StoryEditorOCM
Strani nogometkratka presica

Ancelotti odbio pričati o Mbappeu pa brutalno spustio legendi Barcelone: ‘On živi u nekom svom svijetu‘

Piše Marko Crnjak/SN
9. studenog 2023. - 08:54

Bila je to kratka, ali posve zanimljiva press-konferencija Carla Ancelottija nakon 3:0 pobjede Real Madrida nad Bragom. Kraljevi su osigurali plasman u nokaut fazu u najbržem mogućem roku s 12 bodova iz četiri utakmice D skupine, za vikend im sijedi ogled s Valencijom u 13. kolu La Lige, a onda reprezentativna stanka, pišu Sportske novosti.

Ancelotti je u dobrom raspoloženju sjeo pred mikrofone i još jednom se zadivio veličini kluba čije boje brani.

- Real Madrid u Ligi prvaka jednostavno stvari radi bolje od drugih, jako smo sretni. Nećemo se odmarati niti štedjeti igrače, za nas svaka utakmica ovog natjecanja ima posebno značenje.

Nije dugo trebalo da ga pitaju o Kylianu Mbappéu. Premda je francuski superstar u Realovu dresu po mnogima scenarij zapisan u zvijezdama, mnogi španjolski mediji pišu da je Real odustao od Mbappéa. Navodno se želi okrenuti mlađim igračima poput Endricka, 17-godišnjak koji će na ljeto iz Palmeirasa preseliti u bijeli klub.

- Ne želim to komentirati - kratko im je poručio Talijan.

Međutim, nešto jači komentar imao je na recente izjave Gerrarda Piquea. Legendarni stoper Barcelone ovako je "čestitao" Realu na prolazu u nokaut fazu LP:

- Kad Barcelona osvoji Ligu prvaka, tu momčad svi pamte. Kad Real osvoji, to je samo jedan u nizu i nitko se toga neće sjećati. Posljednji put kad su osvojili LP napravili su čudo, u svakom kolu protivnici su bili bolji od njih. Nitko se neće sjećati tog podviga Reala.

- Pique živi u nekom svom svijetu, a taj svijet nema veze s Realom. Ne postoji navijač Reala koji će zaboraviti našu 14. titulu. Bit će zapamćena za cijeli život - prokomentirao je Ancelotti.

Otkrio je i da Kepa Arrizabalaga sinoć nije branio zbog blaže ozljede tijekom zagrijavanja, a zatim završno pohvalio napadački dvojac.

- Vinicius mi je ostavio nekoliko dvojbi u prvom dijelu, a onda je u drugom bio spektakularan. On i Rodrigo se jako dobro osjećaju igrajući jedan s drugim - zaokružio je Ancelotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:02