StoryEditorOCM
Strani nogometkonferencijska liga

Dinamo večeras protiv ‘kosovskog Hajduka‘ traži bitne bodove, a u Mostaru se sanja čudo kakvo povijest ne pamti

Piše Ivan Renić
5. listopada 2023. - 10:41

Čudesan je bio prvi nastup Zrinjskog u Europi. Zaostatak protiv nizozemskog AZ Alkmaara od 0:3 na poluvremenu, okrenuli su na 4:3 za ludo slavlje u Mostaru. I to baš na hajdučki pogon. Junak momčadi nekadašnjeg hajdukovca Krunoslava Rendulića bio je, pogađate, upravo nekadašnji hajdukovac - Zvonimir Kožulj.

Pred Plemićima je sada još veći izazov. Večeras će od 21 sat na megdan moćnoj Aston Villi u Birminghamu. E, to će tek biti pravi ispit za Mostarce. Gostuju kod momčadi koja je u prošlom kolu Premiershipa “razbila” Brighton sa 6:1. A kolo prije pobijedili su i Chelsea. K tome, druga su najefikasnija momčad najjače lige svijeta. A posebno je raspoložen njihov napadač Ollie Watkins koji je u prošlom kolu upisao “hattrick” uz jednu asistenciju.

Strašna forma

Obrana Zrinjskog može se samo nadati kako će trener Unai Emery odmarati 27-godišnjeg napadača... Odmarati zato nikoga neće Rendulić. Nakon dva poraza u prvenstvu vratio je Zrinjski na pobjedničke staze spektakularnim preokretom protiv AZ-a. Vezali su nakon toga tri pobjede u prvenstvu i opet se umiješali u borbu za vrh. Za naslov koji u domaćem prvenstvu brane.

Pred njima je večeras gostovanje kod momčadi koja po Transfermarktu vrijedi vrtoglavih 597.7 milijuna eura. Vrijednost prvaka Bosne i Hercegovine je tek 10.3 milijuna. Englezi, dakle, “pizaju” čak 58 puta više! No, Mostarci sanjaju novo čudo. Imaju se pravo nadati, pogotovo nakon predstave iz prvog kola pod Bijelim brijegom.

Pred Dinamom je također zanimljivo gostovanje, ali nimalo “glamurozno” kao ono na koje će Zrinjski. Modri igraju u Prištini protiv Ballkanija, a tamošnji mediji najavljuju svoj klub kao ‘kosovski Hajduk‘ s idejom da će napraviti ‘modrima‘ isto što su im ‘bijeli‘ napravili na Poljudu. Riječ je o prvaku Kosova s kojim Dinamo ne bi trebao imati previše problema. U prvom su se kolu lako obračunali s Astanom, bilo je 5:1. A na Kosovo odlaze nakon poraza od Hajduka u najvećem hrvatskom derbiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:33