StoryEditorOCM
Domaći nogometvatreni ponedjeljak

Petkovićev promašeni penal i dalje je glavna tema; Lovro Majer: Bruno je uzeo penal, nažalost nije zabio

Piše SN
17. lipnja 2024. - 14:30

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je skupinu na Euru u Njemačkoj neugodnim porazom od 3:0 protiv moćne Španjolske. Kako to uglavnom ide u zemlji od gotovo četiri milijuna izbornika, nakon susreta tražili su se krivci za visok poraz, pišu Sportske novosti.

Upiralo se prstom u kapetana, u obranu, a na meti je u jednom trenutku bio i napadač Dinama Bruno Petković kojem je i sam izbornik zamjerio izvođenje jedanaesterca kojeg je u konačnici zapucao. Kako god bilo, prvi susret treba što prije zaboraviti jer pred Vatrenima je u srijedu (15.00) novi izazov i utakmica protiv Albanije u kojoj nemamo pravo na kiks.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Nema mjestu pesimizmu, i dalje je u sve u našim rukama, Naravno, moramo biti bolji. Na meni je taj posao da okrenem momčad - govorio je izbornik Zlatko Dalić nakon susreta s Furijom, a ovog puta medijima su se obratili Lovro Majer i Andrej Kramarić te najaviti okršaj protiv Albanije.

Što se dogodilo s penalom i Brunom Petkovićem?

- Mislim da je ta situacija završena. Izbornik je rekao sve na tu temu, Bruno je uzeo penal, nažalost nije zabio, to se može svakom dogoditi. To je gotova priča i ne treba tu više ništa dodati posebno - reagirao je Majer na situaciju koja je izazvala puno interesa kod navijača.

Jeste li vi igrači između sebe razgovarali nakon Španjolske?

- Pričali smo svi skupa, ali po mojem nekom mišljenju mislim da to nije izgledalo tako loše kao što rezultat govori. To je jednostavno nogomet, u jednom trenutku primiš, a ne zabiješ, ali nije to tako kritično izgledalo. To je nogomet, ide se dalje i ta me tema više ne interesira. Što je bilo bilo je, gas do daske sad, slaviti i što Bog da. Neka bude ovog puta malo više sreće.

Što možete obećati navijačima u idućoj utakmici?

- Za mene je ovo osobno ostvarenje sna, igrati pred toliko ljudi na ovakvom natjecanju. Mislim da je ovo san svakoga od nas. Možemo samo obećati da ćemo dati sve od sebe i boriti se do kraja i da ćemo slaviti u iduće dvije utakmice i proći skupinu - rekao je Majer.

image

Andrej Kramaricć

Ante Čizmić/Cropix

Ova generacija je srušila puno rekorda, jedna od njih je i da su prva generacija koja je prošla skupinu kada je izgubila prvu utakmicu, koliko vam takvo saznanje znači uoči utakmice?

- Bilo bi bolje da smo pobijedili, koliko sad ima iskustvo veze s tim, pitanje je... Ponekad ti nogomet da, ponekad ne. Mi ćemo svakako dati svoj maksimum, bili bi najsretniji da se ova grupna faza završi na najbolji mogući način. Što je sigurno nama i cilj. Fokusirani smo, motivirani, da probamo ostati što duže ovdje i uživati u ovom okruženju i ovoj podršci. Ovo je velika prilika i bilo bi šteta da ne iskoristimo ovo ‘domaće prvenstvo‘ - govorio je Kramarić.

Kako vam se čini Albanija?

- Analizirali smo ih, gledali smo ih protiv Italije i to je sigurno jedna jako dobra ekipa puna dobrih pojedinaca. Najbitnije od svega, što je važno u nogometu, motivirani su i gladni uspjeha. Mislim da je to jako bitno i sigurno da nam neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe i ako ćemo biti pravi protiv njih i Italije vjerujem da možemo izići kao pobjednici u oba susreta - progovorio je Majer o nadolazećim utakmicama Vatrenih.

Kramarić je upitan o bekovima Albanije i što očekuje od njih?

- Gledali smo ih protiv Italije, utakmica će biti slična kao i ta. Pokušat će se organizirano braniti dok ćemo mi pokušavati tražiti zone u kojima ćemo moći biti opasni. Možda su protiv Italije bekovi bili malo više slobodniji, ali u utakmici nikad ne znaš. Oni će sigurno biti motivirani, griješit će i oni. Jednostavno, neće biti laka utakmica. Svi znamo da je teško probijati protivnika koji se brani. Mislim da će najbitnije biti strpljenje, moramo iskoristiti prilike koje će se ukazati i treba biti oprezan u obrani.

Kramarić je zabio Bayernu tri pogotka i time izborio Europu s Hoffenheimom.

- Svaki gol je poseban za mene i za ekipu, teško je uspoređivati i vraćati se na priču koja je bila prije mjesec dana. Ali, ne bih volio o tome pričati jer mi smo ovdje zbog Hrvatske i Eura i nema potrebe vraćati se u prošlost. Ja ću dati sve od sebe za ekipu i da dođemo do pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 19:25