stdClass Object ( [id] => 1387243 [title] => Hajdukov dragulj iz vratarske dinastije otisnuo se na istok: ‘U Šerifu imamo sve!‘; pred njim je ključno ljeto... [alias] => hajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nije lako jedva punoljetan otisnuti se u bijeli svijet. I to daleko na istok. U Moldaviju. Blizu granice s Ukrajinom, a tu je i Rusija... Napetosti uvijek tinjaju u tom dijelu svijeta. No, mladi vratar Toni Silić ohrabrio se i odlučio. Ovu sezonu provodi u tamošnjem Šerifu iz Tiraspola na posudbi iz Hajduka. Razgovarali smo baš na Svetog Duju, njegov rođendan. Tek je Toni napunio 20. Di si, šta ima? O čemu ćeš prvo nego o vrimenu. Ka i stari ljudi...

- Slično je vrijeme kao i u Splitu. Trenutno je baš vruće. Zimi temperature budu niže nego kod nas, ali nema vjetra, pa je osjećaj čak i da je malo toplije – počinje Toni.

Ajmo malo i o životu. Moldavija je za hrvatske pojmove daleka zemlja. Broje oko dva i pol milijuna stanovnika. Glavni grad je Kišinjev. Valute su lej i rubalj, ovisi o regiji, a priča se moldavski, rumunjski i ruski. Eto malo servisnih informacija za zagrijavanje.

- Cijene su generalno manje nego kod nas. Jeftinije je. Standard života je malo niži.

Na primjer?

- Najskuplja kava je euro i pol. Prije koji dan bili smo na ručku u najboljem restoranu u gradu, a za dvije osobe platili smo sve zajedno 30 eura – stvarno nije skupo. Grad je, kako kaže, lijep i sređen. Ne fali Toniju ništa.

Nije se bilo lako otisnuti?

- Nije obitelji, a pogotovo majci bilo drago što odlazim tako daleko. Oni bi radije htjeli da sam negdje bliže kući. Ali ja sam odlučio. Ipak smo zaključili da je to najbolji korak za moju karijeru. Da, familija mi najviše nedostaje. Spiza više-manje, i ovdje je dobra. Možda samo koji materin specijalitet.

Kako je sređen grad, tako je sređen i klub. Silić priča kako im ničega ne fali.

- Uložen je stvarno veliki novac. Imamo sve. Na raspolaganju nam je 10 terena od čega ih je sedam s pravom travom, tri s umjetnom. Imamo bazene, teretane, restoran... Zimu smo proveli trenirajući na natkrivenom terenu.

---

---

Interes za nogometom, dakako, postoji, ali nije to na razini ‘zaluđenosti‘ kao kod nas i u ovom dijelu Europe. U Moldaviji je popularan mali balun, takozvani ‘socca‘.

- U Konferencijskoj ligi na utakmici protiv Rome stadion je bio skoro pun, a ovako nas gleda sedam, osam tisuća ljudi u prosjeku.

---

image

Šerifovo natkriveno igralište na kojem treniraju zimi

Osobni album
---

Nova ekipa

Toni je jedini Hrvat u koloniji stranaca u Šerifu. Domaći su u manjini.

- Ima ih iz Južne Amerike i Afrike, a tu su i dva Engleza i jedan Grk. Dvojica su samo domaći. S njima i s Grkom Apostolakisom sam najbolji.

Kakav je radni ritam?

- Evo danas nam je trening popodne. Ujutro sam bio u teretani sat i pol. Onda smo otišli do grada na ručak. Popodne je trening. I navečer ponekad odemo na piće opet u grad. Ako se igra Liga prvaka okupimo se pa gledamo. A volimo i košarkašku Euroligu.

---

image

Tiraspol je sređen grad

Osobni album
---

Kako je tekla prilagodba?

- Čim sam potpisao morao sam ići s reprezentacijom dva tjedna. Vratio sam se nakon toga i počeo trenirati. Trebalo mi je malo da se prilagodim. Malo više od mjesec dana od dolaska sam debitirao. Skupio sam do sada 12 nastupa. U polovici njih sam sačuvao čistu mrežu.

