StoryEditorOCM
Hajduknapokon

Dvojac važnih neće zaigrati u derbiju, ali Hajduk se bitno pojačao - iz unutarnjih redova

Piše Slaven Alfirević
26. srpnja 2023. - 22:26

Lovre Kalinić i Josip Elez su se vratili, nije to bilo puno, trening-susret iza zatvorenih vrata u Mravincima protiv Solina, ali to je - bitan korak naprijed.

Kako bi rekao Neil Armstrong, ovo je mali korak za mene, ali veliki za čovječanstvo.

Dobro, sad smo ga pretjerali, no toliko dugo nema Kalinića vratara i Eleza stopera da je njihov povratak baš melem za „bijele”.

Mali korak za njih, a veliki za Hajduk!

Jer, na obje te pozicije potrebna je popuna i povratak dvojice stožernih igrača iz udarnog sastava Hajduka čeka se već duže vrijeme.

Čekanje se oteglo, bili smo uvjereni da će obojica nastupiti već na pripremama u Sloveniji, ali su mudriji zaključili kako nije još vrijeme. Neka još pričekaju nekoliko tjedana, pa da im povratak bude čvršći, sa snažnijim korakom. Da ne bude preuranjeno. Da opet ne urone u ozljedu.

I sad su konačno stigla pojačanja iz unutarnjih redova. Nije krajem lipnja, ali jest krajem srpnja. Sigurno je sigurno.

Lovre baca rukavicu izazova Lučiću, da se vrati na branku, da kandidira za Euro kad već nije išao na Mundijal, a Elez ispred sebe ima stoperski tandem Šarlija – Ferro i dobro je da im puše za vratom. Nitko nema tako divnu dugu, preciznu loptu iz dubine kao Elez i još je veliki Livajin prijatelj, bitan da bude dobri duh svlačionice.

Obojica su preskočili čitavo proljeće i njihove ozljede datiraju još kroz jesenski dio sezone, obojica su prošli kalvariju operacije i mukotrpne rehabilitacije.

Samo da podsjetimo, Lovre Kalinić se izvrnuo na utakmici protiv Lokomotive u Zagreb ujesen, u pitanju je bila ozljeda koljena, a Elez je muku mučio s hvatištem butnog mišića.

1. Lovre Kalinić – ozljedom protiv Lokomotive još krajem listopada prošle godine ostao je bez Mundijala, ostao je bez brončane medalje iz Katara. Uvijek nam je pred očima trenutak kad je polegao u automobil ispred stadiona u Kranjčevićevoj ulici, podigao palac gore i rekao „vratit ću se još jači”. U tom žalobnom trenutku bilo je jasno da mu treba mentalna čvrstina i optimizam i da je pred njim sedam-osam mjeseci teškog oporavka. Radilo se o ozljedi koljena, bila je potrebna operacija koju je potom obavio u Belgiji, u drugoj polovici studenoga. Na pripremama je uz momčad bio već u siječnju u Novigradu, ali s jasnom naznakom da tek provodi prvu fazu rehabilitacije, a da je pravi povratak predviđen za – ljetne pripreme. I evo ga sad...

2. Josip Elez – obavio je artroskopsku operaciju kuka u klinici u Švicarskoj, bilo je to početkom prosinca. Nije bilo realno da zaigra već na proljeće, premda je operacija prošla u redu. Znalo se da Josipa čeka višemjesečna rehabilitacija do povratka redovnim treninzima.

Elez je gotovo cijeli prvi dio sezone, lanjsku jesen, redovno trenirao i igrao utakmice unatoč stalnim poteškoćama i bolovima koje je trpio.

Kuk, hvatište mišića, vrlo delikatno. Rečeno je da potom idućih pola godine ništa neće moći raditi.

Makar ništa nije puklo, Elezova ozljeda kuka bila je, malo je reći, nezgodna. Nema zgodne ozljede, ali ova je bila ekstra teška. To je bio kirurški zahvat kojim se trebao odstranjivati dio kostiju u kuku i zdjelici. Samo zbog toga što kost mora zarasti morao je izbivati duže vrijeme.

Zaigrali su u Mravincima. Tamo gdje je Hajduk doma, kad treba iz Poljuda. Pojačanja iz unutarnjih redova.

Neće oni zaigrati protiv Rijeke, ali - sve su bliže. Napokon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:25