StoryEditorOCM
Domaći nogometnisu presudili novci

Mladi reprezentativac odbio Dinamo, nije mogao dobiti ono najvažnije, veliku ulogu u svemu imao je i Petković

Piše Davorin Olivari/SN
1. srpnja 2024. - 10:45

Mladi hrvatski reprezentativac Dion Drena Beljo ne dolazi u Dinamo. To je konačna odluka napadača Augsburga i njegovih zastupnika, koji su već obavijestili klub iz Maksimira da su odbili njihovu ponudu - pišu Sportske novosti.

Dinamo je uistinu pokazao želju da dovede Belju; trener Sergej Jakirović ga je osobno kontaktirao i jasno mu dao do znanja da ga želi u momčadi i da ozbiljno računa na njega. Dinamo je bio spreman na pregovore s Augsburgom, poslao je konkretnu, vrlo zadovoljavajuću financijsku ponudu, no može se reći da zapravo na kraju nisu presudili novci.

S obzirom na to da i dalje nije poznata sudbina Brune Petkovića u Maksimiru, Beljo zapravo i nije mogao dobiti ono najvažnije u ovom trenutku karijere - jamstvo da će igrati. Nešto što mu je u 23. godini množda i presudno ako želi napredovati u karijeri.

image

Dion Drena Beljo

Tom Dubravec/Cropix

Može se, primjerice, i dalje dogoditi da Petković na kraju napusti Maksimir, međutim Beljo nije htio riskirati. Njegova karijera se nalazi na prekretnici i potrebne su mu minute i golovi kako bi konkurirao za mjesto u reprezentaciji. Još jedna sezona bez prave minutaže bila bi pogubna.

Uostalom, Modri imaju još dva napadača, Sandra Kulenovića i Frana Brodića, koji će sigurno također dobivati minute, jer su to zaslužili igrama u prošloj sezoni, a, konačno, radi se o kvalitetnim igračima. A Belji treba minutaža jer u Dinamo želi doći igrati, što više igrati, zapravo, želi doći kao prvi napadač.

Tako neće biti ništa od povratka bivšeg napadača Osijeka u HNL. Prema svemu sudeći, Beljo će ostati u inozemstvu gdje će pokušati ponovno pronaći formu zbog koje je i došao do Bundeslige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:45