Posustao je malo Šerif u posljednje vrijeme. Na drugom su mjestu u poretku doigravanja za prvaka. Za vodećim Petrocubom zaostaju pet bodova. Dvije su utakmice do kraja prvenstva...

---

image

Pogled na Šerifov teren pod snijegom

Osobni album
---

- Prošle zime nam je otišlo pet, šest jakih igrača. I ekipa se praktički slagala nanovo. Došlo je 10 novih. Trebalo je vremena da se uigramo. Imali smo i par pehova.

Peh je imao i Silić. U derbiju s Petrocubom skrivio je drugi pogodak.

- Da, išao sam napraviti neki lažnjak, ne znam ni sam. Pogriješio sam i oni su iz toga zabili za 2:1. U tom trenutku mi je to bio ‘smak svijeta‘, ali u klubu su me podržali. Nitko mi nije nabijao presing. Mlad sam i poneka greška se mora dogoditi – staložen je Toni.

Bio je Silić na početku sezone i u kombinaciji za odlazak na posudbu u Široki Brijeg. Razgovarao je i s tadašnjim trenerom Marijanom Budimirom.

- U dogovoru s klubom i menadžerom ipak smo odlučili da je ovo najbolja opcija za mene. Branio sam u Dugopolju, u drugoj hrvatskoj ligi i mislim da je ovo sada stepenica više. U mojim godinama ključno je da imam minutažu, da branim. Nema smisla sjediti na klupi.

---

image

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

HNK Hajduk Split
---

Velika odluka

Kako rekosmo, samo su dvije utakmice do kraja moldavskog prvenstva, a s time završava i njegova posudba. Slijedi povratak u Hajduk. A onda nova odluka...

- Vidjet ćemo što će biti. Nije na meni da o tome previše brinem. Menadžer će pregovarati s klubom. Naravno da mi je želja zaigrati za Hajduk. Htio bih se do kraja profilirati na Poljudu, napraviti nešto s Hajdukom – kaže Toni.

A vrijedi spomenuti i da ga zastupa Sinjanin Stipe Lapić. Kako kaže Transfermarkt, Lapić pod svojom ‘kapom‘ ima igrača u vrijednosti od 6.35 milijuna eura. Najvrjedniji ‘eksponat‘ mu je Dinamov Mauro Perković s 3.5 milijuna. I Karlo Sentić je njegov (450.000), dok se Silićeva vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

S kim se čuješ iz kluba?

- U kontaktu sam s trenerom vratara Darkom Franićem nakon svake utakmice. Analiziramo, uspoređujemo kakav je način rada. A od igrača se najviše čujem s Prpićem, Hrgovićem, Vrcićem i ostatkom te mlađe ekipe.

Pratio si onda i situaciju na Poljudu...

- Gledao sam sve utakmice. Dogodio se nevjerojatan niz ozljeda ključnih igrača. Čak se i Livaja protiv Dinama ozlijedio. Promašili su i neke šanse i sve skupa je nakon toga palo. Žao mi je što je tako ispalo.

---

---

Silić slovi za velikog vratarskog talenta. Pisali smo već o tome. Velike nade u njega polažu na Poljudu. Toni je zalog za budućnost, a možda i dugoročno rješenje među vratnicama. Vidjet ćemo, nadolazeće ljeto bi se moglo pokazati ključnim. Znana je priča i o ‘dinastiji‘ Silić. Svi od reda u balunu i to golmani.

- Branili su djed i otac, pa tako danas i ja i brat. Josip je u Varaždinu. Branio je prije koji dan cijelu utakmicu protiv Hajduka. Nogomet sam upisao u prvom razredu škole i to zbog najboljeg prijatelja. Naravno da nije bilo opcije nego da postanem vratar – smije se Toni.

---

image
Ranko Šuvar/Cropix
---

Vruće ljeto

Hajduk ga je brzo prepoznao. Već nakon godinu dana doveli su ga pod svoje. Odmah je krenuo po turnirima za mlađe uzraste s Bijelima. S Hajdukom je prije dvije godine potpisao ugovor do ljeta 2027. Nedugo zatim imao je veliki peh kada se teško ozlijedio. Stradalo je koljeno.

