stdClass Object ( [id] => 1157343 [title] => Godina je zbog korone počela u potpunom kaosu: Hajdukovci ostaju u Splitu, futsal liga je na pauzi, a i rukometaši imaju problema pred EURO [alias] => godina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sportska 2022. godina počela je u potpunom kaosu zbog Covida-19, globalnom i lokalnom. 

Zbog proboja koronavirusa u njihove redove kao i one protivnika nogometašima Hajduka su propale planirane pripreme u Portugalu, košarkaši Splita su osjetno oslabljeni doživjeli povijesni debakl kod Partizana, rukometna reprezentacija bi na startu Eura (ako ne bude nekakve odgode) trebala biti bez najboljih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, nastavak domaćeg futsal prvenstva odgođen je za mjesec dana... A iste scene su i diljem svijeta. Još i luđe ako pričamo o bolesnoj situaciji u kojoj se našao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Potpuni kaos je i u NBA ligi, ali i najjačim nogometnim ligama svijeta Premiershipu, Primeri, Serie A... Pozitivni su igrači, treneri, neki su opet uveli zabrane dolascima navijača na tribine... 

Zaredale su se odgode, klubovi nemaju igrača, a nema ni novih termina za odrađivanje sve većih zaostataka pa se igrati mora. Ako se po jutru dan poznaje... Sportaši, sretna vam Nova godina! Trebat će za vam sreće za izgurat’ ovakvu 2022. do kraja.

Hajduku propali Portugal i Ajax

Hajduk je planirao odlazak na pripreme u Portugal, dogovorena je bila i utakmica s četverostrukim prvakom Europe, sudionikom osmine finala Lige prvaka Ajaxom kao pravi „bombon” na startu priprema. Međutim, Covid-19 probio se u redove „bijelih”, deset aktivnih slučajeva imaju među igračima i članovima stožera. Igrači Ajaxa su se nakon proboja koronavirusa morali poslije tri dana boravka vratiti iz kampa u portugalskom Algarveu natrag u Amsterdam. Servette tamo nije ni otputovao, a od svega je morao odustati i Hajduk. Smiješi nam se sada zbog Covida-19 i „veseli” nastavak drugog dijela HT Prve HNL koji bi trebao krenuti već za tri tjedna.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Desetkovani 'žuti' doživjeli povijesni debakl

Split je prepolovljene momčadi zbog sumnji u Covid-19 i ozljeda doživio katastrofu kod Partizana 49:109. „Žuti” su sa samo osmoricom igrača stigli na gostovanje na kojem bi i u punom sastavu sve osim uvjerljivog poraza bilo iznenađenje. Od osmorice Perkušić je debitirao u ligi, Žganec se ozlijedio i nastavio je igrati šepajući... Covid-19 nije opravdanje, ali je objašnjenje zašto je sve to baš tako ružno završilo.

 - Hvala svim igračima i članovima stručnog stožera Splita što su uopće došli u situaciji u kojoj se nalaze... Ovo se ne može smatrati normalnim susretom – istaknuo je trener Partizana Željko Obradović, deveterostruki prvak Europe.

Dan nakon stigla je i potvrda, zbog proboja Covida-19 među „žute” odgođen je susret domaćeg prvenstva sa Zadrom. Odgođena je i utakmica Zadar-Studentski centar zbog Covida-19 u momčadi iz Podgorice, jedna od čak tri odgođene ovog kola ABA lige. Crvena zvezda s kojom je Split tri dana prije igrao ima 12 pozitivnih, devet igrača i tri člana stožera.

---

image
Jure Mišković/Cropix
---

NeoBičnA liga ostala bez stotinjak igrača, trećine trenera i sudaca

NBA kaos s kraja prošle, prelio se na početak ove godine. U dosadašnjem dijelu 2022. više od stotinu NBA igrača bilo je u „Covid protokolima”, kao i više od trećine glavnih trenera (12 od 30, pet aktivnih slučajeva), te više od trećine sudaca (36 posto). Čak 11 utakmica u prosincu je odgođeno. Koncem prošle godine promijenjeno je i pravilo pa u ligi izolacija umjesto deset može trajati šest dana kod asimtomatskih slučajeva. Kako bi se pokrpale momčadi klubovi su popunjavali rostere igračima pod desetodnevnim ugovorima. Neki su se tako vraćali iz mirovine, zaborava, čak i četrdesetogodišnjaci. Oboren je stoga rekord broja igrača koji su nastupili u NBA sezoni. Na teren se vratio i najpoznatiji košarkaški antivakser Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa. Samo na gostujuće terene, jer na domaćem odlukom lokalnih vlasti nema pravo biti u dvorani zato što nije cijepljen.

