StoryEditorOCM
Hajdukgeneralka

Hajduk lako preko Širokog Brijega, s tri pogotka u mreži gostiju zadovoljan prikazanim može biti i trener Bijelih

Piše R. R.
18. srpnja 2024. - 20:35

Hajduk je i u generalki na Poljudu, pripremnoj utakmici bez gledatelja, slavio protiv Širokog Brijega rezultatom 3:0 (1:0), Bila je to utakmica u kojoj je trener Gattuso izveo na travnjak dosta mladu postavu uz nekoliko prekaljenih iskusnih igrača kako bi još jednom provjerio svoje trupe prije završnih priprema pred prvi europski nastup. Za neke je ovo bio baš kvalifikacijski susret kako bi pokazali koliko mogu pomoći Hajdu-ku u budućnosti. 

Hajduk je tijekom cijelog susreta imao dominaciju, posebno u prvom poluvremenu u kojem su se gosti orijentirali uglavnom na obranu i kontranapade. Nagrada za takvu igru stigla je u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Livaja atraktivno pokušao škaricama, ali njegov udarac otklonjen je s gol linije. U nastavku akcije lopta je stigla do Capana, koji je sjajno pogodio s vrha kazne-nog prostora.

U nastavku su se gosti malo oslobodili pritiska, izašli prema naprijed, ali ništa konkretno nisu napravili. U 58. minuti Kalik je sjajnim dodavanjem uposlio Šošića, koji je potom pronašao Durdova. Mladi krilni napadač spretno se oslobodio svog čuvara i na drugoj vratnici pronašao Šošića koji je zabio. Kruna cijele igre bila je u 76. minuti kada je Brajković preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora zabio i treći pogodak.

Do kraj susreta gledali smo uglavnom igru na sredini terena, tek je-dna šansa gostiju i mirno privođenje susreta kraju.

Pobjeda je važna, Hajduk ulazi u posljednji tjedan rada pred prve natjecateljske utakmice i sada će trener Gattuso imati vremena posvetiti se više uigravanjem automatizma u igri i osvježavanjem momčadi kako bi spremni ušli u sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. rujan 2024 12:31