- Morao sam na šivanje meniskusa. Bila je to duga pauza, a kad sam se vratio opet se dogodila ruptura, tako da sam još dva mjeseca pauzirao. Vratio sam se u Dugopolje za drugi dio sezone i branio redovito.

Teška vremena sada su za njim, a blistava budućnost ono je što ga čeka nastavi li ovako. Brzo će i odmor prije vrućeg ljeta. Valja se vratiti doma...

- Izgubim cijeli dan u putovanju, puno je presjedanja. Najčešće je to ruta Kišinjev – Istanbul – Zagreb – Split ili direktno za Split iz Istanbula ljeti kada imaju linije. Još su dvije utakmice u kojima se njegov Šerif nada čudu. A onda povratak doma. Zasluženi odmor par tjedana, a onda nove pripreme. S Hajdukom ili nekim drugim klubom, vrijeme će pokazati.

Tablice omogućuje Sofascore

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Veliki talent [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Veliki talent 2 0 7049 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-08 10:02:26 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivan Renić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-09 09:51:16 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-05-09 09:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Hajdukov dragulj iz vratarske dinastije otisnuo se na istok: 'U Šerifu imamo sve!'; pred njim je ključno ljeto... page_title=Hajdukov dragulj iz vratarske dinastije otisnuo se na istok: 'U Šerifu imamo sve!'; pred njim je ključno ljeto... [metakey] => HAJDUK, Toni Silić, hajdukovci na posudbi, Sheriff Tiraspol [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043409.png","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/24981327.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/24839580.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/23697065.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043404.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043405.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043406.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043407.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043408.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix, osobni album","Tom Dubravec\/Cropix","Ranko \u0160uvar\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Osobni album","Osobni album","Osobni album","Osobni album","HNK Hajduk Split"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","

\u0160erifovo natkriveno igrali\u0161te na kojem treniraju zimi<\/p>","

Pogled na \u0160erifov teren pod snijegom<\/p>","

Tiraspol je sre\u0111en grad<\/p>","

