StoryEditorOCM
Hajdukigraju ozlijeđeni

Bijeli se upuštaju u veliki rizik, stanje se može i ne mora pogoršati: ‘Pitanje je gdje se dogodilo puknuće‘

Piše SN
7. travnja 2024. - 14:11

Brojne su ozljede poharale svlačionicu Hajduka, a osjetilo se to i na rezultatu koji bi mogao skroz izostati ove sezone. Prošli derbi, onaj u Kupu, ‘bijeli‘ su ostali bez kapetana Lovre Kalinića koji se ozlijedio nakon primljenog gola. Tek što se vratio na gol već je morao s njega, a umjesto njega je riskirao težu ozljedu Ivan Lučić.

Naime, Lučić je branio fenomenalno protiv Dinama i spasio Hajduk od većeg poraza, ali problem je što ima ozlijeđeno koljeno i u normalnim okolnostima bio bi bliže operaciji nego nastupu. Kalinić je na gol uskočio umjesto Lučića nakon što se oporavio od 17 mjeseci duge stanke zbog puknuća križnog ligamenta, a u posljednjem derbiju je ozlijedio lakat lijeve ruke. Lučić je s druge strane ranije ozlijedio koljeno i slijedi mu čišćenje meniska što je potvrdio nakon utakmice protiv Dinama.

- Prije tjedan dana saznao sam da imam veliki problem s koljenom, sada sam uskočio. Dužnost mi je pomoći, jer kada braniš boje ovakvog kluba, onda je to tako, prisiljen sam stati na vrata, s obzirom na situaciju s vratarima – rekao je onda Lučić.

Hajduk je pred utakmicu na Rujevici protiv Rijeke tako u problemu. Jer nema ozlijeđenog Kalinića, od ranije je out mladi Borna Buljan, a na raspolaganju je tek juniorski 17-godišnji vratar Raul Bezeljak.

Dva ugledna ortopeda izjasnila su se za Sportske novosti o riskantnom Lučićevom pothvatu, najprije kao čuvara mreže na prošloj utakmici protiv Dinama, ali silom prilika i u nedjeljnom derbiju protiv Rijeke.

Prof. dr. Fabjan Čukelj, danas angažiran na klinici traumatologije KBC-a "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, inače dugogodišnji klupski liječnik Hajduka, s čak 27 godina staža na klupi "bijelih" (od 1988. do 2015.):

- Ključni su nalazi magnetske rezonance, zato mogu govoriti samo hipotetski. Pitanje je gdje se dogodila ruptura meniska, gdje je pukao. Je li stradao prednji ili stražnji režanj, što je moguće vrlo bolno, pa bi Lučić čak mogao braniti na Rujevici, vjerojatno uz pomoć blokade. To je ipak riskantno, može se dogoditi da oštećeni menisk zbog napora uđe u međuzglobnu hrskavicu, što bi iziskivalo operativni zahvat.

Mišo Krstičević (sin istoimenog nekadašnjeg zapaženog igrača i trenera Hajduka), ortoped u splitskoj bolnici, inače gradonačelnik Ploča, vrlo priznati, na izbornoj listi visoko plasiran član SDP-a, u koaliciji Rijeke pravde.

- Pitanje je koja je vrsta ozljede kod Lučića, ali svaki tip rupture kod aktivnog sportaša donosi rizike. To ne znači da je nužna operacija, držim da liječnički tim Hajduka sigurno ima najbolji uvid, ali treba voditi računa da se Lučićevo stanje može, ali i ne mora, pogoršati. Oni moraju odlučiti je li Lučić sposoban braniti. U svakom slučaju, nakon nalaza uz pomoć magnetske rezonance, treba zaključiti može li se ozljeda riješiti fizikalnom terapijom ili je potrebna operacija.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:33