet igrača s albanskom putovnicom.

Albanska reprezentacija plasirala se na predstojeći Euro kao prva u skupini s Češkom i Poljskom, a bez ikakvih mogućnosti za plasman ostale su Moldavija i Farski Otoci. Češka je na kraju s istim brojem bodova bila druga, a Poljska će put u Njemačku za iduće ljeto tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Drugi je to povijesni plasman Albanaca na Euro nakon što su prvi put na velikom natjecanju igrali 2016. godine. Tad su ih kuglice smjestile u skupinu sa Švicarcima, Rumunjima i Francuzima kroz koju nisu uspjeli osigurati daljnji plasman.

---

image

Sokol Cikalleshi dok je igrao za Split

Tom Dubravec/Cropix
---

Na papiru su najslabija reprezentacija skupine B na Euru i prema Transfermarktu s najmanjom vrijednosti. Najveće zvijezde su zasigurno veznjak Intera Kristjan Asllani, stoper Atalante Berat Djimsiti, krilo Granade Myrto Uzuni, a ključnu ulogu i dalje ima nekadašnji topnik RNK Splita Sokol Cikalleshi koji ih je golom iz jedanaesterca protiv Moldavije odveo na Euro.

Zapravo najveća zvijezda ove momčadi je izbornik Sylvinho. Nekadašnji lijevi bočni Arsenala, Barcelone i Manchester Cityja osvajao je kao igrač Ligu prvaka dva puta i brojne druge trofeje, a ovo mu je prvi trenerski uspjeh. Trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik u Cruzeiru, a potom je na istoj funkciji bio i u Sport Recifeu, Nauticu, Corinthiansu, Inter te brazilskoj reprezentaciji, a prvi samostalni angažman imao je u Lyonu te je još radio kao trener Corinthiansa prije preuzimanja Albanije.

Prvu utakmicu igrat će protiv Talijana 15. lipnja u Dortmundu, drugi protivnik će im biti Hrvatska u Hamburgu 19. lipnja, a zadnju utakmicu grupne faze igrau sa Španjolskom 24. lipnja u Düsseldorfu.

---

image

Izbornik Italije Luciano Spaletti

AFP
---

ITALIJA

Branitelji naslova nakon velikog neuspjeha željni su dokazivanja, Hrvatska s njima ima pozitivan omjer

Nikad u svojoj povijesti Italija nije uspjela upisati pobjedu protiv Hrvatske. Susretali su se osam puta od hrvatske neovisnosti, a u toliko utakmica tri puta je slavila Hrvatska i pet puta remizirala s Talijanima. Za nastavak tog pozitivnog niza s Italijom imat će Hrvatska priliku i 24. lipnja u Leipzigu.

Bit će to treća utakmica u skupini, a kao posljednja lako je moguće da će biti i odlučujuća za obje reprezentacije koje će se ranije susresti sa Španjolcima i Albancima. Nije ovo prvi put da će se Hrvatska susretati s Italijom na Euru, bilo je to već 2012. u Poljskoj i Ukrajini kad su izvukli gotovo identičnu skupinu kao i za predstojeće natjecanje sa Španjolskom.

Na tom prvenstvu odigrali su 1:1, a to je rezultat kojim su završile i zadnje dvije utakmice u kojima su se susretali. Bilo je to u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, a hrvatskim navijačima najdraže su zasigurno utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 1996. u Palermu i ona sa Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu (i Koreji) koje su završile 2:1 pobjedama Hrvatske.

Talijani su aktualni europski prvaci, a nakon velikog neuspjeha kojeg su doživjeli prošle godine imaju veliki motiv za novo dokazivanje. Sjetit ćete se, na prošlom Svjetskom prvenstvu nije bilo Talijana. Na putu za Katar zaustavio ih je Aleksandar Trajkovski, danas napadač Hajduka, bombom u Palermu u dodatnim kvalifikacijama.

---

image

Reprezentativac Italije i nogometaš Juventusa Federico Chiesa

AFP
---

Ove godine dogodila se i promjena na klupi. Šampionski izbornik Roberto Mancini napustio je to mjesto proteklog ljeta nakon osvajanja trećeg mjesta u Ligi nacija i ubrzo nakon toga dobio posao u Saudijskoj Arabiji. Njegovo mjesto je preuzeo Luciano Spalletti, prošlogodišnji osvajač Scudetta s Napolijem.

Spalletti je u neizvjesnoj borbi kroz kvalifikacije na kraju osigurao prolaz na Euro kao drugoplasirani u skupini s Engleskom, Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Maltom. Protiv Engleza nisu uspjeli uzeti ni bod, a na kraju su drugi završili s istim brojem bodova kao Ukrajinci, ali s boljim međusobnim omjerom.

U obranu titule europskih prvaka krenut će protiv Albanije u Dortmundu 15. lipnja, drugu utakmicu će igrati protiv Španjolske u Gelsenkirchenu 20. lipnja, dok će grupnu fazu zaključiti s Hrvatskom.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP Tom Dubravec/Cropix AFP AFP
AFP

Kapetan Hrvatske Luka Modrić

AFP

Veznjak Barcelone Gavi je teško ozlijeđen i vjerojatno će propustiti Euro

AFP

Albanski izbornik Sylvinho

Tom Dubravec/Cropix

Sokol Cikalleshi dok je igrao za Split

AFP

Reprezentativac Italije i nogometaš Juventusa Federico Chiesa

AFP

Izbornik Italije Luciano Spaletti

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/ovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru-1344283 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fed5f1cb420b236f77d60c04f66ea27d52d2b5ba [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovaj+put+stvarno+nismo+imali+sre%C4%87e+u+%C5%BEdrijebu%2C+evo+tko+i+%C5%A1to+sve+%C4%8Deka+Hrvatsku+u+%E2%80%98skupini+smrti%E2%80%98+na+Euru&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru-1344283 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fovaj-put-stvarno-nismo-imali-srece-u-zdrijebu-evo-tko-i-sto-sve-ceka-hrvatsku-u-skupini-smrti-na-euru-1344283 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Detaljan pregled [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometDetaljan pregled

Ovaj put stvarno nismo imali sreće u ždrijebu, evo tko i što sve čeka Hrvatsku u ‘skupini smrti‘ na Euru

Piše Krešimir Milić
3. prosinca 2023. - 09:28

Hrvatska nije imala sreće u ždrijebu Eura u Hamburgu. Ples kuglica svrstao je ‘kockaste‘ u ‘skupinu smrti‘ zajedno sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Doduše, može se naša grupa komotno prozvati i ‘mediteranskom skupinom‘, ali na papiru je ovo najjača skupina. U njoj su aktualni europski prvak branitelj naslova Italija, aktualni osvajač Lige nacija Španjolska te trećeplasirana reprezentacija s posljednjeg SP-a i ovogodišnji finalist Lige nacija Hrvatska. Iz tog posljednjeg četvrtog pota svi su htjeli izbjeći Italiju, nama to nije uspjelo. Evo pregleda protivnika Hrvatske na Euru. 

ŠPANJOLSKA

Stari znanci Hrvatske s Eura, ovo će biti četvrti zaredom da se susrećemo s njima

Gotovo identičnu skupinu kao i na Euru 2012., kad se igralo u Poljskoj i Ukrajini, izvuk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 02:52