---

image
AFP
---

NHL bio 'na ledu', blizu je 100 odgođenih utakmica

Pred Covidom-19 i njegovom omikron varijantom bijelom zastavom je mahala najjača hokejaška liga svijeta. Zbog proboja koronavirusa vodstvo NHL-a odlučilo se na stanku. Vodstvo lige odlučilo se pauzu za Božić proširiti na sedam dana (od 21. do 28. prosinca) kako bi se situacija pokušala dovesti u red. Ujedno je igračima rečeno da zaborave na odlazak s reprezentacijama na OI u Pekingu u veljači jer će se tada igrati zaostale utakmice. Liga se potom vratila, ali početak 2022. isti je kao i kraj prošle godine bez obzira što u cijeloj ligi samo jedan igrač nije cijepljen, Tyler Bertuzzi iz Detroit Red Wingsa (ne smije zato ući u Kanadu). S posljednjim odgodama ukupno 98 susreta nije odigrano.

---

image
AFP
---

Đokoviću nije Australian Open

Australci doslovno igraju tenis s Đokovićem, za njega turnir u Melbourneu nije Australian Open. Mjesecima je trajala saga hoće li najpoznatiji antivakser na svijetu Novak Đoković moći na Australian Open gdje bi u slučaju osvajanja turnira nadmašio Rogera Federera i Rafaela Nadala (sva trojica imaju po 20 osvojenih Grand Slamova). Kada su mu Australci konačno dali izuzeće zbog zdravstvenih problema, zaustavili su ga ipak na ulasku u državu pod objašnjenjem da mu nije odobrena viza. Krenula je time drama koju doslovno cijeli svijet prati iz minute u minutu. U bitku su se uključili i odvjetnici.

---

image
AFP
---

Više od pola futsal lige u izolaciji, nastavak tek za mjesec dana

Trebala su se odigrati prva dva kola drugog dijela Prve hrvatske malonogometne lige prije Europskog prvenstva, koje 19. siječnja počinje u Nizozemskoj, i traje do 6. veljače. Međutim, većina klubova je upala u probleme s koronom, i Olmissum, i Novo vrijeme, i Futsal Pula, i Futsal Dinamo, i Square, i Crnica su zatražili odgodu zbog tri i više pozitivnih igrača, te je povjerenik natjecanja Romeo Čižmešija donio očekivanu odluku – odgađaju se sve utakmice 10., ali i 11. kola. Novi prijedlog kalendara donijet će se najkasnije do 21. siječnja.

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović je istovremeno objavio širi popis putnika za predstojeći Euro. Na njemu su Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak, Vedran Matošević i Luka Perić (Dobovec), Josip Suton (Camme Dosson), Antonio Sekulić, Kristijan Postružin, Matej Horvat, Josip Jurlina i Duje Kustura (Olmissum), Davor Kanjuh, Kristian Čekol i Ante Piplica (Futsal Dinamo), Luka Suton (Novo Vrijeme) i Maro Đuraš (Square).

Okupljanje je u srijedu, 12. siječnja, u Velikoj Gorici, gdje će reprezentacija trenirati do 19. siječnja kad putuje u Nizozemsku. Prvi nastup ima 21. siječnja protiv Poljske, a potom je čekaju u skupini još Rusija (25. siječnja) i Slovačka (29. siječnja). Prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Za nadati se kako im korona neće poremetiti planove. (T. Vlašić)

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

Duvnjak i Cindrić pozitivni pred početak Eura

U trenucima kada je hrvatski muški reprezentativni rukomet zapao u najveću krizu u zadnja dva desetljeća, nakon propuštenih Olimpijskih igara, stigao je novi šok pred početak Europskog prvenstva. Najbolji igrači Hrvatske Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni su na Covid-19. A još i veće probleme s obzirom na veliki broj zaraženih Covidom-19 imaju naši protivnici u skupini Francuzi (uz to im je jedan igrač izboden nožem) i Srbi. Ma, praktički sve reprezentacije su u drami. Nagađa se da se zbog toga ozbiljno razmišljalo i o odgodi Eura. Stoga je jučer EHF uveo pravilo da pozitivni nakon pet dana izolacije i dva negativna testa u minimalnom razmaku od 24 sata mogu natrag u kadar. To je otvorilo vrata i ranijeg povratka Duvnjaka i Cindrića u momčad.

