StoryEditorOCM
HajdukTeški dani

Još nekoliko nogometaša Hajduka ima problema s ozljedama, kriza je sa stoperima, jedan igrač je za stalno vraćen

1. studenog 2023. - 11:49

Hajduk je u kup pobjedi protiv Jadrana LP (2:0) istrčao u vrlo jakom sastavu, ali nekih igrača ipak nije bilo u zapisniku. Trener Hajduka Mislav Karoglan potvrdio je kako zbog ozljede križnih ligamenata Darija Melnjaka neće biti na travnjaku do početka priprema za iduću sezonu. Međutim, pored njega u momčadi u Pločama nisu bili ni stoperi Josip Elez i Luka Vušković. Tako je Karoglan uz startere Filipa Uremovića i Zvonimira Šarliju od stopera na klupi imao samo Mihaela Žapera koji je po vokaciji primarno veznjak, a može pokriti i poziciju stopera. Baš kao i lijevi bočni Ismael Diallo. Međutim, kako nema Melnjaka, Diallo je bio na svojoj primarnoj poziciji. Već otprije je od stopera izvan stroja Ferro. Nije bilo u momčadi ni Leona Dajakua, dok je Niko Sigur izvan stroja zbog ozljede gležnja. Ipak, u Sigurovom slučaju puno je bolja situacija nego u slučaju Melnjaka.

- Dogodilo se da je Elez dobio u ponedjeljak udarac na treningu, a Vušković je osjetio leđa – objasnio je Karoglan.

image

Josip Elez

Tom Dubravec/Cropix

Anthony Kalik i Dino Mikanović koji su zamijenjeni na poluvremenu utakmice nisu ostali u svlačionici zbog ozljeda.

Zbog ozljede Melnjaka, mladi Šimun Hrgović, prošle sezone član juniora ‘bijelih‘ viceprvaka Europe koji je ove sezone na dvojnoj registraciji u članu SuperSport Prve NL Solinu bio je u Pločama na klupi. Priključen je momčadi Hajduka na dulji period.

- Hrgović će biti s nama stalno. Žao mi je Solina, vidjet ćemo koliko im možemo pomoći, ne igra se na isti dan. Hrgović je igrač na kojeg računam – naglasio je Karoglan.

Hajduka čeka težak period s tri utakmice u razmaku od desetak dana. U subotu 4. studenoga na Poljud stiže Rudeš. Potom je Hajduk u zaostalom susretu 8. studenoga gost Osijeka, a zatim u posljednjem kolu prije prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije 12. studenoga u grad pod Marjanom dolazi Varaždin.

image

Šimun Hrgović

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 12:05