StoryEditorOCM
Hajdukocjene derbija

Hajdukovi Osvetnici jašu u trijumf, ako je Pukštas Kapetan Amerika, onda je Livaja Iron Man, Lučić je Thor...

31. srpnja 2023. - 12:25

Hajduk je slavio u drugom kolu Supersport HNL-a, na Poljudu je pala Rijeka, evo kako smo ocijenili igru hajdukovaca...

Ivan Lučić – neocijenjen, jer je bio besposlen, a i to govori kakvu smo utakmicu gledali, jednosmjernu.

Fahd Moufi 7,5 – vrlo dobar, značajan je bio njegov doprinos napadu, a napokon njegov je i udarac što ga je Pukštas skrenuo u mrežu. Istakao je ozbiljnu kandidaturu za dres prvotimca na desnom beku.

Zvonimir Šarlija 7 – oprezan i siguran, a u trenutku je izveo i piruetu oko sebe u kontroli baluna što je od publike izvuklo spontano „aaaaa”... I oduševili se ljudi... Kod kornera za pobjedu, pucao je glavom u gredu, pa je nastao odbijanac, krkljanac i Rokas ga je roknuo. Mogao je i Šarlija glavom poentirati, centimetri su ga dijelili.

Francisco Ferro 6,5 – oprezan i više-manje siguran, ali bez piruete, pa mu eto pola ocjene manje, opraštamo mu jedno olako ispadanje iz igre, jer dosta je duela iznio u svoju korist.

Dario Melnjak 6,5 - naslonjen na ofenzivu i želju da u suradnji s Mlakarom napravi trokut s lijeve strane. Tu je lopta često zapinjala, ali se Dariju nema što zamjeriti.

Rokas Pukštas 7,5 – Kapetan Amerika, kako rekosmo, Pobjednik. Gdje on stavi nogu (ili glavu, kao u Maksimiru), tu protivniku trava ne raste. Vrlo spretan u čitanju igre i praćenju događaja, odlične reakcije, uz neumornu trku. Imao je šansu na dodavanje Livaje, taj šut je obranio izvrsni Labrović krajem prvog dijela, da bi Rokas dočekao trenutak osvete u 50. minuti. Pukštas igra kao da je zreo igrač, posebno fascinira spretnost postizanja pogodaka.

image
Joško Ponoš/Cropix

Filip Krovinović 6,5 – već smo se navikli na njegovu povučeniju ulogu pri čemu mnogo pridonosi stabilnosti momčadi. Izgubio je loptu u drugoj minuti, pa je Fruk krenuo u napad (jedini opasan, pogodio vratnicu), no treba reći da ga je Mlakar doslovce utopio vraćanjem baluna, pa Filipa ne krivimo za taj slučaj.

Emir Sahiti 6 – malo toga mu je polazilo za nogom, daleko od one svoje forme kojom razara protivnike.

Vadis Odjidja 7,5 – zato je Vadis bio na visokoj razini; poslovođa igre u isturenoj poziciji u veznom redu, odmah iza Livaje. Mnogo prometa i kvalitetnih rješenja, na kraju je izveo korner za pobjedu, kao u Maksimiru. Da je Šarlija poentirao umjesto što je gredu pogodio pucajući glavom bila bi to izravna asistencija Vadisa, ali i ovako mu brojimo same pluseve. Ispraćen iz igre burnim pljeskom. Odjidja nam se sviđa.

Jan Mlakar 6 – dosta pogrešaka na lijevom krilu, uredan je u obaveznoj igri, dok je na planu razigravanja i dodavanja ove večeri bio skromnog učinka.

Marko Livaja 7 – budno čuvan od Riječana izveo je tek dva-tri velemajstorska poteza, ali da nije ništa drugo pokazao nego što je okomito dodavanje za Pukštasa (nije bio gol) servirao, već to je bio potez koji publiku spontano diže na noge. Vezao je na sebe čuvare, bio oslonac Hajdukove igre.

Niko Sigur, Ivan Dolček, Yassine Benrahou i Leon Dajaku u malo minuta što su igrali u nastavku nisu ostvarili opipljv učinak da bismo ih ocijenili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 03:03