StoryEditorOCM

Zagreb se bijeli, Dinamo i Lokomotiva mijenjaju domaćinstvo već odgođene utakmice

Piše K. M.
19. siječnja 2024. - 13:16

Kad god treba spremna je Lokomotiva uskočiti Dinamu u pomoć pa tako su to još jednom potvrdili u novoj seriji utakmice četvrtog kola čije se odigravanje očekuje u utorak 23. siječnja. Sjetit ćete se, ova utakmica odgođena je zbog nastupa Dinama u Europi, a već se više puta problematiziralo zašto nije i ranije odigran ovaj susret.

No, eto saga je dobila novi nastavak. Susret će biti odigran, ali ne tamo gdje je to bilo predviđeno. Naime, Lokomotiva je zatražila zamjenu domaćinstva ove utakmice, a Dinamo dao suglasnost, pa će se susret umjesto u Kranjčevićevoj odigrati na Maksimiru. Zato će se u zamjenu utakmica 31. kola ova dva kluba odigrati u Kranjčevićevoj umjesto u Maksimiru.

Razlog ove zamolbe su vremenski uvjeti u Zagrebu, gdje trenutno pada snijeg, a u Lokomotivi se boje da travnjak neće biti spreman do utorka za susret s Dinamom. S druge strane onaj na Maksimiru ima grijače pa smatraju da će tamo imati adekvatne uvjete da bi napokon i odigrali ovu utakmicu 4. kola, koja se eto prolongirala sve do siječnja. 

Zahtjev Lokomotive i suglasnost Dinama amenovao je naravno i povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Podsjetimo, Hajduk je trenutno prva momčad HNL-a sa sedam bodova ispred Dinama koji ima dvije utakmice manje. Prvu će eto, vrlo vjerojatno, odigrati u utorak 23. siječnja od 17 sati i to na Maksimiru, a za drugu je zasad poznato da se neće odigrati prije ožujka. 

O regularnosti ovih odgoda dovoljno govori činjenica da su zabranjene od iduće sezone, a kad bi bili cinični poslužili bi se onom navijačkom ‘đava je straj!‘, pa i od sniga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:47