StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘furija‘ pada

Španjolci su se već predali, ovu bitku su unaprijed izgubili, novinar ‘Marce‘ u šoku: ‘Moj Bože, pa kako ti Hrvati...‘

Piše Goran Čičin Mašansker
18. lipnja 2023. - 19:56

Spektakularna atmosfera koju su hrvatski navijači stvorili u Rotterdamu uoči finala Lige nacija nije prošla nezapaženo u dijelu španjolskih medija.

Tako Sport na svom portalu izvještava kako će opet do izražaja doći rečenica izbornika Vatrenih Zlatka Dalića: ‘‘Osjećali smo se kao da igramo u našoj zemlji‘‘ koju je izrekao nakon polufinala s Nizozemskom.

‘‘Finale Lige nacija obilježit će ozračje koje će hrvatski navijači donijeti na stadion. Očekuje se više od 25.000 navijača, više od polovice kapaciteta, a na gradskim ulicama moglo se vidjeti da Furiju čeka vrlo neprijateljsko raspoloženje. Hrvati su pohrlili u Rotterdam. Osim njegovih ulica, možete vidjeti samo kockaste majice i tipične vaterpolo kapice, što ih čini tako karakterističnima‘‘, piše novinar Sporta.

image
Ante Cizmic/Cropix

Ističe kako je jutro bilo relativno mirno, ali se od podneva atmosfera počela zagrijavati, te se navijanje moglo čuti središtem Rotterdama.

‘‘Priredili su čak i mali party blizu Centralnog kolodvora, sa zastavama, bakljama i pjesmama svih vrsta. Pivo je teklo, galama je bila velika. Istodobno, 6.000 španjolskih navijača ponašalo se znatno diskretnije. Samo su se tradicionalni ‘Torerosi‘ isticali svojim folklorom, iako su među Hrvatima prošli gotovo nezapaženo‘‘.

Autor teksta zaključuje kako će Hrvatska finale dočekati kao favorit zbog većeg iskustva i plasmana na velikim natjecanjima posljednjih godina.

‘‘Tome valja dodati i vrelinu s tribina, stoga će izazov za De la Fuenteovu momčad na De Kuipu biti ogroman‘‘, zaključuje novinar Sporta.

- O moj Bože, osjećam se kao da smo u Zagrebu. Pa kako ti Hrvati navijaju!? Znaju da im je ovo povijesna prilika da titulom okrune Modrićevu eru - komentira uživo novinar ‘Marce‘ Javier Estepa.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 00:45