StoryEditorOCM
Hajduknije išlo

Kako će otkaz Budimiru utjecati na suradnju Hajduka i Širokog? Vodstva klubova razgovarala su u Splitu o svemu...

Piše M. Karačić/SN
29. prosinca 2023. - 07:16

Kadrovske promjene u Širokom Brijegu očekivale su se nakon jesenske polusezone i skromnog rezultatskog učinka. Nakon 18 jesenskih kola Premijer lige BiH Široki Brijeg prezimit će na šestom mjestu s 22 osvojena boda, što je pet bodova iza petoplasirane Sloge Meridian iz Doboja ili čak 11 bodova manje od trećeplasiranog Veleža i četvrtoplasiranog Sarajeva, koji su u borbi za plasman u Europu, pišu Sportske novosti.

Nakon sjajnog starta i osvojenih 16 bodova u prvih šest utakmica mnogi su predviđali povratak kluba s Pecare u borbu za sam vrh ljestvice. No, sve što je uslijedilo kasnije razočaralo je i najveće pesimiste. Široki Brijeg je u preostalih 12 kola osvojio samo šest bodova i dospio u skupinu momčadi koje su bliže dnu nego vrhu. Jer Igman, koji je s 19 bodova na 11. mjestu, dakle, ispod crte za ostanak u ligi, samo je tri boda iza Širokog Brijega. Ako se ima u vidu da momčad s Pecare ima težak raspored na proljeće, te da će domaće susrete igrati u Posušju zbog renoviranja travnjaka na Pecari onda je jasno zašto je na Pecari odmak nakon debakla od “lampaša” Zvijezde-09 u Ugljeviku (0:3) upaljeno zvono za uzbunu.

- Široki Brijeg donio je odluku o sporazumnom raskidu ugovora s Marijanom Budimirom, koji više ne obnaša dužnost trenera prve momčadi Plavo-bijelih. Ukupno je prvu momčad Plavo-bijelih vodio u 19 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, četiri remija i osam poraza. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Budimiru na korektnoj suradnji i vremenu provedenom u Širokom Brijegu, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti - službeno su potvrdili iz Širokog Brijega na Badnjak.

image
Duje Klarić/Cropix

Nakon crnog niza razlaz s mladim trenerom bio je očekivan, no iza priopćenja puno je upitnika. Samo po sebi postavilo se pitanje što će biti sa sporazumom o suradnji s Hajdukom koji je ljetos potpisan i koji je podrazumijevao suradnju na više područja, od omladinske škole, preko educiranja trenera i igračkog kadra. Vodstva dvaju klubova na najvišoj razgovarali su o svemu u Splitu prije nego je odluka obznanjena i odlučili su da se suradnja nastavi.

Članovi stručnog stožera Marijana Budimira, Marko Sičić i Mislav Jurčević, ljetos su također stigli iz Hajduka na Pecaru. Radili su vrlo savjesno prema programu Marijana Budimira, koji je bio maksimalno posvećen poslu, a njihov rad pratile su pohvale. Međutim, izostao je rezultat na koji su utjecali i druge okolnosti izvan dosega trenerskog rada. Saznajemo da će obojici biti ponuđen nastavak suradnje. Naravno, prvo pitanje je tko će biti nasljednik Marijana Budimira na klupi Širokog Brijega. Bez obzira na rezultatsku krizu, ovaj klub velik je izazov za trenere, tako da ponude zasipaju Pecaru.

- Božićni su blagdani, ljudi su ovih dana sa svojim obiteljima. Ime novog trenera bit će poznato idućeg tjedna - poručuju s Pecare.

Hoće li to biti netko iz Hajdukovog miljea ili neki drugi stručnjak iz Hrvatske, znat će se brzo. Tko god to bude, čeka ga zahtjevan posao, no sezona se još uvijek može popraviti. Uostalom, još je 15 utakmica do kraja i 45 bodova je u igri. Ne treba također zaboraviti da je Široki Brijeg i u osmini finala Kupa BiH i 10. veljače igra protiv Stupčanice u Olovu.

Spominje se dolazak Lauša

Remont igračkog kadra najavio je i Marijan Budimir i sada će biti nužna pojačanja. Očekuje se dolazak na posudbu nekih igrača iz Hajduka, kao što su ljetos stigli Capan, koji je odigrao većinu utakmica, te Vrcić, koji se zbog ozljede nije naigrao.

U tim razmišljanjima spominje se 22-godišnji Tino Blaž Lauš, koji se jesenas nije uspio nametnuti u prvoj momčadi Hajduka, a ima iskustvo igranja u Premijer ligi BiH u kojoj je već nosio dres Posušja i Veleža kao posuđeni igrač Hajduka. Mediji spominju i 25-godišnjeg defenzivca S. Belupa Marka Martinagu kao pojačanje na Pecari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:29