StoryEditorOCM
Strani nogometloše vijesti

Luka Modrić u problemima: Ancelotti potvrdio veliku promjenu u sastavu koja bi mogla koštati Hrvata prve postave

Piše Sport SD
15. srpnja 2023. - 10:44

Trener Real Madrida, Carlo Ancelotti najavio je kako bi njegova momčad mogala izgledati bitno drugačije u novoj sezoni. Talijanski stručnjak odustaje od formacije 4-3-3 i želi pokušati s 4-4-2, s rombom u sredini. U toj formaciji je naglasak na jakom veznom redu.

U Realu su mu od veznjaka na raspolaganju senatori Luka Modrić i Toni Kroos, te mlade snage koje čine Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni, Dani Ceballos, Arda Güler, Brahim Diaz i Jude Bellingham.

U novoj formaciji prednost bi mogli dobiti mlađi, pa Španjolci pišu kako bi Modrić i Kroos utakmice mogli počinjati s klupe. Ispred obrane trebao bi biti Tchouameni koji bi igrao na poziciji zadnjeg veznog. Lijevo bi trebao biti Camavinga, a desno Bellingham. Oni bi imali ulogu tranzicije iz obrane u napad i probijanja po krilima, a ispred njih bi trebao biti Valverde čija je uloga razigravati dvojicu napadača i gurati ih u gol šanse.

- Moramo pokušati pronaći novi stil igre. Moguća je nova formacija - rekao je Ancelotti i dodao kako će Camavinga biti u veznom redu, a ne na lijevom beku.

Kada pogledamo novu Ancelottijevu viziju, nije nemoguće ni da u njoj ipak bude mjesta za senatore. Modrić je neko vrijeme u svojoj karijeri i igrao na lijevoj strani, a Kroos može biti na zadnjem veznom pa obojica i dalje mogu igrati zajedno u prvih 11.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:00