Toni Sili\u0107, Mindaugas Nikoli\u010dius i Karlo Senti\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["46:47","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"2048x1381","hd_27043409_1920.png":"1920x1080","k_27043409_1280.png":"1280x1280","k_27043409_1024.png":"1024x1024","k_27043409_640.png":"640x640","k_27043409_480.png":"480x480","k_27043409_340.png":"340x340","k_27043409_220.png":"220x220","o_27043409_1280.png":"1280x863","o_27043409_1024.png":"1024x690","o_27043409_640.png":"640x431","o_27043409_480.png":"480x323","o_27043409_340.png":"340x229","o_27043409_220.png":"220x148","h_27043409_1280.png":"1280x854","h_27043409_1024.png":"1024x683","h_27043409_640.png":"640x427","h_27043409_480.png":"480x320","h_27043409_340.png":"340x227","h_27043409_220.png":"220x147","pp_27043409_1280.png":"1280x1628","pp_27043409_1024.png":"1024x1303","pp_27043409_640.png":"640x814","pp_27043409_480.png":"480x611","pp_27043409_340.png":"340x432","pp_27043409_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1243","hd_24981327_1920.jpg":"1920x1080","k_24981327_1280.jpg":"1280x1280","k_24981327_1024.jpg":"1024x1024","k_24981327_640.jpg":"640x640","k_24981327_480.jpg":"480x480","k_24981327_340.jpg":"340x340","k_24981327_220.jpg":"220x220","o_24981327_1280.jpg":"1280x828","o_24981327_1024.jpg":"1024x662","o_24981327_640.jpg":"640x414","o_24981327_480.jpg":"480x310","o_24981327_340.jpg":"340x220","o_24981327_220.jpg":"220x142","h_24981327_1280.jpg":"1280x854","h_24981327_1024.jpg":"1024x683","h_24981327_640.jpg":"640x427","h_24981327_480.jpg":"480x320","h_24981327_340.jpg":"340x227","h_24981327_220.jpg":"220x147","pp_24981327_1280.jpg":"1280x1628","pp_24981327_1024.jpg":"1024x1303","pp_24981327_640.jpg":"640x814","pp_24981327_480.jpg":"480x611","pp_24981327_340.jpg":"340x432","pp_24981327_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24839580_1920.jpg":"1920x1080","k_24839580_1280.jpg":"1280x1280","k_24839580_1024.jpg":"1024x1024","k_24839580_640.jpg":"640x640","k_24839580_480.jpg":"480x480","k_24839580_340.jpg":"340x340","k_24839580_220.jpg":"220x220","o_24839580_1280.jpg":"1280x853","o_24839580_1024.jpg":"1024x682","o_24839580_640.jpg":"640x426","o_24839580_480.jpg":"480x320","o_24839580_340.jpg":"340x226","o_24839580_220.jpg":"220x146","h_24839580_1280.jpg":"1280x854","h_24839580_1024.jpg":"1024x683","h_24839580_640.jpg":"640x427","h_24839580_480.jpg":"480x320","h_24839580_340.jpg":"340x227","h_24839580_220.jpg":"220x147","pp_24839580_1280.jpg":"1280x1628","pp_24839580_1024.jpg":"1024x1303","pp_24839580_640.jpg":"640x814","pp_24839580_480.jpg":"480x611","pp_24839580_340.jpg":"340x432","pp_24839580_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1295","hd_23697065_1920.jpg":"1920x1080","k_23697065_1280.jpg":"1280x1280","k_23697065_1024.jpg":"1024x1024","k_23697065_640.jpg":"640x640","k_23697065_480.jpg":"480x480","k_23697065_340.jpg":"340x340","k_23697065_220.jpg":"220x220","o_23697065_1280.jpg":"1280x863","o_23697065_1024.jpg":"1024x690","o_23697065_640.jpg":"640x431","o_23697065_480.jpg":"480x323","o_23697065_340.jpg":"340x229","o_23697065_220.jpg":"220x148","h_23697065_1280.jpg":"1280x854","h_23697065_1024.jpg":"1024x683","h_23697065_640.jpg":"640x427","h_23697065_480.jpg":"480x320","h_23697065_340.jpg":"340x227","h_23697065_220.jpg":"220x147","pp_23697065_1280.jpg":"1280x1628","pp_23697065_1024.jpg":"1024x1303","pp_23697065_640.jpg":"640x814","pp_23697065_480.jpg":"480x611","pp_23697065_340.jpg":"340x432","pp_23697065_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1305","hd_27043404_1920.jpg":"1920x1080","k_27043404_1280.jpg":"1280x1280","k_27043404_1024.jpg":"1024x1024","k_27043404_640.jpg":"640x640","k_27043404_480.jpg":"480x480","k_27043404_340.jpg":"340x340","k_27043404_220.jpg":"220x220","o_27043404_1280.jpg":"1280x870","o_27043404_1024.jpg":"1024x696","o_27043404_640.jpg":"640x435","o_27043404_480.jpg":"480x326","o_27043404_340.jpg":"340x231","o_27043404_220.jpg":"220x149","h_27043404_1280.jpg":"1280x854","h_27043404_1024.jpg":"1024x683","h_27043404_640.jpg":"640x427","h_27043404_480.jpg":"480x320","h_27043404_340.jpg":"340x227","h_27043404_220.jpg":"220x147","pp_27043404_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043404_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043404_640.jpg":"640x814","pp_27043404_480.jpg":"480x611","pp_27043404_340.jpg":"340x432","pp_27043404_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x764","hd_27043405_1920.jpg":"1920x1080","k_27043405_1280.jpg":"1280x1280","k_27043405_1024.jpg":"1024x1024","k_27043405_640.jpg":"640x640","k_27043405_480.jpg":"480x480","k_27043405_340.jpg":"340x340","k_27043405_220.jpg":"220x220","o_27043405_1280.jpg":"1280x814","o_27043405_1024.jpg":"1024x651","o_27043405_640.jpg":"640x407","o_27043405_480.jpg":"480x305","o_27043405_340.jpg":"340x216","o_27043405_220.jpg":"220x140","h_27043405_1280.jpg":"1280x854","h_27043405_1024.jpg":"1024x683","h_27043405_640.jpg":"640x427","h_27043405_480.jpg":"480x320","h_27043405_340.jpg":