---

image
Matija Djanješić/Cropix
---

Covid će dijeliti odličja na ZOI

Nakon 14 ovosezonskih utrka trostruka ukupna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin, tada trenutno ukupno vodeća, saznala da je pozitivna. Preskočila je dvije utrke u Austriji krajem godine, vratila se na snijeg nedavno u Zagrebu. U međuvremenu je ipak zadržala vodstvo u ukupnom poretku, kao i u veleslalomu. Međutim, slijede Zimske olimpijske igre u Pekingu gdje nema prilike za popravni. Da joj se to dogodilo mjesec dana kasnije... Tko poput Shiffrin uoči OI bude pozitivan, a takvih slučajeva je mnogo ove sezone u Svjetskom kupu, pa i najveći favoriti, utrke će pratiti na televiziji, a medalje sanjati. Na ljetnim OI je bilo donekle lakše jer to godišnje doba mnogo manje odgovara širenju virusa.

---

image
AFP
---

Liverpool nema više tko voditi, Barcelona igrala bez 11 zaraženih...

Kako su Englezi završili 2021. godinu, započeli su i 2022. - odgodama. Najzvučnija je bila u polufinalu Liga kupa, ona prvog susreta Arsenala i Liverpoola. Da se igralo pitanje je tko bi goste s Anfielda uopće na tom susretu vodio jer nakon trenera Jürgena Kloppa pozitivan je i njegov prvi pomoćnik Pep Lijnders, Nizozemac koji je vodio momčad 2. siječnja u derbiju s Chelseajem. Bez čak 11 zaraženih igrača Barcelona je ipak u Primeri slavila kod Mallorce makar je trener Xavi Hernandez jedva složio prvih 11. Ukupno je Kataloncima čak 16 igrača nedostajalo jer je bilo i ozljeda. U Serie A jučer je Inter trebao biti gost Bologne. Došli su prvaci na teren, ali domaća momčad nije jer je završila u izolaciji. Lokalne zdravstvene vlasti su susret odgodile, ali nije Serie A pa je Inter morao sudjelovati u farsi, doći u Bolognu da potencijalno dobije 3:0 za zelenim stolom.

