StoryEditorOCM
HajdukKIŠA ĆE, NEĆE

#vrime je za poć‘ večeras u Poljud. Ne gledajte u nebo, pitali smo treba li vam kišobran i u kakvom je stanju travnjak

Piše Marko Bilić
4. studenog 2023. - 14:46

Vrime je – omiljena je hashtag krilatica navijača Hajduka. Vrime je za ovoga, vrime je za onoga. A danas je baš to nekako najvažnije – kakvo će vrime?

Svi gledamo put neba, jel‘ se crni, dolaze li oblaci od Italije ili priko Kozjaka, guglamo prognoze, norveške, naše domaće, pravog Vakulu, malog Vakulu ... Oće li kiša i večeras? Kakvo će vrime bit za utakmicu?

A prognoze kažu da možemo bit mirni. Barem šta se kiše tiče. Novih padalina ne bi tribalo bit prije ponoći, to bi značilo da nam za odlazak u Poljud kišobran neće tribat. Tek će oko ponoći opet očepit.

A u kakvom je stanju teren? Kiša se, bome, napadala, šta nam je s poljudskim travnjakom? Ima li blata, kaljuže, ili je drenaža upila šta je tribala upit?

Upravo suprotno, kažu nam u Hajduku, baš je ovakvo vrime, toplo i kišovito, najbolje da se "teren oporavi". Roko Ćosić, glavni za održavanje travnjaka, poručuje da se teren od lita dobro rekupera, pogoduje mu ovo vrime, malo kiše, malo sunca, toplo.

Dakle, kiše bit neće, teren je dobar i "pogodan za igru", nema razloga da ne dođete večeras u Poljud pomoći Bijelima da slome otpor uvijek neugodnog Rudeša. A bit će nas, procjena je, dvadesetak tisuća. Stadion u Poljudu, ugodno popunjen, bez obzira tko gostovao. Pa i Rudeš, s tri osvojena boda do sada.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:45