StoryEditorOCM
Hajduk1. hnlž na poljudu

Hajdučice nisu uspjele svladati Osijek, Bijele ostale bez prvog mjesta: ‘Da smo počele kao u drugom poluvremenu...‘

Piše I. M.
21. listopada 2023. - 15:08

U sedmom kolu 1. HNLŽ, Osijek je u Splitu svladao Hajduk s rezultatom 3:0 te tako maknuo ekipu Bijelih s vodeće pozicije u domaćem prvenstvu. Osječanke su opravdale ulogu favoritkinja, iako su uoči ovog susreta bile tek treće na tablici s deset bodova, ali i dvije utakmice manje.

Na pomoćnom terenu na Poljudu, kojeg je kiša poprilično namočila, presudilo je iskustvo gostujuće ekipe koja je dominirala većinu susreta. Nisu se Hajdučice predavale, ali jednostavno nije bilo pravih i opasnih prilika...

Lorena Balić dovela je gošće u rano vodstvo u 27. minuti. Moglo je biti i gore za izabranice trenerice Tamare Benković, jer su Osječanke u zadnjoj minuti prvog poluvremena imale odličnu akciju za povećanje vodstva, ali se na predah otišlo s golom zaostatka.

No, Osječanke su poduplale vodstvo u 55. minuti, a ponovno je bila precizna Balić koja je nakon jakog ubačaja s desne strane poslala loptu u mrežu Karle Jonjić.

Igračice u crnim dresovima kontrolirale su posjed, a na ruku im je išla i kiša koja je neumorno padala. A ako je još bilo onih koji su sumnjali u pobjedu Osijeka, nju je u 69. minuti potvrdila Maja Joščak, koja je nakon ubačaja iz kornera u zraku skrenula loptu u gol Hajdučica. Nespretno se u tom trenutku snašla vratarka Bijelih, a gošće su već mogle početi slaviti.

- Loše smo danas otvorile utakmicu, to pokazuje i rezultat. Da smo počele kao i drugo poluvrijeme vjerojatno bi to izgledalo puno bolje. Nedostajao nam je taj jedan gol da se dignemo, a dosta se preko ove utakmice vidi da nam i dalje manjka iskustva koje je bitno, posebno ako smo u vrhu tablice. Potreban je i mentalitet, iako smatram da su cure dale sve od sebe. Ostaje nam analiza i reprezentativna pauza pa pripreme za novu domaću utakmicu, a to je Agram - po završetku utakmice je kazala trenerica Benković.

Trenutno na tablici, Osijek i Hajduk imaju 13 bodova, a slijedi ih ekipa Splita s 13 bodova. Bijele igraju sljedeće kolo 5.11., protiv Agrama, također na Poljudu.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:00