---

image
AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sportu se loše piše [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => sportu se loše piše 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-07 08:40:48 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-01-07 12:41:00 [modified_by] => 3119 [publish_up] => 2022-01-07 12:41:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 116 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20465884.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20470210.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20421924.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20286686.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20417478.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20488184.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20489412.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20409906.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/20464622.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/07\/15714648.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","Matija Djanje\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1277","hd_20465884_1920.jpg":"1920x1080","k_20465884_1280.jpg":"1280x1280","k_20465884_1024.jpg":"1024x1024","k_20465884_640.jpg":"640x640","k_20465884_480.jpg":"480x480","k_20465884_340.jpg":"340x340","k_20465884_220.jpg":"220x220","o_20465884_1280.jpg":"1280x851","o_20465884_1024.jpg":"1024x681","o_20465884_640.jpg":"640x425","o_20465884_480.jpg":"480x319","o_20465884_340.jpg":"340x226","o_20465884_220.jpg":"220x146","h_20465884_1280.jpg":"1280x854","h_20465884_1024.jpg":"1024x683","h_20465884_640.jpg":"640x427","h_20465884_480.jpg":"480x320","h_20465884_340.jpg":"340x227","h_20465884_220.jpg":"220x147","pp_20465884_1280.jpg":"1006x1280","pp_20465884_1024.jpg":"805x1024","pp_20465884_640.jpg":"503x640","pp_20465884_480.jpg":"377x480","pp_20465884_340.jpg":"267x340","pp_20465884_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1393","hd_20470210_1920.jpg":"1920x1080","k_20470210_1280.jpg":"1280x1280","k_20470210_1024.jpg":"1024x1024","k_20470210_640.jpg":"640x640","k_20470210_480.jpg":"480x480","k_20470210_340.jpg":"340x340","k_20470210_220.jpg":"220x220","o_20470210_1280.jpg":"1280x928","o_20470210_1024.jpg":"1024x742","o_20470210_640.jpg":"640x464","o_20470210_480.jpg":"480x348","o_20470210_340.jpg":"340x246","o_20470210_220.jpg":"220x159","h_20470210_1280.jpg":"1280x854","h_20470210_1024.jpg":"1024x683","h_20470210_640.jpg":"640x427","h_20470210_480.jpg":"480x320","h_20470210_340.jpg":"340x227","h_20470210_220.jpg":"220x147","pp_20470210_1280.jpg":"1006x1280","pp_20470210_1024.jpg":"805x1024","pp_20470210_640.jpg":"503x640","pp_20470210_480.jpg":"377x480","pp_20470210_340.jpg":"267x340","pp_20470210_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1263","hd_20421924_1920.jpg":"1920x1080","k_20421924_1280.jpg":"1280x1280","k_20421924_1024.jpg":"1024x1024","k_20421924_640.jpg":"640x640","k_20421924_480.jpg":"480x480","k_20421924_340.jpg":"340x340","k_20421924_220.jpg":"220x220","o_20421924_1280.jpg":"1280x842","o_20421924_1024.jpg":"1024x673","o_20421924_640.jpg":"640x421","o_20421924_480.jpg":"480x315","o_20421924_340.jpg":"340x223","o_20421924_220.jpg":"220x144","h_20421924_1280.jpg":"1280x854","h_20421924_1024.jpg":"1024x683","h_20421924_640.jpg":"640x427","h_20421924_480.jpg":"480x320","h_20421924_340.jpg":"340x227","h_20421924_220.jpg":"220x147","pp_20421924_1280.jpg":"1006x1280","pp_20421924_1024.jpg":"805x1024","pp_20421924_640.jpg":"503x640","pp_20421924_480.jpg":"377x480","pp_20421924_340.jpg":"267x340","pp_20421924_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20286686_1920.jpg":"1920x1080","k_20286686_1280.jpg":"1280x1280","k_20286686_1024.jpg":"1024x1024","k_20286686_640.jpg":"640x640","k_20286686_480.jpg":"480x480","k_20286686_340.jpg":"340x340","k_20286686_220.jpg":"220x220","o_20286686_1280.jpg":"1280x853","o_20286686_1024.jpg":"1024x682","o_20286686_640.jpg":"640x426","o_20286686_480.jpg":"480x320","o_20286686_340.jpg":"340x226","o_20286686_220.jpg":"220x146","h_20286686_1280.jpg":"1280x854","h_20286686_1024.jpg":"1024x683","h_20286686_640.jpg":"640x427","h_20286686_480.jpg":"480x320","h_20286686_340.jpg":"340x227","h_20286686_220.jpg":"220x147","pp_20286686_1280.jpg":"1006x1280","pp_20286686_1024.jpg":"805x1024","pp_20286686_640.jpg":"503x640","pp_20286686_480.jpg":"377x480","pp_20286686_340.jpg":"267x340","pp_20286686_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1161","hd_20417478_1920.jpg":"1920x1080","k_20417478_1280.jpg":"1280x1280","k_20417478_1024.jpg":"1024x1024","k_20417478_640.jpg":"640x640","k_20417478_480.jpg":"480x480","k_20417478_340.jpg":"340x340","k_20417478_220.jpg":"220x220","o_20417478_1280.jpg":"1280x774","o_20417478_1024.jpg":"1024x619","o_20417478_640.jpg":"640x387","o_20417478_480.jpg":"480x290","o_20417478_340.jpg":"340x205","o_20417478_220.jpg":"220x133","h_20417478_1280.jpg":"1280x854","h_20417478_1024.jpg":"1024x683","h_20417478_640.jpg":"640x427","h_20417478_480.jpg":"480x320","h_20417478_340.jpg":"340x227","h_20417478_220.jpg":"220x147","pp_20417478_1280.jpg":"1006x1280","pp_20417478_1024.jpg":"805x1024","pp_20417478_640.jpg":"503x640","pp_20417478_480.jpg":"377x480","pp_20417478_340.jpg":"267x340","pp_20417478_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1384","hd_20488184_1920.jpg":"1920x1080","k_20488184_1280.jpg":"1280x1280","k_20488184_1024.jpg":"1024x1024","k_20488184_640.jpg":"640x640","k_20488184_480.jpg":"480x480","k_20488184_340.jpg":"340x340","k_20488184_220.jpg":"220x220","o_20488184_1280.jpg":"1280x922","o_20488184_1024.jpg":"1024x738","o_20488184_640.jpg":"640x461","o_20488184_480.jpg":"480x346","o_20488184_340.jpg":"340x245","o_20488184_220.jpg":"220x158","h_20488184_1280.jpg":"1280x854","h_20488184_1024.jpg":"1024x683","h_20488184_640.jpg":"640x427","h_20488184_480.jpg":"480x320","h_20488184_340.jpg":"340x227","h_20488184_220.jpg":"220x147","pp_20488184_1280.jpg":"1006x1280","pp_20488184_1024.jpg":"805x1024","pp_20488184_640.jpg":"503x640","pp_20488184_480.jpg":"377x480","pp_20488184_340.jpg":"267x340","pp_20488184_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20489412_1920.jpg":"1920x1080","k_20489412_1280.jpg":"1280x1280","k_20489412_1024.jpg":"1024x1024","k_20489412_640.jpg":"640x640","k_20489412_480.jpg":"480x480","k_20489412_340.jpg":"340x340","k_20489412_220