StoryEditorOCM
Hajdukkorak do slavlja

Osječani su zadnja velika prepreka do obrane titule: ‘Bili tići’ će imati težak posao, domaćini su kući neporaženi

Piše Slaven Alfirević
31. svibnja 2023. - 06:30

Dvije pobjede i treća titula je tu. Prvo treba reći hop, pa onda skočiti, ali prva od te dvije danas je u Osijeku i čini se najvažnija, presudna. I onda iduća, u subotu u Zaprešiću, nekadašnji „div iz predgrađa” čeka Hajduka u posljednjem kolu, klub koji se sada bavi samo s juniorskim uzrastom, ali je na posljednjem mjestu, nije baš sakupio bodova, a zovu se službeno Nogometni klub Inker. Toliko da se podsjetimo o klubu kojega smo dugo godina znali i kao Inter Zaprešić, ali su onda u financijskim problemima nestali s prvoligaške i seniorske mape. No, o njima ćemo naknadno, u subotu.

Danas u Osijeku, u 11 sati na igralištu u Gradskom vrtu Osijek – Hajduk. E, to je velika prepreka Hajduku, trener Marijan Budimir je govorio kako je Osijek neporažen kod kuće, a Hajduku treba pobjeda, pa nema težeg i većeg ispita za „bijele”.

Juniori Hajduka otputovali su u Slavoniju, baza im je u Vinkovcima, odakle će u danas krenuti na utakmicu. To je zaostala utakmica 21. kola, odgođena sredinom proljeća zbog obveza Hajduka na europskoj sceni, gdje su u Ženevi postali viceprvaci Europe.

Hajduk se ne vraća u Split, već kasnije ide odmah prema Velikoj Gorici, gdje će biti smješteni pred zadnju utakmicu prvenstva protiv Inkera u subotu.

Dakle, dvije pobjede garantiraju treću uzastopnu titulu prvaka, ali trener juniora Marijan Budimir želi razgovarati samo o prvoj utakmici. Budimir je kazao:

- Naravno, prva je najvažnija, a mogli bismo reći i ključna. Osijek je vrlo čvrsta i kompaktna momčad, fizički vrlo dobra. Posebno su dobri kod kuće, gdje su cijelu sezonu neporaženi. Sigurno će biti motivirani, ali pobjedu želimo i mi. Morat ćemo biti na maksimumu u svim elementima nogometne igre, a vjerujem da to možemo. Svi znamo koliko nam ova utakmica znači - zaključio je Hajdukov trener.

Možda ste očekivali i njih dvojicu među juniorima "bijelih" međutim, Luka Vušković i Niko Sigur nisu krenuli s na put u Osijek i Zaprešić. Takva je procjena, Sigura čeka nastup u mladoj reprezentaciji "do 21" i juniore je „ostavio” prije više od mjesec dana preselivši se na poziciju desnog beka prve momčadi, a 16-godišnji Luka Vušković se ionako tek oporavio od ozljede i igrao je sad u završnoj utakmici prve momčadi protiv Šibenika, pa ga očito nema potrebe vući tamo – ‘amo.

Juniorima su se nakon nedjeljne utakmice protiv Šibenika iz redova prvotimaca vratili Roko Brajković i Niko Đolonga, Brajković je igrao za prvu momčad i zabio gol, a Đolonga je bio pričuva Siguru.

Dinamo na vrhu ljestvice ima 71 bod i još jednu utakmicu do kraja, a Hajduk je drugi sa 69 bodova i dvije preostale utakmice.

Računica je jasna: u posljednjem kolu u subotu, istodobno s početkom u 11 sati igrat će Inker – Hajduk i Dinamo – Osijek.

No, Hajduku je najprije danas uzeti sva tri boda u osječkom Vrtu. Izravan tv-prijenos je predviđen na Hajduk Digitalu (HDTV).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:42