StoryEditorOCM
Košarkasramotno vrijeđanje

Krcata dvorana u Beogradu vikala Hrvatu da je pi*ka ustaška, on im ponizio Zvezdu na terenu

Piše SPORT SD
19. prosinca 2023. - 21:27

U 15. kolu Eurolige Crvena zvezda je u Beogradu ugostila Real Madrid, kojemu je jedan od boljih igrača Hrvat Mario Hezonja. Gosti su pokazali klasu i bez većih problema slavili s 72:58. Ovom pobjedom su se dodatno učvrstili na prvom mjestu, sada imaju rezultat od 14:1.

U Štark Areni se okupilo 20 tisuća ljudi, a susret je obilježilo ružno vrijeđanje hrvatskog reprezentativca u prvoj četvrtini.

Nakon jedne greške Hezonje, s tribina se prema Hezonji gromoglasno počelo oriti: "Pi*ko ustaška!" Nakon što je vrijeđanje počelo, javio se i službeni spiker koji je zamolio navijače Zvezde da prestanu s uvredama.

Video pogledajte OVDJE.

Hezonja je odgovorio tako što je ubacio 17 koševa i uz 10 skokova bio najbolji igrač na utakmici. Pratio ga je Poirier s 14 poena. Kod domaće momčadi najbolji su bili Mitrović i Teodosić s 14 poena.

Za razliku od Zvezdinih, navijači Partizana su znali i ovacijama pozdraviti Hezonju. U četvrtfinalu prošlogodišnjeg doigravanja Eurolige, u drugoj utakmici Reala i Partizana u Madridu, došlo je do masovne tučnjave. Hezonja je jedini igrač Reala koji nakon toga u Beogradu nije dočekan uvredama.

Za Real Madrid je potpisao u ljeto 2022. godine, napustio je ruski UNICS zbog invazije na Ukrajinu. U karijeri je još igrao za Barcelonu, Orlando Magic, NY Knickse, Portland Trail Blazerse i Panathinaikos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:32