StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Rijeka se vratila na vrh tablice, opasno su živjeli u sudačkoj nadoknadi

Piše Hina
29. listopada 2023. - 17:00

U susretu 13. kola Supersport HNL-a Rijeka je pred 5.700 gledatelja na Rujevici pobijedila Goricu sa 1-0 vrativši se na vrh ljestvice. Pogodak odluke zabio je Marco Pašalić u sedmoj minuti sjajnim udarcem sa 20-tak metara.

Nakon što je Hajduk od petka bio na vrhu ljestvice, Rijeka je pobjedom protiv Gorice vratila "jedinicu" u svoje ruke. Gorica je ove sezone dva puta pobijedila Dinamo, jednom je srušila i Hajduk, međutim protiv Rijeke nije išlo.

Domaćin je opasno zaprijetio već u četvrtoj minuti. Smolčić je sjajno ubacio s desne strane, Mitrović je pucao glavom, a vratar Banić odbio je loptu. Tri minuta kasnije već je bilo 1-0. Fruk je donio loptu Pašaliću koji je sjajno potegnuo i lopta je od vratnice završila u mreži. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone u HNL-u, te sedmi u svim natjecanjima.

U 22. minuti zaprijetio je i Pjaca, ali je Banić još jednom dobro reagirao. Minutu kasnije zaprijetili su i gosti, pucao je Štigleca, ali je Labrović bio siguran.

image
Damir Škomrlj/Cropix

U 35. minuti Banić je još jednom fantastično reagirao, ovoga puta vratar Gorice je zaustavio udarac Nike Jankovića. U 41. minuti ponovo je pucao Janković preko živog zida, ali je Banić bio spreman. Najbolji igrač utakmice odlično je reagirao i u 59. minuti obranivši Pjacin udarac.

Najbliže izjednačenju Gorica je bila u sudačkoj nadoknadi kada je dva puta opasno zaprijetila, ali je kod prvog udarca Radeljić izbacio loptu sa crte, a potom Ilečić nije zahvatio dobar ubačaj Ndockyta.

U posljednjem susretu ovoga kola od 17.10 sastaju se Dinamo i Lokomotiva.

Rijeka vodi na ljestvici sa 26 bodova, Hajduk ima 24, Osijek 21, a Dinamo i Gorica po 19 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:15