StoryEditorOCM
Ostalocrno-bijela polja

Turistička atrakcija u Brelima, hrvatski velemajstor odigrao tradicionalnu šahovsku simultanku

Piše Sport SD
11. srpnja 2023. - 18:22

Hrvatski velemajstor Alojzije Janković odigrao je protekle nedjelje već tradicionalnu šahovsku simultanku u Brelima.

Šahovski klub Petar Žaja Aržano u suradnji s Turističkom zajednicom Brela i uz potporu Šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije već šest godina organizira šahovske simultanke s hrvatskim velemajstorima u svrhu promocije šaha kroz turizam.

Koliko uspješno znaju svi sudionici simultanke koja je trajala puna tri sata i u kojoj je naš velemajstor Alojzije Janković odigrao protiv 33 protivnika. Uz to organizatori su zbog umora morali odbiti nekolicinu turista iz Rumunjske, Ukrajine, Rusije, Njemačke i Poljske koji su željeli povući koji potez.

Svi sudionici i promatrači su oduševljeni snagom velemajstora Jankovića, a jedan sudionik je bio iznimno sretan zbog remija koji je ostvario. Naime Ante Jović iz Imote uspio je održati poziciju i zasluženo nosi titulu neporaženog na sreću kluba iz Imotske Krajine.

Čitav događaj uveličao je svojom nazočnošću i predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Ivica Brkić, a organizatori iz Brela su se pokazali kao izvrsni domaćini.  

Inače šahovski događanja neće nedostajati kroz ove vruće ljetne mjesece, već u subotu se u Zagvozdu se održava 3. rapid Imotske krajine na kojem mogu nastupiti samo prijavljeni s prebivalištem u tom dijelu Hrvatske. U nedjelju je nova simultanka uz Modro jezero s trenutno najboljim igračem Hrvatske Ivanom Šarićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:57