StoryEditorOCM
HajdukIsprobani recept

Kapetan juniora Hajduka na pripremama prvoligaša koji je u seniorsku momčad ‘bijelih‘ lansirao Rokasa Pukštasa

Piše Frane Vulas
7. srpnja 2023. - 14:56

Junior Hajduka Mateo Jurić-Petrašilo (18) na pripremama je Solina. Na prvom treningu prvoligaša s Jadra uz Jurić-Petrašila pojavio se još jedan prošlosezonski junior ‘bijelih‘ Antonio Klarić Kukuz. Iz Solina su objavili kako se u sklopu suradnje s Hajdukom još nekoliko hajdukovaca očekuje po povratku prve momčadi ‘bijelih‘ s priprema u Sloveniji. S obzirom na suradnju klubova može se raditi o dvojnoj registraciji ili o posudbi.

Jurić-Petrašilo bio je jedan od ključnih igrača u povijesnoj prošloj sezoni u kojoj su juniori ‘bijelih‘ igrali finale UEFA Lige mladih. Stasiti stoper bio je standardan prvotimac tadašnje momčadi trenera Marijana Budimira, a i kapetan kada nije bilo veznjaka Marka Capana. S kapetanskom trakom oko ruke predvodio je momčad u nekim od ključnih utakmica, u pobjedama nad Manchester Cityjem (2:1) i Milanom (3:1). Prošle sezone je u prvom dijelu sezone za Solin u SuperSport Prvoj NL nastupao i Rokas Pukštas. To je mladom Amerikancu litavskih korijena bila odskočna daska za seniorsku momčad ‘bijelih‘ u kojoj je eksplodirao u nastavku sezone.

Momčad s Jadra krenula je s pripremama u novu sezonu pod vodstvom bivšeg trenera ‘bijelih‘ Marka Loze, a na prvom okupljanju bilo je 28 nogometaša. U odnosu na prošlosezonsku momčad Solina u kadru je ostalo samo sedam prvotimaca. Priključeno je momčadi dosta juniora Solina kao i igrača iz ovog bazena koji su na probi. Prvi pripremni ogled Solin će imati u subotu 15. srpnja baš protiv juniora Hajduka koje vodi jedan od prošlosezonskih trenera Solinjana Toni Golem.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:39