StoryEditorOCM
KošarkaPolufinalna serija

Žuti dvokorakom žele izboriti finale, čeka ih težak posao na gostovanju. Evo gdje možete pogledati utakmicu

23. svibnja 2023. - 08:23

Košarkaši Splita igraju drugu utakmicu polufinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske kod Cedevite Junior (20 sati, prijenos Sportska televizija, dvorana 2 Doma sportova).

Polufinalna serija igra se na dvije pobjede, ‘žuti’ žele dvokorakom izboriti finale, ali čeka ih ponovno vrlo težak posao. U pet ovosezonskih okršaja s momčadi trenera Damira Mulaomerovića Split je upisao tri poraza i dvije pobjede, od čega je jedna bila u subotu u prvom polufinalnom srazu na Gripama (86:68). Split i dalje od svih hrvatskih momčadi jedino s Cedevitom Junior ove sezone ima negativan skor. Ako pak Zagrepčani slave igrat će se majstorica u gradu pod Marjanom s obzirom da je momčad trenera Srđana Subotića izborila ‘jedinicu’ uoči doigravanja.

- Pripremamo se kao i za prvu utakmicu. Bit ćemo maksimalno fokusirani, svjesni smo da će Cedevita tražiti put prema produžetku serije. Bit će bolji nego u prvoj utakmici u Splitu. Moramo biti koncentrirani, momčad poput Cedevite prihvati svaku priliku koju joj ponudiš. U doigravanju moraš igrati dobru obranu ako želiš pobijediti, posebno kada igraš protiv talentirane ekipe kakva je Cedevita - rekao je trener Splita Subotić.

Tonko Vuko imao je važnu obrambenu rolu u neutraliziranju Cedevite u prvom susretu.

- Nadamo se da ćemo sve riješiti u drugoj utakmici, za to ćemo morati ponoviti igru iz ove splitske utakmice, posebno u obrambenom dijelu - naglasio je Vuko. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 05:24