StoryEditorOCM
Rukometeuropsko prvenstvo

Temperatura pokosila Hrvatsku uoči Islanda, ali nije sve loše, izbornik Perkovac otkrio je dobre vijesti

Piše Sport SD
22. siječnja 2024. - 07:10

Hrvatski rukometaši su nakon poraza od Mađarske na pragu su ispadanja s Europskog prvenstva, no šanse za njihov plasman u polufinale ipak postoje.

Za plasman u polufinale Hrvatska mora pobijediti Island i Njemačku, a onda se nadati da će se rezultati drugih utakmica razviti u njenu korist, Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom, Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske te Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa izgubiti od Hrvatske - pišu Sportske novosti.

Na tom putu Hrvatska i izbornik Goran Perkovac imaju nekoliko problema, točnije njih četiri. Naime, osim Domagoja Duvnjaka koji ima problema s temperaturom već nekoliko dana, njemu su se s istom dijagnozom priključili Srna, Karačić, Mamić i Maraš.

Ipak, Perkovac je u razgovoru za RTL televiziju otkrio kako će svi oni biti u konkurenciji za nadolazeći susret.

- Na našu sreću, temperatura nije narasla, negdje je oko 37, oni se dobro osjećaju i ima velikih izgleda da svi budu spremni. Nadamo se da neće sutra ujutro nitko novi dobiti - otkrio je Perkovac pa otkrio stanje s Domagojem Duvnjakom:

- Nadam se da će i on biti na raspolaganju, on nam puno znači. Možemo ga ubaciti nekoliko minuta da malo pomogne, da odmori nekoga i da u krajnjem slučaju probamo možda i 5-1 obranu.

Perkovac je također otkrio kako trenutačno neće zvati nikog novog, ali da ima neke ljude i pripremi.

- Zasad nećemo nikoga zvati. Jednog vam mogu reći koji je trebao biti spreman, Matej Hrstić. Da li ćemo doći do polufinala i finala? To ne zna nitko, mi ćemo se potruditi da odradimo naš dio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:00