StoryEditorOCM
Domaći nogometneobičan put

Mladi Dubrovčanin u Hajduku nije uspio, ali okolnim se putem preko Sarajeva domogao Radomlja, u reprezentaciji je...

Piše Sport SD
5. lipnja 2023. - 12:44

Zanimljiv je put mladog igrača iz Mokošice. U prijateljskom susretu Hrvatske U-20 reprezentacije protiv Kine upisao je svoj peti reprezentativni nastup. Hrvatska je u Velikoj Gorici pobijedila 4:1, a strijelci za mlade ‘Vatrene‘ bili Michele Šego u 54., Bartol Barišić u 68., te Denis Bušnja u 82. i 86. minuti. Kina je pogodak postigla u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

A u drugom poluvremenu igrao je Dubrovčanin Vicko Ševelj, nekada junior Hajduka.

Prošao je Ševelj sve mlađe uzraste splitskog kluba, bio potom kapetan druge momčadi splitskih ‘Bilih‘, a upisao je tri službena nastupa za prvu momčad, uz isto toliko nastupa u prijateljskim susretima.

image
Paun Paunović/Cropix

Povukao ge je potom Goran Sablić put Koševa, kada je 2021. preuzeo momčad Sarajeva.

- Želim pokazati ljudima u Hajduku da su pogriješili - kazao je Ševelj, bez neke gorčine prema kubu za kojega kaže da je njegov. Samo je bio motiviran da uspije, da se nametne u drugim sredinama.

Sredinom veljače 2022. godine je otišao na posudbu u redove ruskog drugoligaša Akron Togliattija, gdje se zadržao manje od dva mjeseca. Potom ga je Sarajevo posudilo Radomlju, slovenskom klubu s kojim je Hajduk sklopio suradnju krajem 2021. Ševelj je do Radomlja došao okolni putem, a slovenski ga je klub, nakon prvotne posudbe, prošle godine i otkupio.

Sada bilježi nastupe na U-20 reprezentaciju, polako napreduje. Može li okolnim putem natrag u Hajduk, preko ‘bijelog‘ Radomlja?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:23