StoryEditorOCM
HajdukAtmosfera

Ni pljusak ne može ugasiti Torcidu, baklje. Posebnu pjesmu posvetili su HNS-u, nekad su je pjevali o Srbiji

Piše Slaven Alfirević
9. ožujka 2024. - 16:46

BAKLJADA TORCIDE

Na stadionu u Velikoj Gorici je 4749 gledatelja, tako kažu ‘brojači‘. Torcida je u 71. minuti krenula s velikom bakljadom. Kakva bi to utakmica Hajduka bila bez malo jačeg pirotehničkog dekora.

BREKALO I UREMOVIĆ U LOŽI

U jakom je sastavu Hajduk bio izvan terena u Velikoj Gorici, kako što se tiče vodstva kluba, tako i po pitanju ozlijeđenih igrača. Iz svečane lože susret su između ostalih pratili predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Red iznad njih sjedili su ozlijeđeni igrači ‘bijelih‘, bivši povremeni reprezentativci hrvatske Josip Brekalo i Filip Uremović, u društvu voditelja Akademije Luka Kaliterna Boru Primorca.

image
Goran Mehkek/Cropix

PLJUŠTI KIŠA, ALI PJESMA TORCIDE NE PRESTAJE

Niti jaki pljusak nije mogao utišati Torcidu, ali ni ugasiti baklje. Raspjevani su navijači Hajduka u Velikoj Gorici, razloga za dobro raspoloženje dao im je i vodeći pogodak koji je zabio Marko Livaja u 22. minuti. Potom je par minuta kasnije, na zapadnoj tribini gdje su najžešći navijači ‘bijelih‘ zapaljeno i nekoliko baklji. A kada je Yassine Benrahou povisio na 2:0 za goste iz grada pod Marjanom, a onda potom i Rokas Pukštas zabio i treći gol, više uopće nikoga nije bilo briga za gustu englesku kišu koja pada u Turopolju.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Torcida je bila u svom elementu, kiša što je nesmiljeno padala, a njihov sektor nije natkriven ni zaštićen, samo ih je nagnala da se zagriju i razvesele pjesmom, prkose padalinama.

- Kiša pada, kiša pada, Srbija propada, vjetar piri, vjetar piri, Hrvatska se širi - e da bi onda okrenuli ploču i modificirali stihove pa je pjesma ovako zvučala:

- Kiša pada, kiša pada, HNS propada, vjetar piri, vjetar piri, Torcida se širi!

Potonji stihovi naišli su na odjek i na zapadnoj strani, na spomen "HNS-a koji propada", začuo se pljesak i na suprotnoj strani gledališta.

image
Goran Mehkek/Cropix

DOK SE ČEKAO POČETAK SUSRETA OVACIJE PERIŠIĆU

Dok se čekao početak utakmice koja je napokon počela s više od deset minuta zakašnjena, pojava Ivana Perišića koji je na klupi za pričuve, podigla je atmosferu među pristalicama "bijelih" na zapadnoj tribini.

- Ivane, Ivane, Ivane - zaorilo se od svih sa zapada koji vole bijelu boju i srčano su pozdravili Periju.

Još na zagrijavanju suci do dočekani zvižducima. A zapaljena je prije početka susreta već i prva baklja.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
.

DOŠLE I OBITELJI IGRAČA BIJELIH

Bliži se početak prvenstvenog susreta Gorice i Hajduka (17.10 sati), a navijači ‘bijelih‘ pune tribine stadiona u Velikoj Gorici. Stadion je jučer ekspresno rasprodan. ‘Bijeli‘ će u vrućoj, praktično pa domaćinskoj atmosferi, tražiti nova tri boda koja bi ih ostavila u utrci za naslovom prvaka.

Na prilazima stadionu među navijačima Hajduka sreli smo i članove obitelji igrača ‘bijelih‘. Došla je majka Filipa Krovinovića Snježana, obitelj ozlijeđenog Hajdukovog lijevog bočnog Darija Melnjaka... A tu su i navijači Gorice, Good Boysi. Znali su oni čak potegnuti i do Poljuda. Na ulazima na stadion su rigorozne kontrole.

image

Kontrole na ulazima na stadionu

Slaven Alfirević

Travnjak u Gorici je pod posebnim povećalom, kontrolirali su ga i suci. Vidio je definitivno i bolje dane, igračima neće biti lako, ali viđali smo ga i u puno lošijem izdanju kada bi napadala jaka kiša ili snijeg, kao u susretima s Rijekom početkom drugog dijela prvenstva. Međutim, pojavio se problem s visinom vratnica koja nije u skladu s propisima, pa zbog toga kasni početak susreta dok se sve ne popravi.

image

Majka Filipa Krovinovića Snježana i članovi obitelji Melnjak

Slaven Alfirević
image

Navijači Gorice

Slaven Alfirević
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:46