StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Luka Modrić zabio za pobjedu Reala, kiks PSG-a, iznenađenje u Dortmundu, uvjerljivi Inter, Atalanta iznenadila Milan

Piše hina
25. veljače 2024. - 23:06

Luka Modrić zabio za pobjedu Reala, kiks PSG-a, iznenađenje u Dortmundu, uvjerljivi Inter, Atalanta iznenadila Milan

U derbiju 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Sevillu sa 1-0 golom kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića u 81. minuti.

Modrić je ušao u igru u 75. minuti umjesto Nacha Fernandeza, a šest minuta kasnije je sjajnim udarcem sa 20 metara donio pobjedu "Kraljevskom klubu".

Bio je to njegov drugi ligaški gol ove sezone nakon što je u prosincu zabio u 4-1 pobjedi protiv Villarreala.

Real se mučio sa Sevillom cijelu utakmicu, a onda je u igru ušao Modrić i fantastično pogodio za važnu pobjedu "Kraljevskog kluba" koji sada ima osam bodova više od drugoplasirane Barcelone.

Utakmica na Santiago Bernabeu je bila posebna za kapetana Seville Sergia Ramosa koji je prilikom predstavljanja dobio ovacije punog stadiona.

Jedan od najvažnijih igrača u novijoj povijesti Real Madrida vratio se na Bernabeu. Bilo je to prvi put nakon 1.456 dana da je Ramos kročio na stadion na kojem je ostavio duboki trag. Tri godine, 11 mjeseci i 24 dana prošlo je od njegovog zadnjeg nastupa na Bernabeu. Bio je to 1. ožujka 2020. u "el clasicu" protiv Barcelone.

Ramos je u dresu "Kraljevskog kluba" proveo čak 16 godina upisavši 671 utakmicu, a kao stoper je zabio 101 gol. U dresu Reala osvojio je 22 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, pet naslova španjolskog prvaka...

U ranije odigranom susretu Real Betis je pobijedio Athletic Bilbao sa 3-1.

Chimy Avila je doveo Betis u vodstvo u 13. minuti, a na 2-0 je povisio Yuri Berchiche pogodivši u 38. minuti vlastitu mrežu. Novi problemi za baskijski sastav stigli su u 41. minuti kada je Nico Williams "pocrvenio".

Ipak, Athletic je s igračem manje u sedmoj minuti nadoknade smanjio rezultat, a strijelac je bio Gorka Guruzeta. U nastavku susreta gledatelji su vidjeli samo jedan gol, Johnny Cardoso je u 67. minuti pogodio za 3-1 i prvu pobjedu Betis u zadnja četiri susreta.

Betis je sada šesti sa 42 boda, Athletic peti sa sedam bodova više.

Betisovu pobjedu zasjenila je nesreća pomoćne sutkinje Guadalupe Porras, koja se u 13. minuti zabila u kameru koja se nalazila u blizini terena i pritom razbila glavu. Lice joj je bilo potpuno obliveno krvlju, a nakon liječničke pomoći na nosilima je iznesena s terena, te je zamijenjena.

Zamijenio ju je četvrti sudac Nestor Holgueras Castellanos, a španjolski mediji navode kako je sutkinja nakon utakmice hospitalizirana.

U susretu 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Las Palmas i Osasuna su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 49. minuti golom Unaija Garcije, a izjednačio je Kirian Rodriguez tri minute kasnije.

Hrvatski reprezenativac Ante Budimir je za goste igrao do sudačke nadoknade.

Las Palmas je osmi sa 36 bodova, dok je Osasuna na 11. poziciji s tri boda manje.

U posljednjem nedjeljnom ogledu 26. kola talijanske Serie A nogometaši Milana i Atalante su remizirali odigravši 1-1.

Oba pogotka su postignuta u prvom poluvremenu, a Milan je poveo već u trećoj minuti kada je Portugalac Rafael Leao zatresao mrežu gostiju iz Bergama. Na samom kraju prvog dijela, u 42. minuti, jedanaesterac je za goste realizirao Koopmeiners te postavio konačnih 1-1. U nastavku se Atalanta branila i sačuvala bod na teškom gostovanju.