.jpg":"220x220","o_20489412_1280.jpg":"1280x853","o_20489412_1024.jpg":"1024x682","o_20489412_640.jpg":"640x426","o_20489412_480.jpg":"480x320","o_20489412_340.jpg":"340x226","o_20489412_220.jpg":"220x146","h_20489412_1280.jpg":"1280x854","h_20489412_1024.jpg":"1024x683","h_20489412_640.jpg":"640x427","h_20489412_480.jpg":"480x320","h_20489412_340.jpg":"340x227","h_20489412_220.jpg":"220x147","pp_20489412_1280.jpg":"1006x1280","pp_20489412_1024.jpg":"805x1024","pp_20489412_640.jpg":"503x640","pp_20489412_480.jpg":"377x480","pp_20489412_340.jpg":"267x340","pp_20489412_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20409906_1920.jpg":"1920x1080","k_20409906_1280.jpg":"1280x1280","k_20409906_1024.jpg":"1024x1024","k_20409906_640.jpg":"640x640","k_20409906_480.jpg":"480x480","k_20409906_340.jpg":"340x340","k_20409906_220.jpg":"220x220","o_20409906_1280.jpg":"1280x853","o_20409906_1024.jpg":"1024x682","o_20409906_640.jpg":"640x426","o_20409906_480.jpg":"480x320","o_20409906_340.jpg":"340x226","o_20409906_220.jpg":"220x146","h_20409906_1280.jpg":"1280x854","h_20409906_1024.jpg":"1024x683","h_20409906_640.jpg":"640x427","h_20409906_480.jpg":"480x320","h_20409906_340.jpg":"340x227","h_20409906_220.jpg":"220x147","pp_20409906_1280.jpg":"1006x1280","pp_20409906_1024.jpg":"805x1024","pp_20409906_640.jpg":"503x640","pp_20409906_480.jpg":"377x480","pp_20409906_340.jpg":"267x340","pp_20409906_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1346","hd_20464622_1920.jpg":"1920x1080","k_20464622_1280.jpg":"1280x1280","k_20464622_1024.jpg":"1024x1024","k_20464622_640.jpg":"640x640","k_20464622_480.jpg":"480x480","k_20464622_340.jpg":"340x340","k_20464622_220.jpg":"220x220","o_20464622_1280.jpg":"1280x897","o_20464622_1024.jpg":"1024x717","o_20464622_640.jpg":"640x448","o_20464622_480.jpg":"480x336","o_20464622_340.jpg":"340x238","o_20464622_220.jpg":"220x154","h_20464622_1280.jpg":"1280x854","h_20464622_1024.jpg":"1024x683","h_20464622_640.jpg":"640x427","h_20464622_480.jpg":"480x320","h_20464622_340.jpg":"340x227","h_20464622_220.jpg":"220x147","pp_20464622_1280.jpg":"1006x1280","pp_20464622_1024.jpg":"805x1024","pp_20464622_640.jpg":"503x640","pp_20464622_480.jpg":"377x480","pp_20464622_340.jpg":"267x340","pp_20464622_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1344","hd_15714648_1920.jpg":"1920x1080","k_15714648_1280.jpg":"1280x1280","k_15714648_1024.jpg":"1024x1024","k_15714648_640.jpg":"640x640","k_15714648_480.jpg":"480x480","k_15714648_340.jpg":"340x340","k_15714648_220.jpg":"220x220","o_15714648_1280.jpg":"1280x896","o_15714648_1024.jpg":"1024x716","o_15714648_640.jpg":"640x448","o_15714648_480.jpg":"480x336","o_15714648_340.jpg":"340x238","o_15714648_220.jpg":"220x154","h_15714648_1280.jpg":"1280x854","h_15714648_1024.jpg":"1024x683","h_15714648_640.jpg":"640x427","h_15714648_480.jpg":"480x320","h_15714648_340.jpg":"340x227","h_15714648_220.jpg":"220x147","pp_15714648_1280.jpg":"1006x1280","pp_15714648_1024.jpg":"805x1024","pp_15714648_640.jpg":"503x640","pp_15714648_480.jpg":"377x480","pp_15714648_340.jpg":"267x340","pp_15714648_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7669562 Threads: 2 Questions: 1623440087 Slow queries: 4822434 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111084201 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/godina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro-1157343 [printLink] => /sport/ostalo/godina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro-1157343?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 605696 [name] => koronavirus [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-08 15:39:03 [main_article_id] => 0 [alias] => koronavirus [link] => /tag/koronavirus ) [1] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 679263 [name] => KK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kk-split [link] => /tag/kk-split ) [3] => stdClass Object ( [id] => 399274 [name] => Novak Đoković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => novak-dokovic [link] => /tag/novak-dokovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 130990 [name] => NHL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nhl [link] => /tag/nhl ) [5] => stdClass Object ( [id] => 472338 [name] => NBA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nba [link] => /tag/nba ) [6] => stdClass Object ( [id] => 600778 [name] => Hrvatska rukometna reprezentacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-rukometna-reprezentacija [link] => /tag/hrvatska-rukometna-reprezentacija ) [7] => stdClass Object ( [id] => 502197 [name] => 1. HMNL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 1-hmnl [link] => /tag/1-hmnl ) [8] => stdClass Object ( [id] => 617271 [name] => ZOI u Pekingu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-09 14:14:11 [main_article_id] => 0 [alias] => zoi-u-pekingu [link] => /tag/zoi-u-pekingu ) [9] => stdClass Object ( [id] => 427474 [name] => barcelona [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => barcelona [link] => /tag/barcelona ) [10] => stdClass Object ( [id] => 324297 [name] => Liverpool [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => liverpool [link] => /tag/liverpool ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sportu se loše piše [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Godina je zbog korone počela u potpunom kaosu: Hajdukovci ostaju u Splitu, futsal liga je na pauzi, a i rukometaši imaju problema pred EURO [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20465884.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20465884.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20470210.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20421924.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20286686.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20417478.jpg [title] => AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20488184.jpg [title] => AFP ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20489412.jpg [title] => AFP ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20409906.jpg [title] => AFP ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/20464622.jpg [title] => AFP ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/07/15714648.jpg [title] => Matija Djanješić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sportska 2022. godina počela je u potpunom kaosu zbog Covida-19, globalnom i lokalnom. 

