StoryEditorOCM
Hajdukvažna utakmica

Promjene u sastavu: Elez starter poslije čak 11 mjeseci, Dajaku nakon više od dva

Piše F. V.
23. rujna 2023. - 19:10

U početnu postavu Hajduka za prvenstveni ogled s Lokomotivom vratio se Josip Elez. Za iskusnog stopera to je prvi start za ‘bijele‘ nakon čak 11 mjeseci, poslije ozljede kuka i operacije te dugog povratka.

Ove sezone skupio je do ovog susreta tek 33 minute na travnjaku, od toga samo tri u prvenstvu. Zadnji prvenstveni start imao je još krajem listopada prošle godine. Zanimljivo, i tada je protivnik ‘bijelih‘ bila Lokomotiva. Na klupi je opet bio kapetan Lovre Kalinić iza kojeg je također slična pauza zbog ozljede koljena. Kalinić je već jednom ove sezone bio na klupi, u domaćem porazu od Istre 1961.

Izvan kadra za ovaj susret našao se starter u porazu kod Gorice u prošlom kolu Roko Brajković. Očekivano, mladi Brajković je dan ranije igrao za Solin u SuperSport Prvoj ligi. U prvih 11 upao je Leon Dajaku. To mu je prvi ligaški start nakon pobjede nad Dinamom u Maksimiru još u prvom kolu. Više od dva mjeseca nije bio u početnoj postavi.

U kadru i dalje nije bilo Luke Vuškovića, kao ni duže ozlijeđenog Rokasa Pukštasa, u zadnje vrijeme također ozlijeđenog Ismaela Dialla... Zvonimir Šarlija koji je inače standardan starter nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Aleksandar Trajkovski našao se na klupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 04:31