"340x227","h_27043405_220.jpg":"220x147","pp_27043405_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043405_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043405_640.jpg":"640x814","pp_27043405_480.jpg":"480x611","pp_27043405_340.jpg":"340x432","pp_27043405_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x969","hd_27043406_1920.jpg":"1920x1080","k_27043406_1280.jpg":"1280x1280","k_27043406_1024.jpg":"1024x1024","k_27043406_640.jpg":"640x640","k_27043406_480.jpg":"480x480","k_27043406_340.jpg":"340x340","k_27043406_220.jpg":"220x220","o_27043406_1280.jpg":"1280x1033","o_27043406_1024.jpg":"1024x826","o_27043406_640.jpg":"640x516","o_27043406_480.jpg":"480x387","o_27043406_340.jpg":"340x274","o_27043406_220.jpg":"220x177","h_27043406_1280.jpg":"1280x854","h_27043406_1024.jpg":"1024x683","h_27043406_640.jpg":"640x427","h_27043406_480.jpg":"480x320","h_27043406_340.jpg":"340x227","h_27043406_220.jpg":"220x147","pp_27043406_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043406_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043406_640.jpg":"640x814","pp_27043406_480.jpg":"480x611","pp_27043406_340.jpg":"340x432","pp_27043406_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1152x653","hd_27043407_1920.jpg":"1920x1080","k_27043407_1280.jpg":"1280x1280","k_27043407_1024.jpg":"1024x1024","k_27043407_640.jpg":"640x640","k_27043407_480.jpg":"480x480","k_27043407_340.jpg":"340x340","k_27043407_220.jpg":"220x220","o_27043407_1280.jpg":"1280x725","o_27043407_1024.jpg":"1024x580","o_27043407_640.jpg":"640x362","o_27043407_480.jpg":"480x272","o_27043407_340.jpg":"340x192","o_27043407_220.jpg":"220x124","h_27043407_1280.jpg":"1280x854","h_27043407_1024.jpg":"1024x683","h_27043407_640.jpg":"640x427","h_27043407_480.jpg":"480x320","h_27043407_340.jpg":"340x227","h_27043407_220.jpg":"220x147","pp_27043407_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043407_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043407_640.jpg":"640x814","pp_27043407_480.jpg":"480x611","pp_27043407_340.jpg":"340x432","pp_27043407_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1067","hd_27043408_1920.jpg":"1920x1080","k_27043408_1280.jpg":"1280x1280","k_27043408_1024.jpg":"1024x1024","k_27043408_640.jpg":"640x640","k_27043408_480.jpg":"480x480","k_27043408_340.jpg":"340x340","k_27043408_220.jpg":"220x220","o_27043408_1280.jpg":"1280x853","o_27043408_1024.jpg":"1024x682","o_27043408_640.jpg":"640x426","o_27043408_480.jpg":"480x320","o_27043408_340.jpg":"340x226","o_27043408_220.jpg":"220x146","h_27043408_1280.jpg":"1280x854","h_27043408_1024.jpg":"1024x683","h_27043408_640.jpg":"640x427","h_27043408_480.jpg":"480x320","h_27043408_340.jpg":"340x227","h_27043408_220.jpg":"220x147","pp_27043408_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043408_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043408_640.jpg":"640x814","pp_27043408_480.jpg":"480x611","pp_27043408_340.jpg":"340x432","pp_27043408_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6114168 Threads: 88 Questions: 1105980790 Slow queries: 0 Opens: 204589 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.888 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9907608 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/hajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto-1387243 [printLink] => /sport/hajduk/hajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto-1387243?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 608938 [name] => Toni Silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-24 14:59:16 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-silic [link] => /tag/toni-silic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 749733 [name] => hajdukovci na posudbi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-28 12:01:10 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukovci-na-posudbi [link] => /tag/hajdukovci-na-posudbi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 479309 [name] => Sheriff Tiraspol [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sheriff-tiraspol [link] => /tag/sheriff-tiraspol ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Veliki talent [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajdukov dragulj iz vratarske dinastije otisnuo se na istok: ‘U Šerifu imamo sve!‘; pred njim je ključno ljeto... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-27-24-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043409.png [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix, osobni album [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043409.png [title] => Tom Dubravec/Cropix, osobni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/24981327.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/24839580.jpg [title] => Ranko Šuvar/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/23697065.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043404.jpg [title] => Osobni album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043405.jpg [title] =>