Zbog proboja koronavirusa u njihove redove kao i one protivnika nogometašima Hajduka su propale planirane pripreme u Portugalu, košarkaši Splita su osjetno oslabljeni doživjeli povijesni debakl kod Partizana, rukometna reprezentacija bi na startu Eura (ako ne bude nekakve odgode) trebala biti bez najboljih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, nastavak domaćeg futsal prvenstva odgođen je za mjesec dana... A iste scene su i diljem svijeta. Još i luđe ako pričamo o bolesnoj situaciji u kojoj se našao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Potpuni kaos je i u NBA ligi, ali i najjačim nogometnim ligama svijeta Premiershipu, Primeri, Serie A... Pozitivni su igrači, treneri, neki su opet uveli zabrane dolascima navijača na tribine... 

Zaredale su se odgode, klubovi nemaju igrača, a nema ni novih termina za odrađivanje sve većih zaostataka pa se igrati mora. Ako se po jutru dan poznaje... Sportaši, sretna vam Nova godina! Trebat će za vam sreće za izgurat’ ovakvu 2022. do kraja.

Hajduku propali Portugal i Ajax

Hajduk je planirao odlazak na pripreme u Portugal, dogovorena je bila i utakmica s četverostrukim prvakom Europe, sudionikom osmine finala Lige prvaka Ajaxom kao pravi „bombon” na startu priprema. Međutim, Covid-19 probio se u redove „bijelih”, deset aktivnih slučajeva imaju među igračima i članovima stožera. Igrači Ajaxa su se nakon proboja koronavirusa morali poslije tri dana boravka vratiti iz kampa u portugalskom Algarveu natrag u Amsterdam. Servette tamo nije ni otputovao, a od svega je morao odustati i Hajduk. Smiješi nam se sada zbog Covida-19 i „veseli” nastavak drugog dijela HT Prve HNL koji bi trebao krenuti već za tri tjedna.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Desetkovani 'žuti' doživjeli povijesni debakl

Split je prepolovljene momčadi zbog sumnji u Covid-19 i ozljeda doživio katastrofu kod Partizana 49:109. „Žuti” su sa samo osmoricom igrača stigli na gostovanje na kojem bi i u punom sastavu sve osim uvjerljivog poraza bilo iznenađenje. Od osmorice Perkušić je debitirao u ligi, Žganec se ozlijedio i nastavio je igrati šepajući... Covid-19 nije opravdanje, ali je objašnjenje zašto je sve to baš tako ružno završilo.

 - Hvala svim igračima i članovima stručnog stožera Splita što su uopće došli u situaciji u kojoj se nalaze... Ovo se ne može smatrati normalnim susretom – istaknuo je trener Partizana Željko Obradović, deveterostruki prvak Europe.

Dan nakon stigla je i potvrda, zbog proboja Covida-19 među „žute” odgođen je susret domaćeg prvenstva sa Zadrom. Odgođena je i utakmica Zadar-Studentski centar zbog Covida-19 u momčadi iz Podgorice, jedna od čak tri odgođene ovog kola ABA lige. Crvena zvezda s kojom je Split tri dana prije igrao ima 12 pozitivnih, devet igrača i tri člana stožera.

