StoryEditorOCM
Hajduksvi na stadion

Dan velikih derbija na Poljudu: Hajduk predvečer dočekuje Osijek, a kroz jutro dolazi Dinamo

Piše Frane Vulas
21. listopada 2023. - 21:59

Sutra u 18 sati popodne Hajduk igra veliki derbi protiv Osijeka. Unatoč lošem vremenu očekuje se mnogo navijača. Utakmica je važna, bodovi zlata vrijedni u utrci za titulom sa Dinamom i Rijekom. Teren će biti težak, momčadi podjednake i očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj će podrška navijača biti presudna.

A poput seniora derbi s Osijekom će igrati i juniori Hajduka. 

Momčad trenera Zlatka Jerkovića gost je Osijeka u 10. kolu Prve HNL. Uoči ovog kola, nakon devet odigranih susreta obje momčadi imaju po 22 boda, po sedam pobjeda, remi i poraz. Osijek je treći, Hajduk četvrti. Eventualni pobjednik će zadržati korak s vodećim sastavima lige Dinamom i Lokomotivom.

- Gostovanje u Osijeku veliki je izazov, protivnik posjeduje individualnu kvalitetu, timski su dobro vođeni, ali fokusirani smo samo na našu izvedbu. Osijek prima malo pogodaka, tražit će pobjedu, a naš pristup je uvijek isto takav, pa bi mogla profitirati publika – rekao je Jerković. Utakmica se igra s početkom u 10.30 sati na kompleksu Opus Arene.

A da nedjelja na Poljudu bude prepuna nogometnih uzbuđenja, kalendar nudi i dvostruki derbi program na pomoćnom igralištu na Poljudu, naime, kadeti i pioniri Hajduka dočekuju najvećeg rivala Dinamo. Pionirski derbi igra se s početkom u 10, a kadetski će početi u 11.45 sati. U kadetskoj konkurenciji Dinamo vodi sa 25 bodova iz devet odigranih susreta, Hajduk je osvojio 18 uz odigrani susret manje. Eventualnom pobjedom ‘bijeli’ bi uhvatili priključak.

- Jači smo za neke igrače koji su bili odsutni i gotovo kompletni. Dinamo je jak protivnik, defenzivno su vrlo organizirani, napadački kvalitetni, ali i mi imamo svojih aduta – rekao je trener kadeta Hajduka Jure Ivanković.

Kod pionira neporaženi Hajduk vodi sa 22 osvojena boda iz osam odigranih utakmica, Dinamo ima 18 bodova i odigran susret više.

- Očekujemo da će se Dinamo doći nadigravati, imaju kvalitetu i talent, obje momčadi su kompletne i nadamo se najboljem. Derbi je važan, ali nećemo sada stvarati sliku kako o toj utakmici sve ovisi. Želimo naravno pobjedu, ali na koncu to je ipak samo jedna stepenica u razvoju naših igrača – kazao je trener juniora Hajduka Zvonimir Milić. Na oba derbija ‘bijelih’ i ‘modrih’ ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:21