Šerifovo natkriveno igralište na kojem treniraju zimi

Osobni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043406.jpg [title] =>

Pogled na Šerifov teren pod snijegom

Osobni album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043407.jpg [title] =>

Tiraspol je sređen grad

Osobni album ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043408.jpg [title] =>

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

HNK Hajduk Split ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nije lako jedva punoljetan otisnuti se u bijeli svijet. I to daleko na istok. U Moldaviju. Blizu granice s Ukrajinom, a tu je i Rusija... Napetosti uvijek tinjaju u tom dijelu svijeta. No, mladi vratar Toni Silić ohrabrio se i odlučio. Ovu sezonu provodi u tamošnjem Šerifu iz Tiraspola na posudbi iz Hajduka. Razgovarali smo baš na Svetog Duju, njegov rođendan. Tek je Toni napunio 20. Di si, šta ima? O čemu ćeš prvo nego o vrimenu. Ka i stari ljudi...

- Slično je vrijeme kao i u Splitu. Trenutno je baš vruće. Zimi temperature budu niže nego kod nas, ali nema vjetra, pa je osjećaj čak i da je malo toplije – počinje Toni.

Ajmo malo i o životu. Moldavija je za hrvatske pojmove daleka zemlja. Broje oko dva i pol milijuna stanovnika. Glavni grad je Kišinjev. Valute su lej i rubalj, ovisi o regiji, a priča se moldavski, rumunjski i ruski. Eto malo servisnih informacija za zagrijavanje.

- Cijene su generalno manje nego kod nas. Jeftinije je. Standard života je malo niži.

Na primjer?

- Najskuplja kava je euro i pol. Prije koji dan bili smo na ručku u najboljem restoranu u gradu, a za dvije osobe platili smo sve zajedno 30 eura – stvarno nije skupo. Grad je, kako kaže, lijep i sređen. Ne fali Toniju ništa.

Nije se bilo lako otisnuti?

- Nije obitelji, a pogotovo majci bilo drago što odlazim tako daleko. Oni bi radije htjeli da sam negdje bliže kući. Ali ja sam odlučio. Ipak smo zaključili da je to najbolji korak za moju karijeru. Da, familija mi najviše nedostaje. Spiza više-manje, i ovdje je dobra. Možda samo koji materin specijalitet.

Kako je sređen grad, tako je sređen i klub. Silić priča kako im ničega ne fali.

- Uložen je stvarno veliki novac. Imamo sve. Na raspolaganju nam je 10 terena od čega ih je sedam s pravom travom, tri s umjetnom. Imamo bazene, teretane, restoran... Zimu smo proveli trenirajući na natkrivenom terenu.

---

---

Interes za nogometom, dakako, postoji, ali nije to na razini ‘zaluđenosti‘ kao kod nas i u ovom dijelu Europe. U Moldaviji je popularan mali balun, takozvani ‘socca‘.

- U Konferencijskoj ligi na utakmici protiv Rome stadion je bio skoro pun, a ovako nas gleda sedam, osam tisuća ljudi u prosjeku.

---

image

Šerifovo natkriveno igralište na kojem treniraju zimi

Osobni album
---

Nova ekipa

Toni je jedini Hrvat u koloniji stranaca u Šerifu. Domaći su u manjini.

- Ima ih iz Južne Amerike i Afrike, a tu su i dva Engleza i jedan Grk. Dvojica su samo domaći. S njima i s Grkom Apostolakisom sam najbolji.