---

image
Jure Mišković/Cropix
---

NeoBičnA liga ostala bez stotinjak igrača, trećine trenera i sudaca

NBA kaos s kraja prošle, prelio se na početak ove godine. U dosadašnjem dijelu 2022. više od stotinu NBA igrača bilo je u „Covid protokolima”, kao i više od trećine glavnih trenera (12 od 30, pet aktivnih slučajeva), te više od trećine sudaca (36 posto). Čak 11 utakmica u prosincu je odgođeno. Koncem prošle godine promijenjeno je i pravilo pa u ligi izolacija umjesto deset može trajati šest dana kod asimtomatskih slučajeva. Kako bi se pokrpale momčadi klubovi su popunjavali rostere igračima pod desetodnevnim ugovorima. Neki su se tako vraćali iz mirovine, zaborava, čak i četrdesetogodišnjaci. Oboren je stoga rekord broja igrača koji su nastupili u NBA sezoni. Na teren se vratio i najpoznatiji košarkaški antivakser Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa. Samo na gostujuće terene, jer na domaćem odlukom lokalnih vlasti nema pravo biti u dvorani zato što nije cijepljen.

---

image
AFP
---

NHL bio 'na ledu', blizu je 100 odgođenih utakmica

Pred Covidom-19 i njegovom omikron varijantom bijelom zastavom je mahala najjača hokejaška liga svijeta. Zbog proboja koronavirusa vodstvo NHL-a odlučilo se na stanku. Vodstvo lige odlučilo se pauzu za Božić proširiti na sedam dana (od 21. do 28. prosinca) kako bi se situacija pokušala dovesti u red. Ujedno je igračima rečeno da zaborave na odlazak s reprezentacijama na OI u Pekingu u veljači jer će se tada igrati zaostale utakmice. Liga se potom vratila, ali početak 2022. isti je kao i kraj prošle godine bez obzira što u cijeloj ligi samo jedan igrač nije cijepljen, Tyler Bertuzzi iz Detroit Red Wingsa (ne smije zato ući u Kanadu). S posljednjim odgodama ukupno 98 susreta nije odigrano.

---

image
AFP
---

Đokoviću nije Australian Open

Australci doslovno igraju tenis s Đokovićem, za njega turnir u Melbourneu nije Australian Open. Mjesecima je trajala saga hoće li najpoznatiji antivakser na svijetu Novak Đoković moći na Australian Open gdje bi u slučaju osvajanja turnira nadmašio Rogera Federera i Rafaela Nadala (sva trojica imaju po 20 osvojenih Grand Slamova). Kada su mu Australci konačno dali izuzeće zbog zdravstvenih problema, zaustavili su ga ipak na ulasku u državu pod objašnjenjem da mu nije odobrena viza. Krenula je time drama koju doslovno cijeli svijet prati iz minute u minutu. U bitku su se uključili i odvjetnici.

---

image
AFP
---

Više od pola futsal lige u izolaciji, nastavak tek za mjesec dana

Trebala su se odigrati prva dva kola drugog dijela Prve hrvatske malonogometne lige prije Europskog prvenstva, koje 19. siječnja počinje u Nizozemskoj, i traje do 6. veljače. Međutim, većina klubova je upala u probleme s koronom, i Olmissum, i Novo vrijeme, i Futsal Pula, i Futsal Dinamo, i Square, i Crnica su zatražili odgodu zbog tri i više pozitivnih igrača, te je povjerenik natjecanja Romeo Čižmešija donio očekivanu odluku – odgađaju se sve utakmice 10., ali i 11. kola. Novi prijedlog kalendara donijet će se najkasnije do 21. siječnja.

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović je istovremeno objavio širi popis putnika za predstojeći Euro. Na njemu su Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak, Vedran Matošević i Luka Perić (Dobovec), Josip Suton (Camme Dosson), Antonio Sekulić, Kristijan Postružin, Matej Horvat, Josip Jurlina i Duje Kustura (Olmissum), Davor Kanjuh, Kristian Čekol i Ante Piplica (Futsal Dinamo), Luka Suton (Novo Vrijeme) i Maro Đuraš (Square).

Okupljanje je u srijedu, 12. siječnja, u Velikoj Gorici, gdje će reprezentacija trenirati do 19. siječnja kad putuje u Nizozemsku. Prvi nastup ima 21. siječnja protiv Poljske, a potom je čekaju u skupini još Rusija (25. siječnja) i Slovačka (29. siječnja). Prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Za nadati se kako im korona neće poremetiti planove. (T. Vlašić)

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

Duvnjak i Cindrić pozitivni pred početak Eura

U trenucima kada je hrvatski muški reprezentativni rukomet zapao u najveću krizu u zadnja dva desetljeća, nakon propuštenih Olimpijskih igara, stigao je novi šok pred početak Europskog prvenstva. Najbolji igrači Hrvatske Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni su na Covid-19. A još i veće probleme s obzirom na veliki broj zaraženih Covidom-19 imaju naši protivnici u skupini Francuzi (uz to im je jedan igrač izboden nožem) i Srbi. Ma, praktički sve reprezentacije su u drami. Nagađa se da se zbog toga ozbiljno razmišljalo i o odgodi Eura. Stoga je jučer EHF uveo pravilo da pozitivni nakon pet dana izolacije i dva negativna testa u minimalnom razmaku od 24 sata mogu natrag u kadar. To je otvorilo vrata i ranijeg povratka Duvnjaka i Cindrića u momčad.

