StoryEditorOCM
Strani nogometodgovor kritičarima

Josip Šutalo: Čitao sam sve to, ali nisam bio baš toliko loš

Piše Sport SD
11. studenog 2023. - 18:55

Ajax se laganim korakom uzdiže iz loših serija koje su ispisale mnoge negativne rekorde velikog kluba. Dvije pobjede pod novoangažiranim stručnjakom Johnom van‘t Schipom ulijevaju nadu u amsterdamske redove, a dobra je vijest da trener kao jednog od lidera momčadi vidi - Josipa Šutala.

Van‘t Schip je pohvalio rad bivšeg dinamovca nakon pobjede nad Heerenveenom (4:1), a možda je baš tim povodom nizozemski portal Voetbal International kontaktirao Šutala. Hrvatski reprezentativac osvrnuo se na krizu Ajaxa i potpuno je svjestan čije boje brani.

- Naravno da znam da Ajax mora postati prvak ili barem biti u gornjem dijelu ljestvice. Ali svi znaju da smo na ljeto dobili puno novih, mladih igrača. U početku nam se bilo teško naviknuti jedni na druge, za to je potrebno vrijeme. Ali siguran sam da ćemo se izvući iz ovoga. Bilo je dosta negativnosti oko kluba, ali sad kad smo ostvarili te prve pobjede i stekli malo više samopouzdanja, stvari idu nabolje - započeo je stoper naše reprezentacije.

Na pitanje o vlastitim nastupima, kazao je da se ne slaže s kritikama koje su nerijetko kolale u tamošnjim medijima. Zna da može biti mnogo bolji, ali reći će da nije bio ni baš toliko loš.

- Ne mogu reći da je bilo dobro, ali ne mogu reći ni da je bilo jako loše, bez obzira na sve što sam čitao. Cijela momčad do sada nije izgledala dobro i to otežava isticanje pojedinaca. Malo je palo i samopouzdanje zbog loših rezultata, ali kao što rekoh, uvjeren sam da ćemo preokrenuti situaciju - optimistično je zaokružio Josip Šutalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:36