StoryEditorOCM
Hajdukprijelazni rok

Navijači Hajduka sada se mole za njegovo zdravlje, nakon što je osvanuo 9. rujna, jasno je, zapalite svijeću, kleknite

Piše Frane Vulas
9. rujna 2023. - 20:40

Prijelazni rok u HNL-u je i službeno završio 8. rujna, ali unatoč željama Hajduka, navijača izostalo je još jedno napadačko pojačanje kojem su se nadali. Klasični napadač ili krilo, ili kombinacija jednog i drugog, kako god da se uzme. A na tim je pozicijama je ovaj Hajduk nakon odlaska slovenskog reprezentativca Jana Mlakara u talijansku Pisu najtanji. Preostaje i dalje da se navijači mole za zdravlje Marka Livaje, da ga mimoiđu ozljede, jer ako se kapetanu što dogodi nastaje teško rješiv problem.

Napravili su na Poljudu respektabilan posao u finišu prijelaznog roka dovođenjima bivšeg reprezentativca Filipa Uremovića i prošlosezonskog kapetana Osijeka Mihaela Žapera. Međutim, izostalo je još željeno pojačanje u napadu, za konačan napad na Dinamo. Nedostajao je šlag na tortu. A pokušavao je Hajduk, nije da nije. Samo što nije uspio. A s druge strane Dinamo je u finišu prijelaznog roka poentirao povratkom kapetana Arijana Ademija. To je veliko pojačanje Dinama. Tu je momentum pripao ‘modrima‘, makar to ne mora ništa značiti. Odnosno znači da su se u Maksimiru uplašili za svoju dominaciju u hrvatskom nogometu i počeli su trošiti milijune od izlaznih transfera. A novca imaju. Vratili su i Frana Brodića, pa ga parkirali/ostavili na posudbi u Varaždinu.

No, službeni završetak prijelaznog roka ne mora značiti i da Hajduk definitivno neće nikoga dovesti kako bi pojačao konkurenciju u momčadi ove jeseni. I dalje su opcija igrači slobodnih papira ili onih koji će tek možda raskinuti ugovore. Oni mogu doći i izvan prijelaznog roka. Prisjetimo se tako su mnogi znali dolaziti i u Hajduk. Pa recimo tako je i jedan od najboljih igrača ‘bijelih‘ Dario Melnjak prije dvije godine sletio na Poljud, također bivši reprezentativac. Stigao je tada zajedno s Danijelom Subašićem, baš u rujnu, i pokazao se kao pravi pogodak. Dakle, može se i tako napraviti dobar posao. Nije u šoldima (baš) sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:25