---

image
Matija Djanješić/Cropix
---

Covid će dijeliti odličja na ZOI

Nakon 14 ovosezonskih utrka trostruka ukupna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin, tada trenutno ukupno vodeća, saznala da je pozitivna. Preskočila je dvije utrke u Austriji krajem godine, vratila se na snijeg nedavno u Zagrebu. U međuvremenu je ipak zadržala vodstvo u ukupnom poretku, kao i u veleslalomu. Međutim, slijede Zimske olimpijske igre u Pekingu gdje nema prilike za popravni. Da joj se to dogodilo mjesec dana kasnije... Tko poput Shiffrin uoči OI bude pozitivan, a takvih slučajeva je mnogo ove sezone u Svjetskom kupu, pa i najveći favoriti, utrke će pratiti na televiziji, a medalje sanjati. Na ljetnim OI je bilo donekle lakše jer to godišnje doba mnogo manje odgovara širenju virusa.

---

image
AFP
---

Liverpool nema više tko voditi, Barcelona igrala bez 11 zaraženih...

Kako su Englezi završili 2021. godinu, započeli su i 2022. - odgodama. Najzvučnija je bila u polufinalu Liga kupa, ona prvog susreta Arsenala i Liverpoola. Da se igralo pitanje je tko bi goste s Anfielda uopće na tom susretu vodio jer nakon trenera Jürgena Kloppa pozitivan je i njegov prvi pomoćnik Pep Lijnders, Nizozemac koji je vodio momčad 2. siječnja u derbiju s Chelseajem. Bez čak 11 zaraženih igrača Barcelona je ipak u Primeri slavila kod Mallorce makar je trener Xavi Hernandez jedva složio prvih 11. Ukupno je Kataloncima čak 16 igrača nedostajalo jer je bilo i ozljeda. U Serie A jučer je Inter trebao biti gost Bologne. Došli su prvaci na teren, ali domaća momčad nije jer je završila u izolaciji. Lokalne zdravstvene vlasti su susret odgodile, ali nije Serie A pa je Inter morao sudjelovati u farsi, doći u Bolognu da potencijalno dobije 3:0 za zelenim stolom.

---

image
AFP
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Paun Paunović/Cropix Jure Mišković/Cropix Joško Šupić/Cropix AFP AFP AFP AFP AFP Matija Djanješić/Cropix
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/godina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro-1157343 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a96bbb9b5a88bd1398877c9a53442d9a4adbb7d2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Godina+je+zbog+korone+po%C4%8Dela+u+potpunom+kaosu%3A+Hajdukovci+ostaju+u+Splitu%2C+futsal+liga+je+na+pauzi%2C+a+i+rukometa%C5%A1i+imaju+problema+pred+EURO&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgodina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro-1157343 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgodina-je-zbog-korone-pocela-u-potpunom-kaosu-hajdukovci-ostaju-u-splitu-futsal-liga-je-na-pauzi-a-i-rukometasi-imaju-problema-pred-euro-1157343 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sportu se loše piše [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Ostalosportu se loše piše

Godina je zbog korone počela u potpunom kaosu: Hajdukovci ostaju u Splitu, futsal liga je na pauzi, a i rukometaši imaju problema pred EURO

7. siječnja 2022. - 13:41

Sportska 2022. godina počela je u potpunom kaosu zbog Covida-19, globalnom i lokalnom. 

Zbog proboja koronavirusa u njihove redove kao i one protivnika nogometašima Hajduka su propale planirane pripreme u Portugalu, košarkaši Splita su osjetno oslabljeni doživjeli povijesni debakl kod Partizana, rukometna reprezentacija bi na startu Eura (ako ne bude nekakve odgode) trebala biti bez najboljih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, nastavak domaćeg futsal prvenstva odgođen je za mjesec dana... A iste scene su i diljem svijeta. Još i luđe ako pričamo o bolesnoj situaciji u kojoj se našao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Potpuni kaos je i u NBA ligi, ali i najjačim nogometnim ligama svijeta Premiershipu, Primeri, Serie A... Pozitivni su igrači, treneri, neki su opet uveli zabran...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:16