StoryEditorOCM
Domaći nogometludilo u rotterdamu

Nizozemci u strahu od hrvatskih navijača izbjegavaju centar, ‘kockasti‘ razbili fasadu zgrade, gađaju prozore...

Piše Frane Vulas
14. lipnja 2023. - 14:10

Počelo je veliko okupljanje hrvatskih navijača u Rotterdamu nekih sedam sati prije ogleda protiv Nizozemske. Među navijačima u kockastom vlada sjajno raspoloženje, pjevaju se poznate pjesme, a snimke s lica mjesta djeluju stvarno impresivno. Do utakmice je još puno vremena, što će tek biti do navečer...

Već od jutra hrvatski navijači okupljali su se u centru Rotterdama i zagrijavali su se za polufinale Lige nacija s Nizozemskom. Jedno od glavnih okupljališta bilo je na trgu ispred stare gradske vijećnice. Navijači su okupirali tamošnje kafiće, ukrasili ih zastavama, palili su baklje, aktivirali dimne kutije... Na čuđenje lokalaca koji su u širokom luku izbjegavali trg i ulicu na kojoj su se već po ranih poslijepodnevnih sati skupile stotine navijača, od ukupno njih 14 tisuća koliko ih se očekuje u Rotterdamu.

Stigli su navijači iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i gotovo pa svih zemalja zapadne Europe. Orile su se navijačke, domoljubne pjesme koje su i puštane s razglasa, među njima i ‘Čavoglave‘, ‘Moja domovina‘, ‘Ne dirajte mi ravnicu‘, ali su se puštali i pjevali brojni stari hitovi.

- Ako me ostaviiiš, kad poželiš kraj... - orila se stara Mišina pjesma. Pa je stigao i red Stavrosa.

- Dao bih sto Amerikaaa... Umoran sam prijatelju umoran...

Totalna ludnica. Navijači su svoju utakmicu počeli već tada, i doslovno. Glavna zabava je bilo nabijanje baluna što je moguće više u zrak.

U jednom trenutku je jedan navijač u stilu Luke Modrića pogodio točno kroz jedan otvoreni prozor. A onda su uslijedila ovacije kada je gospođa koja živi u tom stanu s prozora navijačima vratila balun!

U nastavku ‘utakmice‘ navijači su pogađali fasadu zgrade. U jednom trenutku je pogođena fasada točno iznad naziva jednog ugostiteljskog objekta i dijelovi fasade su pali na tlo, samo pukom srećom nikome nisu pali na glavu. Ali potom je jedan visoko nabijeni balun pogodio navijača koji nije ni znao da je u tijeku ta igra točno u glavu. Zaboljelo ga je baš svojski.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Tonči Vlašić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 15:50