Hrvatski nogometaš Mario Pašalić u ovom susretu nije ulazio u igru za Atalantu. Milan je i dalje treći na ljestvici, a Atalanta na petom mjestu.

Nogometaši milanskog Intera nastavljaju dominirati ove sezone u talijanskoj Serie A, u ogledu 26. kola pobijedili su Lecce u gostima s 4-0.

Opet je razigran bio Argentinac Lautaro Martinez koji je postigao prvi i treći pogodak Intrera, u 15. i 56. minuti. Time je Martinez došao do 22 pogotka ove sezone u domaćem prvenstvu. Slavlje Intera su golovima u nastavku ogleda upotpunili Frattesi i De Vrij. Hrvatski nogometaš Marin Pongračić zbog kazne crvenog kartona nije mogao nastupiti u ovom susretu za Lecce.

Inter je uvjerljivo prvi na ljestvici. Uz utakmicu manje ima čak devet bodova više od drugog Juventusa.

Raniji dvoboj između nogometaša Cagliarija i Napolija završio je bez pobjednika, domaćin je u 96. minuti zabio gol za konačnih 1-1. Neuvjerljivi ove sezone Napoli, aktualni prvak Serie A, poveo je u 65. minuti golom svog najboljeg strijelca Osimhena. No, Napoli minimalnu prednost nije zadržao do kraja. Nakon inertne reakcije gostujuće obrane u 96. minuti je sve iskoristio Zito Luvumbo te je na oduševljenje domaćih navijača zabio za konačnih 1-1.

U posljednjih mjesec dana Napoli je ostvario samo jednu pobjedu i to kada je u završnici, nakon preokreta, svladao Veronu 2-1. Obje su momčadi ostale na istim pozicijama na ljestvici, Napoli je deveti, a Cagliari na pretposljednjem mjestu.

U prvom nedjeljnom ogledu, u dramatičnim trenucima u Torinu, Juventus je svladao Frosinone 3-2. Pogodak odluke postigao je Rugani u 95. minuti, a prije toga je dvostruki strijelac za Juventus bio Vlahović. Za goste su golove dali Cheddira i Brescianini.

Posljednje dvije utakmice ovog kola na rasporedu su u ponedjeljak, a sastaju se Roma - Torino i Fiorentina - Lazio.

U posljednjem susretu 23. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je preokretom pobijedio Montpellier sa 4-1.

Gosti su poveli već u petoj minuti golom Mouse al Tamarija, no OM je okrenuo rezultat sa četiri gola za uvjerljivu pobjedu. Prvu ligašku pobjedu u posljednjih sedam kola.

Marseille je već do poluvremena okrenuo rezultat golovima Ilmana Ndiayjea (31) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (43). Aubameyang je u 63. minuti realizirao jedanaesterac za 3-1, da bi Falaye Sacko u 82. postigao autogol za konačnih 4-1.

Lider Le Championnata PSG je na Parku prinčeva odigrao 1-1 protiv Rennesa izborivši remi golom u sedmoj minuti nadoknade.

Gosti su poveli u 33. minuti golom Aminea Gouirija i kada se već činilo kako će PSG upisati tek drugi poraz ove sezone, Goncalo Ramos je izjednačio u sedmoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

PSG je jedini ligaški poraz ove sezone upisao u rujnu prošle godine od Nice (2-3). S druge strane Rennes je ovim remijem prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda.

Monaco je na gostovanju pobijedio Lens sa 3-2 skočivši na treće mjesto ljestvice.

Momčad iz Kneževine je povela sa 2-0 golovima Florina Balogune (19) i Takumija Minamina (30), no Lens je uspio izjednačiti, a strijelci su bili Elye Wahi (31) i Wesley Said (77).

Monaco je u 83. minuti imao jedanaesterac kojeg nije realizirao Balogun, no Minamino je u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom na utakmici donio pobjedu gostima.

Nica je kiksala odigravši tek 0-0 protiv Clermonta ispustivši treće mjesto. Toulouse je sa 3-1 porazio Lille, dok je Reims kao gost porazio Le Havre sa 2-1.

