StoryEditorOCM
Hajdukmalo i o vatrenima

Rakitić otkrio Kalinićevu ulogu u dolasku na Poljud: ‘Prvo je sve bila šala, a onda je počeo bombardirati moj telefon‘

Piše I. M.
14. rujna 2024. - 17:20

Hajduk je u 6. kolu domaćeg prvenstva pobijedio Dinamo na Maksimiru 1:0 golom Marka Livaje u 70. minuti. Nakon najvećeg hrvatskog nogometnog derbija i nova tri boda, Bijeli su ovime preuzeli vrh poretka. 

Puno je pobjeda značila treneru Gattusu, kao i njegovim igračima, a nakon dvoboja u Zagreb je Ivan Rakitić rekao:

- Jako sam sretan i ponosan, utakmica kakvu smo očekivali, to je derbi kakav svi želimo igrati, nebitno u Hrvatskoj ili Španjolskoj, to su najljepše utakmice - prokomentirao je bivši hrvatski reprezentativac.

Raketa je pohvalio i Livaju, rekavši kako je Hajdukova desetka najbolji hrvatski napadač, a o previranju u klubu s Poljuda nije trošio previše riječi.

Nešto više je rekao u intervjuu za Transfermarkt u kojem je ispričao kako je došlo do njegovog transfera u Hajduk, osvrnuvši se na svoju karijeru i uspjehe... 

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

- Moj prijatelj Nikola Kalinić bio je sportski direktor kluba. Bombardirao mi je telefon, ha-ha. Osim toga, moj najbolji prijatelj je iz Splita, a on mi je godinama govorio da ako nešto želim napraviti za njega, da dođem u Hajduk. Prije nekoliko mjeseci ili godina nisam to očekivao. Nisam to ni planirao, kaže i nastavlja:

- Dogodile su se razne stvari i kao obitelj smo zaključili da je to ono što mi nedostaje u karijeri. Osjetio sam i da nešto želim vratiti Hrvatskoj. Nije to bila odluka koja je bila donesena protiv Al Shababa ili Saudijske Arabije.

Na pitanje je li Hajduk njegov posljednji klub, Rakitić je odgovorio:

- Ne želim govoriti o činjenici da mi se karijera primiče kraju, ha-ha... Želim nastaviti dok osjećam leptiriće u trbuhu, dok sam zdrav i dok mogu pod svojim uvjetima sve pratiti. Vidjet ćemo hoće li to biti još jedna, dvije, tri ili pet godina.

Liga prvaka s Hajdukom

Žalite li za nečim u karijeri?

- Nikad si neću oprostiti što nisam zaigrao u Serie A. Volio bih to, a u nekoliko sam prilika tome bio i blizu. Nažalost, nikad se nije realiziralo. Šteta. Ali zaista mogu biti nevjerojatno ponosan na svoju karijeru.

Rakitiću nedostaju samo tri utakmice do stote u Ligi prvaka:

- Nadam se da ću je odigrati. To bi značilo da sam postao prvak s Hajdukom. Liga prvaka je san svakog nogometaša, a ja sam je imao priliku osvojiti, pa i zabiti gol u finalu.

Toni Kroos se vratio u njemačku reprezentaciju uoči Eura, a mogli ste i vi s Hrvatskom. Što vas je spriječilo da se vratite?

- Kad sam dao ostavku 2020., rekao sam izborniku Zlatku Daliću da ću naravno biti na raspolaganju ako zatreba. On i savez su mogli računati na mene, ali dečki koji su sudjelovali u kvalifikacijama zaslužili su nastup na turniru – zaključio je Ivan Rakitić.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 18:53