StoryEditorOCM
HajdukOdlazak

Mladi Hajdukov obrambeni igrač pred transferom u klub HNL-a, ide već utabanim putem svojih nekadašnjih suigrača

Piše F. V.
14. srpnja 2023. - 15:33

Luka Škaričić karijeru će nastaviti u redovima Varaždina. Mladi 21-godišnji nogometaš koji pokriva pozicije stopera odnosno desnog bočnog i posljednju je sezonu i pol proveo u klubu iz baroknog grada, ali na posudbi. Prvo je u drugom dijelu sezone 2021/22 bio dio momčadi koja je izborila povratak u elitni rang, a zatim i prošle sezone sastava koji je bio jedna od hit momčadi SuperSport HNL-a. Ipak, pritom se prošle sezone baš i nije nametnuo.

Umjesto posudbe, ovaj put se radi o transferu na toj istoj relaciji. Ugovor je Škaričića s Hajdukom vezao do ljeta iduće godine. Čeka se još službena potvrda prelaska u redove Varaždina. Inače, Varaždin i Hajduk imaju solidnu suradnju u posljednje vrijeme. Tamo su zadnjih sezona s Poljuda odlazili na posudbe i(li) trajno i Tonio Teklić, Michele Šego, Karlo Sentić, Ivan Ćubelić... Ide Škaričić već utabanim putem.

Škaričić je igrao za gotovo sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske, U17 i U20 izabranu vrstu. Ukupno je Škaričić upisao sedam nastupa za prvu momčad Hajduka, ali redom u prijateljskim susretima. Debi u službenim utakmicama nije dočekao. Najviše je seniorskog iskustva skupio nastupajući svojedobno za Hajduk II u drugom rangu natjecanja.

image

Luka Škaričić i Karlo Sentić

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 07:22