StoryEditorOCM
Ostalomali balun

Potop Torcide u Zagrebu! ‘Boysi‘ nosili Dinamo do uvjerljive pobjede; Vrgorac prošao prvu prepreku

Piše I. R.
2. travnja 2024. - 20:43

Futsal Dinamo pobijedio je Torcidu 6:0 u majstorici četvrtfinala i tako se plasirao u polufinale. ‘Dvojka‘ Doma sportova bila je dobrano popunjena Boysima koji su splitskom sastavu uzvratili ‘uslugu‘. Torcida i Dinamo imaju najveću podršku u ligi, pa su torcidaši tako nošeni publikom slavili na Gripama, no u Zagrebu protiv raspoloženih domaćina ipak nisu mogli. Gudasić je zabio u šestoj minuti, a 40-ak sekundi poslije Zonjić je udvostručio prednost Dinama. U 16. minuti Mužar je pogodio za 3:0, a tim se rezultatom otišlo na predah.

Bilo je jasno kako će Matendini momci teško do preokreta u užarenoj atmosferi ‘Dvojke‘. Prednost je u nastavku samo rasla. Opet se dogodio ‘blitzkrieg‘, dva gola za manje od minute. U 25. i 26. minuti strijelac je bio Prgomet, za velikih 5:0 na semaforu. Težak poraz Torcide i oproštaj od sezone zaokružio je Novak golom za konačnih 6:0 u 34. minuti.

image
Damir Krajač/Cropix

Branitelj naslova će u polufinalu igrati protiv Stanoinvest Futsal Pule koja je u dvomeču svladala Crnicu. U drugom polufinalu borit će se Square i Olmissum. Slijedi reprezentativna pauza u kojoj će Hrvatska igrati protiv Poljske, a prvi polufinalni dvoboji, u Puli i Dubrovniku igrat će se 19. travnja. Podsjetimo, polufinalne serije se u ovoj sezoni igraju na tri pobjede.

image
Damir Krajač/Cropix

Igralo se i za popunu lige. Nakon slavlja u prvoj utakmici na domaćem terenu (2:1), Vrgorac je pobijedio Universitas i u uzvratu na Gripama (4:1) i tako izborio finale doigravanja za popunu najjačeg razreda hrvatskog futsala. Za pobjednike je dvaput zabio Sesar, te Kozarić i Govorko, dok je za splitski sastav pogodio samo Tustonjić. Vrgorčani su s dvije pobjede tako napravili veliki korak prema ostanku u eliti. Preostaje im još pričekati boljega iz dvoboja Aurelije i Nove Gradiške.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:09