Na ljestvici vodi PSG sa 54 boda, Brest je drugi sa 43 boda, Monaco ima 41, a Nica 40 bodova. OM je deveti sa 33 boda.

U posljednjem susretu 23. kola njemačke Bundeslige nogometaši Augsburga su nakon preokreta, pred svojim navijačima, bili bolji od Freiburga s 2-1.

Gosti su poveli golom Grifa iz jedanaesterca u 19. minuti te su tri boda držali u šaci sve do 72. minute. Tada je krenuo preokret, prvo je izjednačio Uduokhai, dok je domaćinu tri boda osigurao Engels golom u 80. minuti.

Augsburg je prekinuo niz od četiri ligaške utakmice bez pobjede, a u tom je razdoblju imao dva remija i dva poraza. Freiburg je nastavio s lošim predstavama te u posljednjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i remi.

U pobjedničkom sastavu cijelu je utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Kristijan Jakić, dok je Dion Drena Beljo u igru ušao u 79. minuti. Augsburg se popeo na 11. mjesto ljestvice.

Iznenađenje su ove nedjelje priredili nogometaši Hoffenheima koji su u Dortmundu pobijedili Borussiju 3-2.

Da se sprema iznenađenje u Dortmundu pokazala je već druga minuta utakmice kada je Bebou doveo goste u vodstvo. Borussia je imala spreman odgovor te je unutar samo pet minuta kreirala preokret. Malen je u 21. izjednačio, dok je Schlotterbeck u 25. minuti pogodio za 2-1 domaćina.

Kako su brzo primili dva pogotka tako su igrači Hoffenheima, u nastavku ogleda, jednako brzo zabili dva i pobijedili. Gostujući junak bio je Maximilian Beier, strijelac oba pogotka, u 61. i 64. minuti.

U udarnoj postavi Hoffenheima bio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji je zamijenjen u 67. minuti. Borussia (D) je ostala četvrta, dok se Hoffenheim podignuo do sedmog mjesta ljestvice.

U prvom nedjeljnom susretu 23. kola nije bilo pobjednika, 2-2 su u Frankfurtu odigrali Eintracht i Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Niko Kovač. Dva puta je Wolfsburg vodio, ali nije uspio pobijediti. Bila je ovo osma ligaška utakmica u nizu Wolfsburga bez pobjede. U tom je razdoblju Kovačeva momčad ostvarila šest remija i dva poraza.

Lacroix je u drugoj minuti doveo Wolfsburg u vodstvo, ali je već u 14. Max pogodio za 1-1. Gosti su ponovno poveli u 36. minuti kada je Behrans pogodio domaću mrežu te je Wolfsburg vodio sve do 92. minute. Tada je Marmoush postao domaći junak i postavio konačnih 2-2.

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer za Wolfsburg je igrao do 73. minute, dok je cijelu utakmicu na domaćoj klupi za pričuve proveo Hrvoje Smolčić. Eintracht je ostao šesti, dok je Wolfsburg minimalno napredovao te je trenutačno na 12. mjestu ljestvice.

Bundesliga, 23. kolo:

Augsburg - Freiburg 2-1 (Uduokhai 72, Engels 80/Grifo 19-11m)

Borussia (D) - Hoffenheim 2-3 (Malen 21, Schlotterbeck 25/Bebou 2, Beier 61, 64)

Eintracht - Wolfsburg 2-2 (Max 14, Marmoush 90+2/Lacroix 2, Behrens 36)

Subota:

Union Berlin - Heidenheim 2-2 (Gosens 43, Schaefer 45+2/Dovedan 3, Beste 71)

Borussia (M) - Bochum 5-2 (Ngoumou 28, Weigl 35-11m, Reitz 72, Siebatcheu 78, Honorat 90+6/Hofmann 75, Schlotterbeck 87)

Werder - Darmstadt 1-1 (Zimmermann 8-ag/Justvan 33)

Stuttgart - Koeln 1-1 (Millot 53/Martel 62)

Bayern - Leipzig 2-1 (Kane 56, 90+1/Šeško 70)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:33