StoryEditorOCM
Hajdukna modrićevom terenu

Neslavan debi novog trenera juniora: Hajduk doživio težak poraz na gostovanju kod Dinama

Piše I. M.
16. rujna 2023. - 12:04

Hajdukovi juniori doživjeli su težak poraz u 6. kolu HNL-a na gostovanju kod Dinama. Modri su slavili s 3:0 i tako prekinuli niz bez poraza za "bile tiće" u prvenstvenoj sezoni.

Zagrebačku momčad je u vodstvo u 23. minuti doveo Vilim Gec, a driblingom je stvorio prostor za šut i s 20 metara snažno pogodio donji lijevi kut. Do poluvremena su domaći zaprijetili još dva puta preko Zlatana Koščevića i Luke Vrbančića, a jedinu pravu priliku za Hajduk imao je u posljednjoj minuti Karlo Antunović. Oslobodio se svog čuvara i iskosa snažno šutirao, ali Antonio Rajić je bio na mjestu.

Domaćin je u drugom poluvremenu rano udvostručio vodstvo. Lopta je na lijevoj strani došla do usamljenog Borne Graonića koji ovu priliku nije propustio (46‘). Dinamo je potom mirno čuvao visoko vodstvo, a Hajduk je rijetko uspijevao zadržati dulji posjed u protivničkoj zadnjoj trećini. Nakon jedne izgubljene lopte "bijelih" na sredini terena, igrači Dinama krenuli su u kontru tri na tri. Loptu je na lijevoj strani dobio Koščević i pogodio suprotni kut za konačnih 3:0 (66‘).

Što se tiče poretka u ligi, Osijek, Dinamo i Lokomotiva broje po 15 bodova, s tim da momčad s Kajzerice ima i utakmicu manje, a Hajduk je trenutno na četvrtom mjestu s 13 bodova nakon šest kola.

Ova utakmica bila je ujedno i debi za novog trenera juniora "bijelih", Zlatka Jerkovića, koji je do sada bio na klupi pionira s kojima je u protekloj sezoni osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i kup Hrvatske.

Standings provided by Sofascore
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:38