StoryEditorOCM
Domaći nogometZadnja domaća

Gorica prijeti Hajduku: ‘Želimo popraviti gol razliku na Poljudu‘; Jeličić: ‘Što je prije bilo, kokoš ili jaje?‘

Piše Frane Vulas
30. studenog 2023. - 17:36

U subotu će Hajduk na Poljudu, u posljednjem domaćem susretu ove godine, ugostiti najveći hit ovog prvenstva Goricu (17.30 sati). ‘Bijeli‘ traže revanš za 1:2 poraz u prvom prvenstvenom krugu u Velikoj Gorici.

Dva dana prije gostovanja u gradu pod Marjanom na konferenciji za medije Gorice o susretu s ‘bijelima‘ govorili su trener Dinko Jeličić i igrač Momčilo Raspopović.

- Idemo se dole nadigravati, probati uzeti što je više moguće u sigurno jednoj fenomenalnoj atmosferi koja nas očekuje. To će biti praznik nogometa – najavio je Jeličić.

Hajduk je pod novim trenerom Mislavom Karoglanom u nizu od pet ligaških pobjeda.

- U dobrom su nizu, dobra je atmosfera. Očigledno je trener Karoglan to sve malo probudio. Sigurno će napraviti sve da nastave taj niz, a mi sve da im ga poremetimo. Vjerujem da ćemo im dobro odgovoriti, a u subotu nakon utakmice će se vidjeti tko će se više veseliti – rekao je Jeličić.

Trenera Gorice dočekalo je pitanje što je lakše na Poljudu, braniti se ili nadigravati s Hajdukom, pogotovo s obzirom na mali broj primljenih pogodaka splitskog sastava?

- To je sad pitanje kao ono što je bilo prije kokoš ili jaje. Mora biti i jedno i drugo. Ako se opredijeliš za samo jedno, teško ćeš profitirati ako je Hajduk u dobrom ‘modu‘. Ako se samo fokusiraš na igranje klasičnog bunkera 90 minuta, a nemaš jasnu ideju što ćeš s loptom kad je imaš, prije ili kasnije ćeš u najgoroj varijanti iz nekog odbijanca primiti gol. I obrnuto, ako kreneš grlom u jagode, u otvoren nogomet, zbog kvalitete Hajduka koju ima, atmosfere, sigurno će zbog toga oni doći u dovoljan broj prilika da te kazne. Balans je ključ cijele priče – vjeruje Jeličić.

image

Dinko Jeličić

Željko Puhovski/Cropix

Hajduk je u zadnjim susretima na krilima odličnih prvih poluvremena lomio protivnike, uglavnom presingom.

- Mislim da je tu ključ utakmice. I vrijeme, vjetar može biti faktor. Znamo kako je tamo igrati na buri. Očekujem da će Hajduk krenuti kao i protiv Istre, Osijeka, gdje su visokih presingom lomili utakmice. Moramo istrpjeti taj početni pritisak, ne smijemo podleći atmosferi – kazao je Jeličić.

Bivši nogometaš Rijeke Raspopović je pred gostovanje na Poljudu kazao:

- Podigli smo samopouzdanje pobjedom nad Rudešom i možemo optimistično ići u Split. Obje momčadi primile su samo po devet pogodaka, s tim da su oni postigli tri gola više od nas (Hajduk je odigrao susret više, nap.a.). Pokušat ćemo u ovom susretu popraviti tu gol razliku i izvući pozitivan rezultat – rekao je Raspopović.

Govorio je i o atmosferi koja Goricu očekuje na Poljudu.

- Veselimo se tom gostovanju. (Mi nogometaši, nap.a.) Igramo i živimo za takvu atmosferu – rekao je crnogorski nogometaš Raspopović.

Usporedio je ovaj Hajduk s onim koji je prije par mjeseci poražen u Velikoj Gorici.

- Trenutno su na mnogo većem nivou, igrači Hajduka su u u mnogo boljoj formi nego tada kada smo igrali međusobno. Sada se igra na Poljudu. Hajduk je favorit, ali i mi imamo što pokazati. Idemo rasterećeni, idemo se nadigravati. Ako bude za nas pozitivan rezultat, kako vrijeme bude odmicalo to će Hajduku biti dodatan pritisak – smatra Raspopović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:12