StoryEditorOCM
Strani nogometU Bukureštu

Bivši trener Hajduka predstavljen kao novi strateg Dinama: ‘Siguran sam da možemo stvari promijeniti nabolje‘

Piše Sport SD
2. prosinca 2023. - 14:52

Nekadašnji trener Hajduka i Dinama Željko Kopić danas je predstavljen kao novi trener Dinama iz Bukurešta. U bogatoj karijeri ovaj 46-godišnji stručnjak je između ostalih vodio i Slaven Belupo, ciparski Pafos te bugarski Botev iz Plovdiva. Sada će imati težak zadatak da rumunjskog velikana sačuva u elitnom društvu.

U trenutku kada je i službeno predstavljen kao novi trener, Kopićeva nova momčad bila je na pretposljednjem 15. mjestu rumunjskog prvenstva i sa samo deset osvojenih bodova i dvije pobjede u 17 odigranih kola. Za mjesto bolje plasiranog Craiovom 1948 zaostajao je do ovog kola čak osam bodova.

- Bio sam u ovakvim pozicijama s Pafosom i Botevom i siguran sam da možemo stvari promijeniti nabolje - naglasio je Kopić.

- Mogao sam prihvatiti ponudu nekog manjeg kluba koji se nalazi u lakšoj situaciji, ali za mene to nije nogomet i ono što želim u karijeri. Volim izazov i smatram da je Dinamo Bukurešt ono što sam tražio - istaknuo je Kopić.

Na predstavljanju upućeno mu je od strane sedme sile pitanje da se opiše kao trener.

- Mnogi igrači s kojima sam radio kažu da sam zahtjevan i da očekujem puno, ali mislim da je to jedini način kako oni, momčad i klub mogu napredovati - rekao je Kopić.

Premijeru na klupi bukureštanskog Dinama imat će na gostovanju kod Sepsija u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:37