StoryEditorOCM
HajdukNAVIJAČI HAJDUKA

Ajmo Bijeli, trgnite se u inat onima koji nas blate godinama! Večeras tražimo i srce i pobjedu, makar sikire padale

Piše Marko Bilić
23. rujna 2023. - 18:47

Pozvao je Hajduk navijače na ogled s Lokomotivom, uobičajena je to praksa pred svaku utakmicu, a reakcije istih na službenoj stranici kluba bile su šarolike, ali i, rekli bismo, po standardnoj  špranci. Prevladava velika, nemjerljiva ljubav navijača prema klubu i biloj boji, tu i tamo nađe se poneki zajedljivi komentar domaćih snaga, uleti i poneko podbadanje sa strane onih kojima je plava boja bliže srcu, a jedina novost je da dosta njih danas gleda prema nebu i važu ‘oće li ili neće na Poljud, ‘oće li kiša ili neće. Radije bi utoplo i na suvo, lagano kauč, nešto grickat za pod zub, daljinski u ruku pa gledaj i komentiraj.

"Ne triba pozivat svih", zagrintala je Melita, "najvjerniji i najluđi će doć ako mogu, makar sikire padale. Ovo su najlipše utakmice".

Darko poručuje Bijelima "ne tražim ništa, samo srce, pa ako i bude poraz - neka, ako su ljudi bolji... kad vidim da nema srca, truda i bacanja na glavu to je ponižavajuće" i proučuje im "trgnite se u inat onima koji nas blate beć godinama".

No, ne misle svi kao on, Deni mu je u roku odmah uzvratio porukom "Darko, brate, tražimo mi i srce i pobjedu večeras, dosta je bilo alibija".

"Ajmo Bijeli, do pobjede protiv seke i brace", najavljuje Silvio i derbi s Dinamom sljedećeg vikenda.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Ante ide u red onih koji vole malo podbost "danas teren neće valjat", aludirajući na isti u Velikoj Gorici prošlo kolo. Kad smo već kod terena i vremena dosta njih se žali upravo na to... prvi dan jeseni i odma‘ kuknjava. Pa ne mogu ljeto i sunce cijelu godinu... Za utjehu neka im bude prognoza vremena za onaj tamo vikend, meteorolozi najavljuju prekrasno vrijeme, pravo ljetno, za derbi s Dinamom u Poljudu sljedeći vikend.

"Dobro da nema kiše", grinta Danijel, dok Hrvoje "naivno" pita "jesu se pomirli bili tići i uvozni" gađajući glasine zadnjih dana o neslozi u svlačionici Hajduka, a koju su svi iz kluba – demantirali.

U moru navijača koji pružaju podršku svojim miljenicima čvrsto uvjerenih u povratak na pobjedničku stazu, u oku nam uvijek upadnu i – stranci. Uistinu je velika i jaka ta navijačka vojska Bijelih, doslovno sa svih strana svijeta. Ovaj put javili su se izvjesni Wim Martens, raspitujući se gdje može kupiti ulaznice za utakmicu "ja sam iz Belgije i veliki sam fan Ivana Leke i Odjidje", te Michael van Eekelen koji je poručio "good luck from Holland".

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:04