StoryEditorOCM
HajdukPrisilna stanka

Karoglan u njemu vidi univerzalno rješenje, a sada će pauzirati zbog ozljede, preskočit će okupljanje reprezentacije

Piše Sport SD
15. studenog 2023. - 14:09

Zbog lakše ozljede Niko Sigur pauzirat će oko dva tjedna. Mladi Hajdukov nogometaš stradao je u prvenstvenom okršaju s Varaždinom u nedjelju. U 3:1 pobjedi ‘bijelih‘ na Poljudu zaradio je 20-godišnji veznjak/desni bočni udarac u stopalo. Prema prvim liječničkim prognozama očekuje se da će petnaestak dana izbivati s travnjaka.

Vjeruje se da bi Sigur mogao biti spreman za nastavak SuperSport HNL-a nakon završetka prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije, za gostovanje kod Istre 1961 u nedjelju 26. studenoga. No, zbog ozljede preskočit će Sigur utakmice U21 reprezentacije Hrvatske. Sigura je izbornik U21 selekcije Dragan Skočić pozvao za kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2025. s Bjelorusijom u ponedjeljak 20. studenoga.

Baš kao i kod prethodnika Ivana Leke, Sigur i kod aktualnog trenera Hajduka Mislava Karoglana igra gotovo pa standardno u početnoj postavi. Pokriva Sigur poziciju desnog bočnog, ali i onu u veznoj liniji, ovisno o potrebama momčadi i viziji trenera.

Hajduk je potvrdio i da očekivanim tijekom idu oporavci od ranije ozlijeđenog dvojca Elvisa Letaja i Jere Vrcića. Dvojica mladih nogometaša koji su zbog ozljeda podvrgnuti operativnim zahvatima neće se nogometu vratiti tako skoro. Prije tri mjeseca Letaj je operirao koljeno, a klub je objavio kako se njegov povratak u trenažni proces očekuje kroz tri do četiri mjeseca. Vrcić je koljeno operirao prije mjesec i pol dana, a očekuje se da bi se za dva mjeseca potpuno mogao vratiti na teren, dakle mogao bi biti spreman za drugi dio sezone.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 01:21