StoryEditorOCM
Košarkaogromna razlika

Kome trebaju ovakve utakmice? Zadar i bez ključnih igrača deklasirao Bosco, gledatelje treba nagraditi za ovo...

Piše Dražen Žura
21. siječnja 2024. - 21:39
Zadar, 210124. Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica kosarkaske Favbet Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Bosco. Na fotografiji: Tornado.Luka Gerlanc/Cropix

Tko god je očekivao bilo što osim više nego uvjerljive pobjede Zadra (105:64), taj je u tim trenucima bio u dubokoj zabludi, ili je pak nasjeo na izniman oprez domaćeg stručnog stožera. Njih je na takvo razmišljanje o mogućem iznenađenju očito natjerala činjenica da su u prvom ogledu s Boscom ove sezone, u gostima, jedva izvukli bodove. Stoga se nameće pitanje - jesu li uopće te večeri igrači Zadra bili na utakmici u Zagrebu?! Nadalje, također se valja zapitati koji su uopće kriteriji za igrati FAVBET Premijer ligu, jer se Bosco kroz dosadašnje gmizanje u Prvenstvu Hrvatske dovukao tek do jedne pobjede! I tko od toga ima koristi? Nitko!

image

Zadar, 210124.
Dvorana Kresimir Cosic.
Utakmica kosarkaske Favbet Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Bosco.
Na fotografiji: trener Zadra Danijel Jusup.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/Cropix

Dotaknimo se mrvicu i parketa gdje se izvan nemoći Bosca protiv nekompletnog Zadra moglo tek vidjeti veliko zalaganje Juana Davisa što bi trebalo značiti njegovo konačno približavanje prošlosezonskim izdanjima koje je prema procjenama nekih – bilo izvrsno. Ali, svejedno je Amerikanac ostao debelo u sjeni Krševana Klarice! U idućem pitanju mora se dotaknuti povjerenje u mogućnosti Vice Grbića koji je u trideset poena viška koliko je Zadar imao do poluvremena, dobio nepune tri i po minute?

image

Zadar, 210124.
Dvorana Kresimir Cosic.
Utakmica kosarkaske Favbet Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Bosco.
Na fotografiji: Arijan Lakic.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/Cropix

Zašto? Tko će znati! I na koncu, Adem Mekić se također „vratio” što je osobito dobro u situaciji dok su i dalje na oporavku Marko Ramljak i Luka Božić koji su rame uz rame sjedili na tribinama, a Dario Drežnjak nije ni ulazio u igru. I na koncu, ako bismo uspoređivali ulaganje u momčad Zadra i Bosca, onda bismo svi u istom trenutku dobili glavobolju. Zato ćemo ih poštedjeti te informacije... Mizeran broj gledatelja? Onima koji su došli u Krešin dom, treba odati dužno poštovanje i nagraditi ih višegodišnjom VIP ulaznicom. Jer isti dolaze, svejedno gubi li Zadar ili pobjeđuje!

Zadar – Bosco 105: 64 (29:12, 29:16, 24:14, 23:22)

ZADAR – Dvorana ”Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 400.

Suci: Franko Gracin, Darko Juraga, Luka Matek.

ZADAR: Davis (13), Klarica (23), Vujačić (17), Žganec (2), Mazalin (13), Lakić (2), Mekić (18), Jambrović (15), Drežnjak, Grbić (2).

BOSCO: Kos (17), Ivanković (4), Bunn (13), Akrap (2), Krapić (10), Pavković (2), Petranović, Lukić (7), Vargek, Njegovan (5).

image

Zadar, 210124.
Dvorana Kresimir Cosic.
Utakmica kosarkaske Favbet Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Bosco.
Na fotografiji: Adem Mekic.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:39