StoryEditorOCM
Hajdukjure ivanković

Posljednji put je vodio Hajduk: ‘Malo atrakcije za kraj seozne. Dostojanstveno smo zaključili sezonu‘

Piše Krešimir Milić
25. svibnja 2024. - 21:36

Hajduk je sezonu završio visokom pobjedom 5:2 protiv Lokomotive. Uživali su gledatelji u golijadi, a i trener ‘bijelih‘ Jure Ivanković imao je razloga za zadovoljstvo. U njegovoj posljednjoj utakmici na klupi Hajduka u ovom mandatu momčad je odigrala po guštu publike.

-  Dobro smo otvorili s dobrom energijom i stavom. Vidjelo se od samog starta da smo unutra, svi igrači. Moram naglasiti da smo krenuli s nikad mlađom momčadi ove sezone, jako mi je drago zbog njih. Malo sreće kod prva dva gola, a onda smo okrenuli u svom smjeru, pa se opustili kod dva gola Lokomotive i na kraju zabili još jedan gol te imali prilike za više. Malo atrakcije za kraj sezone – rekao je Ivanković pa prokomentirao i sezonu Hajduka.

- Imali smo uspona i padova ove sezone. Bio rezultatski krah u jednom periodu i izgledalo je to dosta katastrofično. Nekako smo se stabilizirali, dali priliku mlađima i dostojanstveno zaključili sezonu.

Bilo je i pitanja koja je najveća lekcija koju je momčad naučila iz ove sezone.

- Lekcija je igrati pod pritiskom. Prerano smo upali u euforiju, a to nas je na kraju sputalo da pokažemo što možemo – zaključio je Ivanković.

Komentar utakmice i sezone dao je i trener Lokomotive Silvijo Čabraja:

- Nismo jednostavno bili na željenoj razini. Bili smo na 60, 70 posto. Vjerujem da nismo posložili glave nakon Rudeša. Utakmica je bila jednosmjerna, ne mogu biti zadovoljan, dobili smo pet golova. Jednostavno dvije loše reakcije mojih igrača gdje uđu mlitavo u blok i praktički je utakmica nakon početka drugog dijela bila finiširana. Ostaje žal, bili smo dva kola prije kraja u borbi za Europu. Bez obzira da smo pobijedili Rudeš i Hajduk ne bi imali šanse. Ta udaljenost od Europe se prelomila u Osijeku protiv Osijeka, da smo tamo izvukli bod bilo bi sve bolje. Ne mogu svojim igračima ništa zamjeriti. Sezona je bila dugačka i naporna, a to se vidi na igračima koji su iznijeli sezonu. Vidi se da Kalaica i Krivak nisu dugo trenirali, a mislim da imamo kvalitetne i dobre igrače te ćemo dobro krenuti u novu sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:07