StoryEditorOCM
KošarkaSusjedski okršaj

Gore Gripe, stižu Maligani. Rimac: ‘Alkar je pun samopozdanja nakon pobjede nad Cibonom. Imali smo problema i u Sinju‘

Piše Frane Vulas
12. ožujka 2024. - 15:51

Četvrtu pobjedu u nizu u svim natjecanjima košarkaši Splita traže u susjedskom derbiju s Alkarom na Gripama (srijeda, 19 sati). Uoči i odmah nakon klupske stanke zbog obveza reprezentacije ‘žuti‘ su bili u krizi, vezali su četiri poraza, ali polako se vraćaju na formu iz prosinca i siječnja. Nanizali su pobjede nad Boscom i Dubravom u Favbet Premijer ligi te trijumf nad Mornar-Barskim zlatom u Admiral Bet ABA ligi. Nije još momčad trenera Slavena Rimca na nivou na kojem bi strateg ‘žutih‘ želio, ali vrhunac forme ionako se tempira za finiš sezone.

Split (skor 20-3) je u borbi sa Zadrom (21-2) za startnu jedinicu pred doigravanje. Sinjani na Gripe stižu nakon što su proteklog vikenda na svom parketu šokirali Cibonu. Nanijeli su ‘vukovima‘ prvi poraz u međusobnim susretima nakon čak 29 godina.

- Svaka utakmica nam je bitna, svakoj pristupamo maksimalno ozbiljno. Moramo se dizati u formi. Veseli me što smo u zadnjim susretima pokazali određeni pomak u igri. Pred nama su sve teže utakmice. Moramo u dobrom ritmu dočekati kraj ABA lige i prvenstva. Izuzetno respektiram Alkar. Imali smo problema i u našoj zadnjoj međusobnoj utakmici u Sinju. Očekujem obostrano hrabru utakmicu. Sigurno je da će oni biti izuzetno motivirani i puni samopouzdanja nakon pobjede protiv Cibone, a imat će i veliku podršku svojih Maligana. Očekujem dobru atmosferu, da dvorana bude što punija. Pozivam navijače Splita da nam daju podršku - rekao je Rimac.

image
Tom Dubravec/Cropix

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:58