StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Lokomotiva i Gorica odigrali neriješeno, bilo je posla za VAR, poništena su dva gola

Piše Hina
8. listopada 2023. - 17:01

U susretu 11. kola Prve HNL Lokomotiva i Gorica su odigrali 1-1. Lokomotiva je povela u 51. minuti golom Indrita Tucija, a izjednačio je Tim Matavž u 77. minuti.

Prvu ozbiljniju situaciju na utakmici vidjeli smo tek u 20. minuti kada je Merveil Ndockyt pucao, no vratar Lokomotive Nikola Čavlina je to odbio u korner. Samo dvije minute kasnije "lokosi" su imali najbolju priliku u prvom dijelu. Silvio Goričan je prošao po desnoj strani ubacivši pred suparnička vrata. Robert Mudražija nije najbolje zahvatio loptu koje se odbila do Matea Marić koji je s pet metara prebacio gol. Bila je to sjajna prilika, sasvim sigurno najbolja u prvom dijelu.

Nastavak je donio ipak nešto bolju igru i već u 51. minuti vidjeli smo pogodak. Pucao je Indrit Tuci, Ivan Banić je očajno reagirao i lopta mu je kroz ruke ušla u gol. Gorica je zaprijetila u 68. minuti, no Bartolecov udarac je završio u rukama Čavline.

Tuci je blizu gola bio i u 70. minuti kada je pucao iz velike daljine, no Banić je ovoga puta bio spreman. Gorica je u 72. minutu uspjela zatresti mrežu, no radost gostiju je kratko trajala jer je strijelac Maloča bio u zaleđu.

image
Ranko Šuvar/Cropix

No, u 77. minuti je sve bilo čisto. Raspopović je ubacio, a Matavž glavom pogodio za 1-1. Gorica je i u 87. minuti postigla pogodak, no još jednom se umiješao VAR poništivši gol Blummela zbog zaleđa.

Sjajnu priliku gosti su imali i u 90. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera pucao Krizmanić, no netko od igrača Lokomotive je "očistio" s crte.

U posljednjem susretu kola od 17.15 sati sastaju se Dinamo i Istra 1961.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 22 boda, Hajduk je drugi s bodom manje, dok je Dinamo treći sa 16 bodova i dva susreta manje. Gorica je četvrta sa 16 bodova, dok je Lokomotiva na sedmoj poziciji s tri boda manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:36