Kakav je radni ritam?

- Evo danas nam je trening popodne. Ujutro sam bio u teretani sat i pol. Onda smo otišli do grada na ručak. Popodne je trening. I navečer ponekad odemo na piće opet u grad. Ako se igra Liga prvaka okupimo se pa gledamo. A volimo i košarkašku Euroligu.

---

image

Tiraspol je sređen grad

Osobni album
---

Kako je tekla prilagodba?

- Čim sam potpisao morao sam ići s reprezentacijom dva tjedna. Vratio sam se nakon toga i počeo trenirati. Trebalo mi je malo da se prilagodim. Malo više od mjesec dana od dolaska sam debitirao. Skupio sam do sada 12 nastupa. U polovici njih sam sačuvao čistu mrežu.

Posustao je malo Šerif u posljednje vrijeme. Na drugom su mjestu u poretku doigravanja za prvaka. Za vodećim Petrocubom zaostaju pet bodova. Dvije su utakmice do kraja prvenstva...

---

image

Pogled na Šerifov teren pod snijegom

Osobni album
---

- Prošle zime nam je otišlo pet, šest jakih igrača. I ekipa se praktički slagala nanovo. Došlo je 10 novih. Trebalo je vremena da se uigramo. Imali smo i par pehova.

Peh je imao i Silić. U derbiju s Petrocubom skrivio je drugi pogodak.

- Da, išao sam napraviti neki lažnjak, ne znam ni sam. Pogriješio sam i oni su iz toga zabili za 2:1. U tom trenutku mi je to bio ‘smak svijeta‘, ali u klubu su me podržali. Nitko mi nije nabijao presing. Mlad sam i poneka greška se mora dogoditi – staložen je Toni.

Bio je Silić na početku sezone i u kombinaciji za odlazak na posudbu u Široki Brijeg. Razgovarao je i s tadašnjim trenerom Marijanom Budimirom.

- U dogovoru s klubom i menadžerom ipak smo odlučili da je ovo najbolja opcija za mene. Branio sam u Dugopolju, u drugoj hrvatskoj ligi i mislim da je ovo sada stepenica više. U mojim godinama ključno je da imam minutažu, da branim. Nema smisla sjediti na klupi.

---

image

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

HNK Hajduk Split
---

Velika odluka

Kako rekosmo, samo su dvije utakmice do kraja moldavskog prvenstva, a s time završava i njegova posudba. Slijedi povratak u Hajduk. A onda nova odluka...

- Vidjet ćemo što će biti. Nije na meni da o tome previše brinem. Menadžer će pregovarati s klubom. Naravno da mi je želja zaigrati za Hajduk. Htio bih se do kraja profilirati na Poljudu, napraviti nešto s Hajdukom – kaže Toni.

A vrijedi spomenuti i da ga zastupa Sinjanin Stipe Lapić. Kako kaže Transfermarkt, Lapić pod svojom ‘kapom‘ ima igrača u vrijednosti od 6.35 milijuna eura. Najvrjedniji ‘eksponat‘ mu je Dinamov Mauro Perković s 3.5 milijuna. I Karlo Sentić je njegov (450.000), dok se Silićeva vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

S kim se čuješ iz kluba?

- U kontaktu sam s trenerom vratara Darkom Franićem nakon svake utakmice. Analiziramo, uspoređujemo kakav je način rada. A od igrača se najviše čujem s Prpićem, Hrgovićem, Vrcićem i ostatkom te mlađe ekipe.

Pratio si onda i situaciju na Poljudu...

- Gledao sam sve utakmice. Dogodio se nevjerojatan niz ozljeda ključnih igrača. Čak se i Livaja protiv Dinama ozlijedio. Promašili su i neke šanse i sve skupa je nakon toga palo. Žao mi je što je tako ispalo.

---

---

Silić slovi za velikog vratarskog talenta. Pisali smo već o tome. Velike nade u njega polažu na Poljudu. Toni je zalog za budućnost, a možda i dugoročno rješenje među vratnicama. Vidjet ćemo, nadolazeće ljeto bi se moglo pokazati ključnim. Znana je priča i o ‘dinastiji‘ Silić. Svi od reda u balunu i to golmani.

- Branili su djed i otac, pa tako danas i ja i brat. Josip je u Varaždinu. Branio je prije koji dan cijelu utakmicu protiv Hajduka. Nogomet sam upisao u prvom razredu škole i to zbog najboljeg prijatelja. Naravno da nije bilo opcije nego da postanem vratar – smije se Toni.

---

image
Ranko Šuvar/Cropix
---

Vruće ljeto

Hajduk ga je brzo prepoznao. Već nakon godinu dana doveli su ga pod svoje. Odmah je krenuo po turnirima za mlađe uzraste s Bijelima. S Hajdukom je prije dvije godine potpisao ugovor do ljeta 2027. Nedugo zatim imao je veliki peh kada se teško ozlijedio. Stradalo je koljeno.

- Morao sam na šivanje meniskusa. Bila je to duga pauza, a kad sam se vratio opet se dogodila ruptura, tako da sam još dva mjeseca pauzirao. Vratio sam se u Dugopolje za drugi dio sezone i branio redovito.

Teška vremena sada su za njim, a blistava budućnost ono je što ga čeka nastavi li ovako. Brzo će i odmor prije vrućeg ljeta. Valja se vratiti doma...

- Izgubim cijeli dan u putovanju, puno je presjedanja. Najčešće je to ruta Kišinjev – Istanbul – Zagreb – Split ili direktno za Split iz Istanbula ljeti kada imaju linije. Još su dvije utakmice u kojima se njegov Šerif nada čudu. A onda povratak doma. Zasluženi odmor par tjedana, a onda nove pripreme. S Hajdukom ili nekim drugim klubom, vrijeme će pokazati.

Tablice omogućuje Sofascore

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix, osobni album Tom Dubravec/Cropix Ranko Šuvar/Cropix Tom Dubravec/Cropix Osobni album Osobni album Osobni album Osobni album HNK Hajduk Split
Osobni album

Šerifovo natkriveno igralište na kojem treniraju zimi

Osobni album

Pogled na Šerifov teren pod snijegom

Osobni album

Tiraspol je sređen grad

HNK Hajduk Split

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto-1387243 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=28fe42f2c0517e0923f5cbed37c15e165be2310c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajdukov+dragulj+iz+vratarske+dinastije+otisnuo+se+na+istok%3A+%E2%80%98U+%C5%A0erifu+imamo+sve%21%E2%80%98%3B+pred+njim+je+klju%C4%8Dno+ljeto...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto-1387243 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajdukov-dragulj-iz-vratarske-dinastije-otisnuo-se-na-istok-u-serifu-imamo-sve-pred-njim-je-kljucno-ljeto-1387243 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Veliki talent [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HajdukVeliki talent

Hajdukov dragulj iz vratarske dinastije otisnuo se na istok: ‘U Šerifu imamo sve!‘; pred njim je ključno ljeto...

Piše Ivan Renić
9. svibnja 2024. - 11:50

Nije lako jedva punoljetan otisnuti se u bijeli svijet. I to daleko na istok. U Moldaviju. Blizu granice s Ukrajinom, a tu je i Rusija... Napetosti uvijek tinjaju u tom dijelu svijeta. No, mladi vratar Toni Silić ohrabrio se i odlučio. Ovu sezonu provodi u tamošnjem Šerifu iz Tiraspola na posudbi iz Hajduka. Razgovarali smo baš na Svetog Duju, njegov rođendan. Tek je Toni napunio 20. Di si, šta ima? O čemu ćeš prvo nego o vrimenu. Ka i stari ljudi...

- Slično je vrijeme kao i u Splitu. Trenutno je baš vruće. Zimi temperature budu niže nego kod nas, ali nema vjetra, pa je osjećaj čak i da je malo toplije – počinje Toni.

Ajmo malo i o životu. Moldavija je za hrvatske pojmove daleka zemlja. Broje oko dva i pol milijuna stanovnika. Glavni grad je Kišinjev. Valute su lej i r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:27